لیلا وکیلی روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این مسابقه یکشنبه هفته آینده، 25 آذرماه 1397 در مرکز استان ساحلی گیلان برای نخستین بار با عنوان « جام صلح و دوستی» زیر نظر فدراسیون و با همکاری هیات استان‌ها برگزار می‌شود.
بازی هفت‌سنگ یکی از ورزش‌های بومی محلی است که افراد به 2 گروه مساوی تقسیم و هرکدام یکی از بازیکنان خود را به‌عنوان سردسته انتخاب می‌کند.
یک گروه در فاصله معینی از محل هفت‌سنگ که روی‌هم چیده شده‌اند قرار می‌گیرند تا به‌نوبت با توپ تنیس سنگ‌ها را هدف قرار دهند.
گروه دوم نیز در پشت هفت‌سنگ، منتظر نتیجه‌اند تا هرگاه توپ پرتاب‌شده توسط گروه اول به هفت‌سنگ برخورد نکرد، فوراً جایشان را با آن گروه عوض کنند.
ولی اگر برخورد کرد و آرایش آن‌ها را برهم زد توپ را بردارند و با پاس‌کاری و هدف‌گیری سعی کنند نفرهای گروه اول را با توپ بزنند اگر اصابت نکرد، از دور بازی اخراج می‌شوند.
ایجاد روحیه همکاری، تقویت و مهارت در نشانه‌گیری و بهبود سرعت، پرورش روحیه ایثار، ایجاد رقابت سالم و تمرکز حواس از هدف‌های این بازی است.
بازی هفت‌سنگ از قدیم در اغلب مناطق استان یزد به‌خصوص در میان جوانان متداول بوده، هرچند سال‌های اخیر انجام آن دیگر صورت نمی‌گیرد، اما یکی از هدف‌های هیات ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی احیای مجدد آن است.
بر اساس سرشماری سال 1396 ، از جمعیت یک‌میلیون و 138 هزارنفری استان یزد ، 15 درصد در روستاها ساکن هستند.
در شهرستان‌های یزد، اشکذر، میبد، اردکان، مهریز، تفت، ابرکوه، خاتم ، بهاباد و بافق بازی‌های محلی زیادی رایج بوده و هم‌اکنون برخی از بازی‌ها همچنان موردتوجه است.
از مهم‌ترین بازی‌های بومی محلی یزد می‌توان به الک‌دولک، آسیاب به چرخ، گرگم و گله می‏برم، گردو بازی، چوب بازی، کامسد (وسط بازی)، طناب‌کشی، هفت‌سنگ، قایم‌موشک، قول (سنگ) بازی، عمو زنجیرباف، قطار بازی و غیره اشاره کرد.
استان یزد 48 هیات ورزشی و 65 هزار ورزشکار زیرپوشش بیمه دارد.
7536/ 2047/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.