این بی نظمی های ترافیکی به دلایلی مانند افزایش چشمگیر خودرو، خیابانهای اصلی کم عرض، تراکم جمعیت در برخی مناطق، برخی رانندگی های ناهنجار و تردد زیاد موتورسیکلت در سطح شهر است.
روز به روز هم اوضاع ترافیک در یزد بدتر می شود و سهم عمده این بی نظمی ها مربوط به عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی توسط برخی رانندگان، راکبان موتورسیکلت ها و عابران پیاده است.
موتورسیکلت سواران بدون توجه به قوانین و هشدارهای ماموران راهنمایی و رانندگی به عنوان یک معضل در بحث ترافیک مطرح شده اند که هرازگاهی توسط پلیس راهنمایی و رانندگی و در مقاطع کوتاه زمانی، طرح جمع آوری موتورسواران متخلف اجرا می گردد و مجدداً پس از گذشت زمان اجرای طرح و بازپس گیری وسیله نقلیه، همان اعمال خلاف گذشته تکرار می شود.
بیشتر خیابان های شهر مربوط به چندین سال گذشته است و با توجه به چند برابر شدن خودروها، می طلبد که مسئولان به فکر عریض کردن خیابان های مرکزی شهر باشند هر چند این کار، بسیار دشوار و هزینه بر خواهد بود.
ترافیک سنگین در هسته مرکزی شهر، موقعی به اوج خود می رسد که همزمان با تعطیلی روزانه مدارس باشد که وضعیت را پیچیده تر و سخت تر می کند.

***آسفالت های بی کیفیت
اما داستان به همین جا ختم نمی شود؛ برخی از مشکلات موجود در سطح خیابانهای شهر یزد، خودساخته است و می توان با یک تدبیر کار آمد، آن را رفع یا کاهش داد.
نبود پارکینگ، بی توجهی به یک طرفه کردن برخی خیابانها مثل فرخی، حجم مطب و کلینیک های پزشکی در هسته مرکزی و بویژه بلوار طالقانی، پارک دوبله و .... نیز مزید بر علت شده و ترافیک در شهر یزد را پیچیده تر نموده است.
وجود سرعت گیرهایی که برخی از آنها بیشتر به سکوی پرش می ماند تا سرعت گیر و آسفالت های شکسته و قدیمی هم رانندگی در شهر یزد را سخت تر کرده است.
اینکه چرا هنوز برخی از خیابان های شهر یزد مانند چهار راه شرکت نفت و خیابان های رسالت و انقلاب و بلوار 22 بهمن و... هنوز از آسفالت با کیفیتی برخوردار نیستند جای سوال دارد.

*** آسفالت های نیمه کاره در برخی مناطق
یکی از معضلاتی که سالهاست برخی از مناطق شهر یزد با آن دست به گریبان است و کسی هم از علت آن خبری ندارد رها شدن بخشی از آسفالت خیابان هاست، معضلی که بیشتر در مناطق اطراف شهر به چشم می خورد.
زمانی بود که شرکت های مختلف دست به حفاری در سطح خیابان ها می زدند و مشکلاتی از این بابت بوجود می آمد که این خیابان های حفاری شده و تکه و پاره شده همچنان آثار آن باقیست!.
اما حالا که تقریبا دیگر از حفاری ها خبری نیست، معضل جدیدی به نام رها شدن آسفالت یا نیمه کاره ماندن بهسازی برخی از خیابان های اصلی و فرعی مناطق مختلف شهر به چشم می آید.
اینکه چرا شهرداری های نواحی مختلف یزد، خیابانی را زیر و رو می کنند و سپس مدتی آن را رها می نمایند و دوباره شروع بکار می کنند و پس از آن هم بخشی از همین خیابان تا سالها به حال خود رها و آسفالت نمی شود هم معضلیست که باید شهرداری یزد پاسخگوی آن باشد.
بعنوان نمونه انتهای خیابان شهید موحدین (میدان ابوالفضل به سمت کمربندی یزد- جاده قدیم تفت) و نزدیک به جاده کمربندی، یکسال است که بازسازی و آسفالت و بلوار جدیدی در این مکان احداث شده که بسیار خوب و جای تقدیر دارد.
اما 2 نقطه از همین بلوار به طول هر یک حدود 50 متر به همان حال خاکی رها شده و یکسال است که کسی به آن توجهی نکرده است.
این 2 نقطه خاکی نه در جوار چهار راه است، نه منطقه مسکونی است و نه با دیگر نقاط این بلوار جدید، تفاوتی دارد اما همچنان خاکی مانده و فلسفه رها شدن و آسفالت شدن آن را هم نمی دانیم!!. معضلی که گاها بعلت بی مبالاتی برخی رانندگان و سرعت زیاد آنها به کانون گرد و خاک تبدیل شده و با توجه به تاریک بودن و نداشتن سیستم روشنایی، امکان هر اتفاق ناگواری در آن وجود دارد.
همچنین گاها مشاهده شده که شهرداری برای موزائیک کردن یا آسفالت محدوده یک مدرسه، آن را زیر و رو می کند اما بازسازی آن گاها 6 ماه تا یکسال طول می کشد که با توجه به تردد دانش آموزان بخصوص در فصل زمستان، منجر به حوادث ناگواری می شود.
خیابانهای یزد بعلت کم عرض بودن، تردد خودروهای زیاد، جولان موتورسیکلت ها، گرمای شدید هوا و تمرکز امکانات شهری در هسته مرکزی آن، نفس کشیدن را بر شهروندان سخت کرده است.
حالا اگر قرار باشد معضلی خود ساخته مثل آسفالت های بی کیفیت، سرعت گیرهای تند و تیز، خطی کشی های رنگ باخته و نیمه کاره رها شدن آسفالت ها هم به آن اضافه شود، کلافی سر در گم ایجاد می شود که شرایط را بر عابران و رانندگان سخت تر می کند.
امیدواریم شهردار جدید یزد به این بخش ورود کند و شورای شهر هم با حمایت از شهردار، از تعدد جلسات و نشست های خود کاسته و وارد میدان عمل خدمت به مردم شوند.
6197 خبرنگار ایرنا یزد
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.