به گزارش ایرنا، محمدعلی طالبی در این مطلب با عنوان «باز هم تعرض به خط انتقال آب و ذکر چند نکته» که سه شنبه شب در فضای مجازی منتشر شد، آورده است:
1- اتفاق دیروز بیست و پنجمین تعرض از اسفند ماه سال گذشته به خط انتقال آب یزد بوده که منجر به تخریب 12 تیر برق، سه حوضچه خط انتقال و آسیب هایی جزئی به لوله آب و نیز تخریب جاده دسترسی به مکان تعرض گردید.
2- علت تخریب را هم می‌دانیم؛ اعتراضات دامنه دار کشاورزان شرق اصفهان، مطالباتی که دارند، بی توجهی هایی که به برخی از این مطالبات شده و در نهایت ضعف در مدیریت و کنترل تجمعات از سوی نهادهای مسئول.
3- از چند روز پیش، هشدارهای لازم در خصوص امکان وقوع چنین حادثه‌ای داده شد و روز گذشته نیز، تماس های مستمری با مسئولان امنیتی کشور، وزیر نیرو و مسئولان اجرایی و انتظامی استان اصفهان داشتم تا حساسیت بیشتری نسبت به شرایط استان یزد و تهدیدهای صورت گرفته که می‌توانست بحرانی بزرگ را به دنبال داشته باشد، معطوف شود.
4- در سطح استان نیز اطلاع رسانی به منظور کسب آمادگی های لازم و نیز به کارگیری ظرفیت های مختلف برای دفاع از نیاز ضروری استان به آب شرب انتقالی صورت گرفت. در این رابطه علاوه بر ارتباط مستمر با مدیر عامل آب منطقه‌ای، مذاکرات و هماهنگی هایی با نماینده ولی فقیه در استان، نمایندگان مردم استان در مجلس و اعضای شورای تأمین استان صورت گرفت و بلافاصله اقدامات لازم برای تعمیر سریع خرابی ها و نیز مدیریت مصرف در استان تا زمان وصل مجدد آب انتقالی که دو روز زمان می برد، به عمل آمد.
5- بنده از مطالبات به حق مردم استان یزد، آگاهم و نیز این اطمینان را می دهم که پیگیری های مستمری حول این موضوع انجام شده اما همانگونه که همگان به آن واقفند اتفاقات روی داده خارج از محدوده مسئولیت اعضای تأمین استان بوده و متاسفانه مصوبات مراجع عالی امنیتی کشور در این زمینه اجرا نشده است.
6- مصوبات روز گذشته استان اصفهان در کنار سخاوت این روزهای آسمان، امیدوارمان می کند تا از این پس شاهد اتفاقاتی این چنین که سرمایه های اعتماد و دلبستگی های مشترک مردم یزد و اصفهان را مورد آسیب قرار می دهد، نباشیم.
توجه به معیشت و توسعه منطقه شرق اصفهان مورد تاکید ما نیز هست. می توان منافع مشترک یزد و اصفهان را ملحوظ داشت و در این زمینه اقدامی مشترک را استارت زد.
7- ذهنیت‌هایی نادرست در خصوص محل مصرف آب انتقالی به یزد وجود دارد و همانگونه که قبلا گفتم، باز از نمایندگان کشاورزان و اعضای شورای شهر و بخش مناطق شرق اصفهان برای بازدید از یزد و بررسی نزدیک موضوع دعوت به عمل می‌آورم.
به گزارش ایرنا، از اسفندماه سال 1396 تاکنون به‌طور میانگین هر 11 روز یک‌بار ، خط لوله آب انتقالی استان یزد موردحمله و تخریب عده‌ای افراد فرصت طلب قرارگرفته است.
هم‌اکنون از 6 هزار و 733 منبع آبی استان یک میلیارد و 78 میلیون مترمکعب برداشت می‌شود که 833 میلیون مترمکعب آن از چاه‌ها، 163 میلیون مترمکعب از قنات و بقیه از چشمه‌ها تأمین می‌شود.
آب تجدیدشونده منابع زیرزمینی یزد 827 میلیون مترمکعب و کسری مخزن حدود 300 میلیون مترمکعب است، به همین دلیل سالانه 50 سانتیمتر از سطح منابع آب‌های زیرزمینی استان کاسته می‌شود.
آب استحصالی از منابع آب شیرین استان در سال 1387،سه هزار و 166 لیتر در ثانیه بود که این عدد در سال 1395 به 2 هزار و 631 لیتر در ثانیه کاهش یافت.
در سال‌های اخیر، به‌طور متوسط 70 درصد آب شرب یزد از خارج استان و بقیه از منابع داخلی تأمین شد که در مجموع حدود 57 میلیون مترمکعب حجم سالانه آب انتقالی به یزد است.
انتقال آب به یزد در سال 1368 در ابتدای شکل‌گیری دولت مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی مصوب و در مسیر کاملاً قانونی انجام شد و هر نوع اخلال در آن، قانون‌شکنی محسوب می‌شود.
در 2 ماه اخیر (ابتدای مهرماه تا چهارم آذرماه امسال) سال زراعی جاری، میزان بارندگی‌های استان چهارمحال و بختیاری و یزد نسبت به سال قبل حدود 9 برابر و اصفهان حدود 29 برابر بود.
7532/ 2047/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.