در ادامه این مطلب به قلم اکبر یزدانی آمده است: برای این نوع سرقت هم جزای نقدی و حبس تعیین شده است، قانونی که بیشتر بر روی کاغذ است و عملا رعایت نمی شود و تقریبا دیگر قبح آن ریخته شده و هر کسی از راه می رسد خبر دیگران را بر داشته و به نام خود درج می کند.
اجرا شدن قانون کپی رایت، جدی گرفته نشده و دیگر کسی به آن اهمیتی نمی دهد.
پس از ظهور و بروز شبکه های اجتماعی، این عمل ضد اخلاقی که از آن می توان به سرقت خبری تعبیر کرد، شدت گرفته و هستند سایتها و رسانه هایی که خبر دیگران را به نام خود درج می کنند و کسی هم معترض آنها نیست.
سرقت در حوزه فرهنگی نیز مانند بسیاری از بخش های دیگر وجود دارد و این مسئله آن چنان پر رنگ شده که دیگر به صورت عادت درآمده و برخی از رسانه ها و البته سایت های مجاز و غیرمجاز به ضد اخلاقی بودن آن اعتقادی نداشته و به آن اهمیتی نمی دهند.
همانطور که گفته شد هر چند قانون در این زمینه پیش بینی هایی کرده اما این قوانین، چندان مورد توجه قرار نمی گیرد چون پشتوانه محکمی برای برخورد ندارد.
اخیرا هم رفتار و عملکرد خارج از عرف و قانون برخی رسانه ها و سایت های خبری در استان یزد شدت یافته و برخی سایت ها و کانالها که قصد جذب مخاطب بیشتر دارند به این عمل غیر اخلاقی دامن می زنند.
جالب آنکه برخی از این کانهال ادعای اصولگرایی دارند و جالب تر آنکه اصلا مجوز قانونی هم ندارند و این نشان از بازار شیر تو شیر عرصه اطلاع رسانی کشور است.
قانون و اخلاق در خصوص اصول خبرنویسی و خبرنگاری می گوید باید خبرهای رسانه ها با ذکر منبع بازنشر شود و حتی اگر قانون هم در این زمینه نواقصی داشته باشد، اخلاق و وجدان حکم می کند که گردانندگان یک رسانه یا کانال، تولیدات رسانه های دیگر را که با تلاش عوامل آن رسانه تولید شده به نام خود به خورد خواننده ندهند.
یکی از زیرآبی هایی که این دسته از کانالها و سایت ها می زنند و البته دم خروس، دقیقا از لابالای آن پیداست این است که خبر را با کمی تغییر و یا کوتاه کردن و یا زیر و رو نمودن آن به خلق خدا قالب می کنند!.
نکته دردناک تر آنکه متاسفانه بسیاری از کانالها و سایت ها بدون بررسی منبع اصلی خبر، اقدام به درج آن به نقل از رسانه ای می کنند که خبر را سرقت کرده در حالیکه اصلا خبر، متعلق به او نیست!.
سرقت خبری، آفتی است که گریبانگیر جامعه رسانه ای استان یزد شده و نه فقط سایت های مجاز و غیرمجاز را شامل می شود بلکه حتی برخی از رسانه های کاغذی و خبرگزاری ها را نیز معتاد کرده است.
از مسئولان فرهنگی استان انتظار می رود برای جلوگیری از این پدیده ناشایست در فضای رسانه ای استان، تدابیری قانونی را اتخاذ کنند.
روزنامه بشارت یزد در گستره استان یزد منتشر و توزیع می شود.
170 رسانه در استان یزد مجوز دارند که از این تعداد 121 مجوز متعلق به نشریات چاپی، 31 مورد متعلق به رسانه های برخط (خبرگزاری و پایگاه خبری) و ١8 مجوز هم مربوط به رسانه های الکترونیک غیر برخط است.
7532/ 6197
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.