مجید جوادیان زاده روز دوشنهب همزمان با روز فرهنگ عمومی (14 آبان) در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: اکنون با یکسری آسیب‌ها و ظرفیت‌های اجتماعی فرهنگی مواجه ایم که حاصل گذشته است، ازاین‌رو برای مداخله و زمینه‌سازی برای کاهش آسیب‌ها در آینده باید اکنون، تصویر درستی از آینده داشته باشیم.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان بابیان اینکه طرح آینده‌پژوهی، توجه نخبگان و روشنفکران را به آینده جلب و آسیب‌ها و ظرفیت‌های موجود را شناسایی می‌کند، ادامه داد: اگر درگذشته درباره بسیاری از مسائل اجماعی آینده‌پژوهی صورت گرفته بود، اکنون مبارزه با آن دشوار و با صرف هزینه‌های گزاف همراه نبود.
جوادیان زاده اظهار داشت: طرح آینده‌پژوهی به تفکیک در 10 شهرستان‌ها انجام می‌شود و قرار است پس از طرح یافته‌های آن در نشست شورای فرهنگ عمومی، مبنای فعالیت‌های فرهنگی قرار گیرد.

** تعیین رویکرد اصلی برای شورا
جوادیان زاده خاطرنشان کرد: در سال جاری برای شورای فرهنگ عمومی استان، رویکرد اصلی تعریف‌شده تا مباحث مختلف جهت پیدا کند و از سردرگمی‌ها در حوزه فرهنگ کاسته شود.
این مسئول فرهنگی استان بیان کرد: فرهنگ عمومی مجموعه‌ای از ارزش‌ها، هنجارها و باورهای موردپذیرش اکثریت افراد جامعه است و عمومی بودن، مهم‌ترین ویژگی و وجه تمایز آن با سایر فرهنگ‌ها و خرده‌فرهنگ‌ها محسوب می‌شود.
وی با تأکید بر اینکه شورای فرهنگ عمومی، نهادی بالادستی در سیاست‌گذاری فرهنگ است که همه نیروهای مؤثر و مرتبط فرهنگی استان در آن عضویت دارند افزود: این شورا ظرفیت خوبی در راستای ایجاد اجماع فرهنگی و تعیین راهبردهای کلان فرهنگی و اجتماعی به تفکیک شهرستان‌ها در استان است.
جوادیان زاده ادامه داد: فرهنگ عمومی حوزه‌های گسترده‌ای ازجمله موضوع‌هایی ازجمله سبک زندگی، خانواده، زندگی شهری، کاشانه نشینی، کسب و کار را دربرمی گیرد.

** عرصه‌های بیابانی عامل تأثیرپذیری کمتر یزد از فرهنگ بیگانه
این مسئول اظهار داشت: یزد، از گذشته انسجام فرهنگی داشت و فرهنگ عمومی در این استان از وجهه و ظاهر قوی برخوردار بود، چراکه از گذشته‌های دور به خاطر قرار گرفتن در مناطق بیابانی ، تأثیرپذیری کمتری از فرهنگ‌های بیگانه داشته است.
وی ادامه داد: یزد برخلاف برخی مناطقی که به دلایل جغرافیایی و سیاسی بیشتر در مسیر فرهنگ‌های بیگانه قرار داشته، از بستر فرهنگی و یکپارچگی مناسبی برخوردار است که باید از آن دفاع کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد با تأکید بر اینکه جوامعی با بستر فرهنگی قوی می‌توانند توسعه یابند، اظهار داشت: یزد از گذشته دارای برخی هنجارها غنی در جامعه بوده که افراد به‌صورت یکپارچه و همدل حول آن‌ها حضور داشتند.
جوادیان زاده تصریح کرد: پرداختن به فرهنگ عمومی امروزه از اهمیت بیشتری برخوردار است، چراکه اکنون مانند گذشته در محاصره جغرافیایی قرار نداریم.
وی افزود: در برهه کنونی به دلیل مهاجرت‌ها و به‌خصوص حضور اتباع خارجی و مهاجران داخلی دیگر مانند گذشته نمی‌توان انتظار داشت که فرهنگ یزد یکپارچگی خود را حفظ کند و پذیرای عموم باشد، ازاین‌رو باید در راستای حفظ فرهنگ و یکپارچگی به‌عنوان میراث گذشتگان برنامه‌ریزی هدفمند و مداخله مثبت انجام دهیم.

** برگزاری منظم نشست‌های شورا
دبیر شورای فرهنگ عمومی یزد گفت: نشست‌های شورا علاوه بر همه شهرستان‌ها در برخی شهرهای استان ازجمله مروست و زارچ به‌طور منظم برگزار می‌شود و از ابتدای سال جاری تاکنون پنج نشست شورا به ریاست آیت‌الله محمدرضا ناصری یزدی نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه یزد در مرکز استان برگزارشده است.
جوادیان زاده با یادآوری حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد از انتشار آثار مکتوب ارزشمند در استان افزود: در صورت مراجعه نویسنده کتاب فاخر و ارزشمند که توان مالی برای چاپ اثر خود را نداشته باشد، این اداره کل آماده همکاری برای چاپ با ناشر مربوطه است.
وی ادامه داد: این اداره کل همچنین از برنامه‌ها، رونمایی‌ها و آیین‌های مرتبط با کتاب که توسط ناشران برگزار می‌شود، حمایت می‌کند.
وی همچنین بر توجه این اداره کل به موضوع احیای جغرافیای فرهنگی و توجه به فرهنگ‌های مشابه مناطق مختلف استان تأکید کرد.
پس از تشکیل شورای انقلاب فرهنگی مبنی بر ضرورت رسیدگی به وضعیت دانشگاه‌ها در سال 1363، ضرورت تشکیل شورایی برای رسیدگی به وضعیت فرهنگ عمومی کشور مطرح شد و شورای فرهنگ عمومی در سال 1364 به‌منظور تعیین اهداف، سیاست‌گذاری و هدایت فرهنگ عمومی کشور با وظایف مشخص شکل گرفت و به‌صورت رسمی از سال 1365 شروع به کارکرد.
این شورا در جلسه 466 خود در سال 1387، 14 آبان را که مصادف با تصویب آئین‌نامه شورای فرهنگ عمومی است، به نام «روز فرهنگ عمومی» نام‌گذاری کرد.
7532/ 2047
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.