به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای یزد ، محمدمهدی جوادیان زاده در نشست هم‌اندیشی خانه صنعت، معدن و تجارت استان درباره راهکارهای اجرایی طرح سازگاری با کم آبی افزود: هر استان درباره سازگاری باکم آبی، باید طرحی برای مدیریت مصرف در بخش‌های کشاورزی، شرب و صنعت به وزارت نیرو ارائه دهد.
وی افزود: یزد، پیش‌نویس طرحی را آماده‌سازی کرد اما در بخش صنعت با آمار غیر شفاف و کمبود اطلاعات مواجه ایم که این امر برنامه‌ریزی برای مدیریت مصرف را با اختلال روبرو کرده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای یزد با اشاره به طرح 100 درصد مدیریت مصرف در استان اظهار داشت: با این طرح 50 درصد در بخش کشاورزی، 30 درصد در حوزه صنعت و 20 درصد در حوزه شرب و بهداشت صرفه‌جویی می‌شود.
جوادیان زاده بابیان اینکه بخش قابل‌توجهی از آب بخش کشاورزی مصرف می‌شود، تصریح کرد: آب مصرفی در بخش صنعت و شرب آب باکیفیت است و همین موضوع اهمیت صرفه‌جویی در این حوزه‌ها را مشخص می‌کند.

** مجوز مصرف آب هر صنعت قبل از تأسیس مشخص شود
رئیس خانه صنعت و معدن، تجارت(صمت) یزد نیز در این نشست گفت: الزامات قانونی در اعطای جواز در بخش صنعت، می‌تواند راهگشای مدیریت مصرف باشد و صنعتگران ملزم به رعایت این موضوع می‌شوند.
علی‌اکبر کلانتر بابیان اینکه هر صنعت، استانداردهای مشخصی برای مصرف آب دارد، افزود: دستگاه‌های مربوط باید از سال‌ها قبل و پیش از تأسیس کارخانه‌ها بر اساس این استانداردها ، مجوزهای لازم را صادر می‌کردند که محقق نشدن این امر موجب مشکلات بسیاری شده است.
وی ادامه داد: هم‌اکنون کارخانه‌ها یک درصد از فروش خود را به‌عنوان عوارض محیط‌زیست پرداخت می‌کنند که اداره محیط‌زیست می‌تواند با تعویق دریافت این عوارض به مدت پنج سال ، اجرای استانداردهای زیست‌محیطی را در پایان این مدت از صنایع مطالبه کند.
رئیس خانه صمت تأکید کرد: در صورت اجرا، عوارض آن‌ها به‌صورت کامل بخشیده شود که این پیشنهاد در صنعت طرفداران بسیاری دارد.
کلانتر افزود: تدوین استاندارد مصرف آب در بخش‌های مختلف صنعت، بررسی جزئیات مصارف آب استان در این بخش و توسعه صنایع کم آبخواه از دیگر راهکارهای مدیریت مصرف آب است که در این موارد می‌توان استانداردهایی را مشخص کرد.
تشکیل کمیته تخصصی با حضور کارشناسان خانه صنعت، معدن و تجارت و شرکت آب منطقه‌ای یزد، بررسی لیست صنایع پرمصرف استان و تأمین آب یزد در افق آتی از دیگر مباحث مطرح در این نشست بود.
هم‌اکنون از 6 هزار و 733 منبع آبی استان یک میلیارد و 78 میلیون مترمکعب آب برداشت می‌شود که 833 میلیون مترمکعب آن از چاه‌ها، 163 میلیون مترمکعب از قنات و بقیه از چشمه‌ها تأمین می‌شود.
آب تجدیدشونده منابع زیرزمینی یزد 827 میلیون مترمکعب و کسری مخزن حدود 300 میلیون مترمکعب است، به همین دلیل سالانه 50 سانتی‌متر از سطح منابع آب‌های زیرزمینی کاسته می‌شود.
آب استحصالی از منابع آب شیرین استان در سال 1387،سه هزار و 166 لیتر در ثانیه بود که این عدد در سال 1395 به 2 هزار و 631 لیتر در ثانیه کاهش یافت.
بخش دیگر تأمین آب استان در کنار منابع زیرزمینی داخلی ، خط انتقال آب از کوهرنگ است که حدود 50 درصد آب شرب در فصل سرما و 20 تا 30 درصد در تابستان را تأمین می‌کند.
6 درصد آب استان در بخش صنعت ، 85 درصد در بخش کشاورزی و مابقی در بخش‌های شرب و بهداشت مصرف می‌شود.
هم‌اکنون حدود سه هزار و 600 واحد تولیدی در استان در حال فعالیت هستند که بزرگ‌ترین واحدها مربوط به صنعت کاشی و سرامیک و فولاد است.
1968/ 2047
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.