به گزارش ایرنا، عباس سروش چهارشنبه شب در نشستی با عنوان« سازگاری با کم آبی استان یزد» با اشاره به نقش صنعت در ایجاد و حفظ اشتغال و بهره وری تاکید کرد: با این وجود، بیش از نیمی از آب تحویلی به این بخش شرب است که علاوه بر کاهش ، باید به قیمت واقعی از پساب شهرها تأمین شود.
وی افزود: برای تأمین آب و با توجه به تداوم پدیده خشکسالی در سطح کشور باید در این ارتباط فکری کرد که لازمه این کار ، تکمیل طرح های آمایش سرزمین است .
معاون وزیر نیرو در ادامه تصمیم گیری در این ارتباط درباره آینده صنایع را ضروری عنوان کرد و ادامه داد: در طرح های آمایش سرزمین هم باید توجه به صنایع کم آبخواه یا نزدیکی صنایع به آب در اولویت باشد، ضمن آنکه استفاده از منابع آب های متعارف و غیرمتعارف در وزارت نیرو بر اساس معیارهای خاصی صورت می گیرد .
سروش در ادامه با بیان اینکه طرح های انتقال آب از زاگرس همچنان ادامه دارد، گفت: در مورد گزینه ها اختلاف نظرهایی وجود دارد و با توجه به اینکه این طرح ها علاوه بر هزینه بر، زمان بر نیز است باید با دقت بیشتری ، در این مورد تصمیم گیری شود.
وی تأکید کرد: از سوی دیگر نمی توان برای اجرای این طرحها صرفا به منابع دولتی متکی بود با این حال تا پایان آذرماه تکلیف مشخص خواهد شد که یکی از آنها مبدا خط دوم آب انتقالی یزد است.
این مسئول درباره شرایط یزد هم اظهار داشت: نسبت به اصلاح شبکه و استفاده از پساب در استان کارهای خوبی صورت گرفته است و یزد جزو استان های پیشرو در این خصوص است به گونه ای که می توان این طرح ها را به عنوان الگوی در کشور استفاده کرد.
همچنین رئیس امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه با اشاره به شرایط خشکسالی در یزد یادآور شد: باید در ارزیابی ها به افت سالانه 50 سانتیمتر از سطح آب سفره های زیرزمینی در این منطقه توجه جدی شود.
فرخ مسجدی با بیان اینکه یزد از مناطق پیشرو در مدیریت مصرف آب است، افزود: با توجه به پیشینه مردم استان و قناعت آنها، غیر از این نخواهد بود که یزد در توجه به مساله آب پیشگام باشد.
وی در ادامه به نبودن تفاهم در بحث سهم مصرف آب در صنایع و راندمان پایین آب در بخش کشاورزی یادآور شد: از سوی دیگر باید برای جلوگیری از هدر رفت بخشی از آب شرب در شبکه توزیع نیز برنامه ریزی کرد.
رئیس امور آب سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: برنامه های دولت در مسیر حفظ آب موجود است و در سازمان مرکز نیز اولویت اول تأمین آب شرب شهروندان است و بودجه خوبی برای این بخش و سازگاری با کم آبی در نظر گرفته شده است.
مسجدی با بیان اینکه دولت سال آینده برای تأمین آب شرب اهتمام ویژه ای خواهد داشت، خاطرنشان کرد: 2 طرح عمده برای تامین آب شرب استان یزد مد نظر است که یکی از این طرح ها انتقال آب از خلیج فارس و دیگری هم از سرشاخه های کارون است که در حال پیگیری است.
وی ادامه داد: تأمین آب از بهشت آباد از لحاظ محیط زیستی ، منابع آب و هزینه های بالا با مشکلاتی مواجه شده ولی تأمین آب از سرشاخه های کارون در حال پیگیری است، امیدواریم زودتر به نتیجه برسد.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا ، رئیس امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه کشور و نیز رئیس و اعضای کمیسیون آب و کشاورزی مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه برای شرکت در هفتمین اجلاس ملی منابع آب ایران و بازدید از طرحهای در دست اجرای یزد به این استان سفر کردند.
استان یزد بر پایه سرشماری آبان ماه سال 1395، یک میلیون و 138 هزار نفر جمعیت دارد که 85 درصد در 21 شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی می کنند.
بیش از 60 درصد آب مصرفی یزد از منابع خارج استان تامین می شود.
1968/ 2047
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.