محمدحسین فنایی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به‌ضرورت اجرای اسناد بالادستی نظیر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تأکید کرد: سال‌های اخیر این سیاست‌ها، اجرایی نشده است در حالی‌که امروز، کشورهایی موفق‌ترند که بتوانند نخبگان را به‌درستی مدیریت کنند.
وی بابیان اینکه مدیریت نخبگان در ایران فراگیر نشده است، افزود: گرچه در بسیاری از نهاد‌ها به اسم اندیشکده مکانی وجود دارد ، متأسفانه خروجی اندیشکده‌ها مطلوب و تأثیرگذار نیست.
این کارآفرین و عضو خانه صنعت یزد با تأکید بر ضرورت توجه هرچه بیشتر به اسناد بالادستی، ادامه داد: در حقیقت اقتصاد مقاومتی دارای بندهای بسیار مهم و تأثیرگذاری است اما در سال‌های اخیر بعضاً شاهد کوتاهی در اجرای این بندها هستیم .
فنایی خاطرنشان کرد: در چین خصوصاً در پکن پایتخت این کشور اندیشکده‌های متعددی با حضور نخبگان تأسیس‌ و فعالیت دارد و مسائل متعدد از سوی دولت به آن‌ها ارجاع می‌شود؛ اما در ایران این‌گونه هم‌اندیشی‌ها وجود ندارد.
وی تأکید کرد: اگر دولت قانع شود از حضور نخبگان و ظرفیت‌ آنها در تصمیم‌‌سازی‌ها استفاده کند، بسیار حائز اهمیت است که بسیاری از مشکلات رفع خواهد ‌شد.
این تولیدکننده و کارآفرین یزدی بابیان اینکه مدیریت استفاده از نخبگان و اندیشه‌ها در جامعه اهمیت ویژه‌ای دارد، یادآور شد: به‌ عنوان ‌مثال در ایالات‌متحده آمریکا، 2 هزار و 200 اندیشکده با رویکردهای مختلف فعالیت دارد.
به گفته فنایی نخبگان در این اندیشکده‌ها به تولید فکر می‌پردازند و در ایران هم استفاده از ظرفیت نخبگان با حضور صحیح و درست اندیشکده‌ها میسر است.
این فعال اقتصادی بیان کرد: بایستی در این‌ارتباط حمایت‌های ویژه‌ای از سوی دولت در دستور کار قرار گیرد، انتظار این است، تصمیم‌گیری‌ها قبل از ابلاغ به نهادها در اندیشکده‌های طرح و بررسی شود.
به گفته وی در تولید و اقتصاد کشور ضوابط تعیین نشده‌ای وجود دارد و در واقع شفاف‌سازی امور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، نیز وجود ندارد ؛ این در حالی است که بند 19 اقتصاد مقاومتی در همین راستا تدوین‌شده است.
این فعال بخش خصوصی با تأکید بر لزوم فعالیت اندیشکده ها به‌ منظور آسیب‌شناسی سندهای اجرانشده در کشور تصریح کرد: مسئولان باید بی‌درنگ و با زمان‌بندی مشخص، اقدام به اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی کنند و با تهیه قوانین و مقررات لازم و تدوین نقشه راه برای عرصه‌های مختلف و نیز ایجاد فرصت مناسب برای نقش‌آفرینی مردم و تمامی فعالان اقتصادی با همکاری رسانه‌ها اقدام کنند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی ، سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی را که بر اساس بند یکم از اصل 110 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین‌شده در 29 بهمن سال 1392 ابلاغ کردند.
1968/ 2047/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.