محسن صادقیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی از جمله اولویت های مهم دولت در حوزه عمرانی است ، اظهار داشت: بسیاری از ناوگان شهری و درون شهری استان فرسوده است.
وی افزود: در حوزه درون شهری هم کل ناوگان 2 هزار و 850 دستگاه است که از این تعداد 80 درصد اتوبوس و مینی بوس و 30درصد تاکسی ها نیز فرسوده است.
معاون استاندار یزد با بیان اینکه برخی خودروهای حمل و نقل بیش از 14 سال از زمان ساخت آن می گذرد، ادامه داد: در حالی که در بسیاری کشورها میانگین عمر مفید ناوگان حمل و نقل عمومی بسیار پایین تر از این عدد است، چنین شرایطی ضرورت نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی را دو چندان کرد.
وی تصریح کرد: فکر کنم با توجه به اینکه نوسازی ناوگان به سه دستگاه راه و شهرسازی ، صنعت ، معدن و تجارت و وزارت کشور مربوط می شود هنوز تصمیم واحدی برای رسیدن به راهکار مناسب و عملیاتی گرفته نشده است.
این مسئول ادامه داد: نارضایتی مسئولان حوزه حمل و نقل و مردم از خدمات نامناسب این بخش در شهرها، موجب شد استقبال مردم از ناوگان درون شهری ، روز به روز کاهش یابد.
معاون استانداری یزد این چالش را زمینه ساز کاهش ایمنی و افزایش مشکلات ترافیکی داخل شهری عنوان کرد و گفت: در حوزه برون شهری فرسودگی ناوگان حمل و نقل عمومی موجب کاهش ایمنی در جاده ها ، افزایش کرایه و نارضایتی رانندگان شده است.
به گفته صادقیان تسهیلات ارائه شده تاکنون نتوانسته راهگشای این مشکلات باشد چون بخش خصوصی و رانندگان در دریافت وام و بازپرداخت آن به دلیل عدم درآمدزایی با مشکل مواجه هستند و از سوی دیگر ، شهرداری ها توان دریافت وام و نوسازی ناوگان را ندارند.
وی تأکید کرد: به همین دلیل دولت باید طرح ویژه ای را برای نوسازی حمل و نقل خصوصا در بخش درون شهری پیگیری کند تا مشکلات حل شود.
سالانه 22 تا 24 میلیون تن بار توسط ناوگان حمل و نقل جاده‌ای از مبدا یزد جابجا می شود و استان از نظر حمل کالا در میان 31استان در رتبه هفتم قرار دارد.
به گفته رئیس سازمان راهداری کشور ، بیش از 90 درصد حمل بار و مسافر کشور در راه‌های زمینی انجام می‌شود.
در ابتدای سال 97 برای اجرای طرح نوسازی ناوگان فرسوده حمل و نقل عمومی برون شهری شامل اتوبوس، مینی‌بوس، کامیون و کامیونت معادل 10 میلیارد و 666 میلیون دلار اعتبار در نظر گرفته شد.
با احتساب ناوگان فرسوده حمل و نقل عمومی درون و برون شهری باید 202 هزار دستگاه خودرو در این بخش نوسازی شود.
قرار است در بخش برون شهری از 140 هزار دستگاه کامیون فرسوده 120 هزار آن نوسازی شود .
همچنین از 13 هزار اتوبوس فرسوده، 9 هزار دستگاه نیاز به بازسازی دارد، از 57 هزار دستگاه مینی‌بوس فرسوده 48 هزار و 500 دستگاه باید بازسازی شود و 6 هزار دستگاه وانت بار هم نیاز به نوسازی دارد.
پیشنهاد این مصوبه از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت با هدف نوسازی ناوگان حمل‌ و نقل عمومی درون و برون ‌شهری مطرح و پیگیری امور مربوطه نیز بر عهده همین وزارتخانه است.
در اجرای این طرح نیمی از هزینه نوسازی خودرو از محل صرفه جویی سوخت از سوی وزارت نفت و بقیه از سوی مالک وسیله نقلیه (20 درصد نقد و 30 درصد تسهیلات) تامین می شود.
1968/ 2047
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.