مانند دیگر افراد جامعه هستند و تنها فرقشان با دیگران درد لاعلاجی است که به صورت اختلالی در مغز، از دوران کودکی همراهشان است و خود و خانواده شان سال هاست که درگیر آن هستند.
گله مندند از بی انصافی ها و رفتار ناشایست برخی افراد جامعه که آنها را دیوانه می دانند و شاکی از آنند که این رفتارهای ناشایست گاهاً از افراد تحصیلکرده اجتماع نیز سر می زند؛ مانند دیگر کودکان آواز می خوانند، تحصیل می کنند، حق حیات دارند و تنها خواسته بحق و بجایشان توجه است و بس.
به گزارش خبرنگار ایرنا شامگاه چهارشنبه سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بندرانزلی شاهد برگزاری دومین همایش آگاهی سازی اتیسم بود که با همت موسسه خیریه و توانبخشی ستارگان اتیسم غرب گیلان و با حضور چهره های سرشناس علمی و هنری و مردم نوعدوست برگزار شد و حاضران در این مراسم چه عاشقانه با پای دل گام در این مراسم نهاده و اندک خواسته این عزیزان که همانا توجه بود را اجابت کردند.
مراسمی که با خواندن سرود و اجرای نمایش توسط کودکان اتیسم حال و هوای دیگری به خود گرفت و بانوی روشندلی که توانسته بود پله های ترقی را طی کرده و موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی شده بود، ثابت کرد که معلولیت محدودیت نیست و هیچ چیزی نمی تواند آنها را از هدفی که در پیش می گیرند، باز دارد اما تنها درخواستشان شعر معروف سعدی شیرین سخن است که بر سر در سازمان ملل نقش بسته و از مردم کشورشان می خواهند که بنی آدم را اعضای یکدیگر بدانند و اینگونه نباشد که چو عضوی به درد آورد روزگار ، دگر عضو ها آرام و قرار داشته باشند.
پروفسور حسین نجمی روانپزشک و عضو هیات علمی دانشگاه تهران در این همایش خواستار توجه ویژه مسئولان و کارگزاران دولت به افراد مبتلا به این بیماری شد و اظهار کرد: 2 سال قبل از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی از میان 500 هزار نفر جمعیت آماری کشور، تنها یک نفر به این بیماری مبتلا بود اما در حال حاضر به جرات می توان گفت که این آمار به یک نفر از بین 50 نفر رسیده است.
وی افزایش استرس ها و آلودگی های زیست محیطی و همچنین بی احتیاطی ها در دوران بارداری مادران را از عوامل افزایش این بیماری در جامعه دانست و افزود: مهمترین عامل افزایش این بیماری در کودکان، اختلاف شدید پدر و مادر در دوران حاملگی زنان بوده و حمایت و مهربانی پدر در دوران بارداری مادر، نقش موثری در رشد و سلامت جنین دارد.
مدیرعامل موسسه خیریه ستارگان اتیسم غرب گیلان نیز با انتقاد از عدم حضور مسئولان در این همایش خواستار رعایت حقوق شهروندی کودکان اتیسم شد و گفت: اتیسم بیماری در خودماندگی است و تنها خواسته مبتلایان به این بیماری و خانواده هایشان احساس مسئولیت از سوی مسئولان و توجه به این افراد است.
مریم سیاح افزود: کودکان اتیسم فقط به حمایت و گفتاردرمانی و کاردرمانی نیاز دارند و توقع و چشمداشت کمک مالی به این افراد و خانواده هایشان نداریم اما باید خدمات مورد نیاز مبتلایان به این درد لاعلاج در اختیارشان قرار گیرد.
وی تصریح کرد: متاسفانه وقتی موسسات خصوصی متولی حمایت از کودکان اتیسم می شود اینگونه تصور می شود که به دنبال درآمدزایی یا تلاش برای کسب جایگاه اجتماعی هستند در حالیکه برای درآمد زایی راه های دیگری وجود دارد و نیازمند آن نبودیم که خود را درگیر مشکلات مبتلایان به این بیماری کنیم .
سیاح به مرحوم شدن یکی از کودکان اتیسم در شهرستان تالش اشاره کرد و گفت: حقوق شهروندی مبتلایان به اتیسم باید به نحو شایسته تامین شود چراکه کودکان اتیسم علاوه بر هزینه هایی که دیگر بچه ها دارند؛ ماهانه تا 2 میلیون تومان هزینه مازاد برای خانواده هایشان دارند و لازم است دولت از خانواده این کودکان به نحو شایسته حمایت کند .
وی با انتقاد از بی مهری برخی افراد جامعه که برچسب های اجتماعی بر روی کودکان مبتلا به اتیسم گذاشته و از الفاظی چون منگل و کم توان استفاده می کنند، افزود: بیشتر افراد مبتلا به اتیسم از اطلاعات ناقص یا اشتباه افراد جامعه ضربه خورده اند و متاسفانه برخی مسائل به اشتباه به جامعه منتقل شده است.
در این مراسم کودکان اتیسم هنرهای خود را در معرض دید حاضران به نمایش گذاشته و با خواندن سرود و اجرای نمایش، آنان را به وجد آوردند.
به گزارش ایرنا اتیسم یا درخودماندگی نوعی اختلال رشدی از نوع روابط اجتماعی است که با رفتارهای ارتباطی و کلامی غیرطبیعی مشخص می‌شود.
علائم این اختلال تا پیش از سه سالگی بروز می‌کند و علت اصلی آن ناشناخته‌ بوده و این اختلال در پسران شایع‌تر از دختران است.
وضعیت اقتصادی، اجتماعی، سبک زندگی و سطح تحصیلات والدین نقشی در بروز اوتیسم ندارد و این اختلال بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی تأثیر می‌گذارد.
کودکان و بزرگسالان مبتلا به اتیسم، در ارتباطات کلامی و غیر کلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیت‌های مربوط به بازی، مشکل دارند و این اختلال، ارتباط با دیگران و دنیای خارج را برای آنان دشوار می‌سازد تا جایی که در بعضی موارد رفتارهای خودآزارانه و پرخاشگری نیز دیده می‌شود.
انزلی در 40 کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع است.
7471
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.