حبیب جهانساز روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این مبلغ سه میلیاد و 400 میلیون تومان دیروز (یکشنبه) به حساب بانک سپه چایکاران واریز شده و بقیه مطالبات نیز از آغاز فصل برداشت چای در اردیبهشت ماه سال جاری بتدریج پرداخت شده است.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون 73 هزار و 777 تن برگ سبز چای به ارزش اقتصادی 156 میلیارد و 500 میلیون تومان توسط چایکاران شمال کشور برداشت و تحویل کارخانه های چایسازی شده که از نظر وزنی، شش درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش نشان می دهد.
رئیس سازمان چای ادامه داد: از مجموع برگ سبز چای برداشت شده، 36 هزار و 442 تن درجه یک و 37هزار و 335 تن درجه 2 است.
به گفته جهانساز، از 152 کارخانه چایسازی گیلان و مازندران، 37 کارخانه در تحویل گرفتن برگ سبز چای فعال هستند و تاکنون 16 هزار و 600 تن چای خشک با کیفیت توسط این واحدها عمل آوری شده است.
استان های گیلان و مازندران بین 25 تا 28 هزار هکتار باغ چای دارند که 21 هزار هکتار آن در چرخه تولید است. بیش از 50 هزار خانوار چایکار نیز در استان های یادشده، در تولید برگ سبز چای فعالیت دارند و یکصد هزار خانوار، زندگی و درآمدشان از راه چایکاری تامین می شود.
همه ساله برداشت برگ سبز چای از باغ های شمال کشور در سه چین بهاره، تابستانه و پاییزه صورت می گیرد که چین بهاره از اوایل اردیبهشت ماه، تابستانه از نیمه دوم خردادماه و چین پاییزه در شهریور و مهرماه انجام می شود.
چتر حمایت های دولت تدبیر و امید از محصول چای همچنان ادامه دارد و از سال 1392 تاکنون بیش از 92میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت به کشاورزان چایکار و دست اندرکاران صنعت چای پرداخت شده است.
نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای درجه یک و درجه 2 در سال زراعی جاری از سوی شورای عالی اقتصاد، به ترتیب 27 هزار و 292 ریال و همچنین 15 هزار و 283 ریال تعیین شده است.
لاهیجان در 40 کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است و سازمان چای کشور، در این شهرستان قرار دارد.
6029/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.