به گزارش عصر پنجشنبه ایرنا، در این آیین به همت انجمن داستان هزار و یک شب ، شورای شهرستان و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی انزلی، حاضران به سخنان کیهان خانجانی نویسنده نام آشنا گیلانی در باب نقش ادبیات در معرفی اقلیم و آداب بومی گوش فرا دادند.
*جهانی اندیشیدن، بومی نوشتن
خانجانی در بیاناتش نویسندگان را بر جهانی اندیشیدن و بومی نوشتن و بهره گرفتن از فرهنگ و آداب و زیست و واژگان منطقه خود توصیه کرد.
وی با قدردانی از فعالیت خوب انجمن داستان هزار و یک شب انزلی به بنیان گذاری و مدرسی مریم ساحلی گفت : دوستان این انجمن کاری کارستان می کنند و سنتی را در داستان نویسی این شهرستان پدید آورده اند.
این نویسنده گیلانی خاطرنشان کرد: آنان در دهه 80 بستر مهمی را گذاشتند ، حرفه ای کار کردند و کارهایشان قابل حمایت است گرچه منتی نمی پذیرند .
وی با اشاره به خوانش زیبای داستان فارسی شکر است جمال زاده توسط علی حق ره از کنشگران فرهنگی اجتماعی انزلی گفت : این روزها با گسترش فضاهای مجازی بسیاری قادر به درست خواندن کارهای بنیادین این چنینی نیستند.
وی همچنین کار امین حق ره مشاور روانشناسی و فعال فرهنگی اجتماعی در گردآوری واژگان و فرهنگ لغات زندان را ارزشمند و سزاوار حمایت برای انتشار خواند.
*قلم عامل دگرگونی
مریم ساحلی مدرس داستان نویسی انجمن هزار و یک شب انزلی نیز گفت : آنچه بر کاغذهای سپید می نویسیم می تواند جهانمان را دگرگون سازد و روشنای روزگارمان باشد.
این بانوی روزنامه نگار در این آیین متن زیبای خود به مناسبت این روز را چنین قرائت کرد : امروز آمده ایم تا عهد ببندیم زین پس با دیارمان مهربان تر از پیش باشیم و داستانهامان با شهرمان غریبه نباشند . ما به مرور عاشقانه هامان می نشینیم که در فراز و نشیب روزگار رنگ می بازد و به یاد می اوریم که با کلمات می توان جانی دوباره به آنها بخشید .
وی افزود: ما درد می کشیم از نبود عطر بهار نارنج که سالهاست کوچیده از شهرمان ، ما رنج می بریم از تن تب دار تالاب و آواز غمگین دریا که می نالد از نامهربانی ها . ما دلتنگ روشنای فانوس پیر دریایی شهریم که حالا تیک تاک ساعتش راوی رویاهای ماست . ما از موج شکنی می نویسیم که دیگر آغوش امواج را در خواب هم نمی بیند .
*به امید چرخش عادلانه همه قلم ها
مه سیما نصیری رییس شورای شهرستان انزلی نیز در این مراسم با تبریک این روز به اصحاب قلم ابراز امیدواری کرد همه قلم به دستان اعم از اهالی رسانه و نویسندگان و معلمان و قضات همواره در راه عدالت و انصاف و حقانیت قلم بزنند .
وی با ابراز تاسف از مغفول ماندن توجه بایسته به قلم در جامعه اظهار داشت: قدر نهادن به قلم موجب رشد و اعتلای فرهنگ شهر و استان و کشور می شود.
وی از مریم ساحلی برای تلاش بی دریغ در تدریس داستان نویسی در طول یک دهه در این شهرستان قدردانی کرد و فعالیت آرمین صافدل در برپایی برنامه فرهنگی ارزشمند ' تو هم بخوان ' و همراهی میلاد سلطانی و میلاد منصف از دیگر کنشگران فرهنگی انزلی را قابل تقدیر خواند.
*اهمیت هدایتگر قلم
امام جمعه انزلی نیز در پیام تصویری به این مراسم با اشاره به اهمیت قلم یاداور شد: قرآن کریم به قلم و آنچه از قلم می تراوشد سوگند یاد کرده است.
حجت الاسلام سید عبدالجوادشمس الدین خاطرنشان کرد: قلم به تنهایی مهم نیست بلکه مهم اثری است که از خود به جا می گذارد .
وی ابراز امیدواری کرد که قلمها هدایتگر، عدالت گستر، در مسیر حق و مفید به حال جوامع انسانی باشند.
امین حق ره از کنشگران فرهنگی و اجتماعی گیلان در این آیین از برخی ممیزی های غیرکارشناسی و سلیقه ای در چاپ کتابها انتقاد کرد.
وی به شورای شهرستان پیشنهاد کرد با تشکیل کارگروه تخصصی امکان حمایت معنوی و مادی از آثار نویسندگان و پژوهشگران وفعالان عرصه های فرهنگی هنری ادبی را فراهم آورند.
در بخش دیگری از مراسم شعله آریان پور و مژگان زمان از اعضای انجمن داستان هزار و یک شب انزلی به خوانش داستان های خود پرداختند.
در این مراسم همچنین از برگزیدگان کارگاه مقاله نویسی نیز تقدیر شد.
6030
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.