مدیرکل کمیته امداد گیلان بیان کرد: مردم گیلان در سال گذشته هفت میلیارد و 900 میلیون تومان زکات پرداخت کردند که دو میلیارد و 700 میلیون تومان زکات فطریه بوده است.

به گزارش ایلنا از رشت، جلسه شورای زکات استان گیلان با حضور نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه رشت و جمعی از مدیران کل عضو ستاد زکات در دفتر امام‌جمعه برگزار شد.

آیت‌الله رسول فلاحتی، نماینده ولی‌فقیه در گیلان و امام‌جمعه رشت با اشاره به اهمیت پرداخت زکات در جامعه گفت: کلمه زکات در قران کریم 32 بار آمده و 27 بار هم زکات و نماز کنار هم آمده‌اند که نشان‌دهنده اهمیت این دو فریضه واجب الهی است.

وی با بیان اینکه زکات بر 9 چیز واجب است، افزود: پرداخت زکات گندم، جو، کشمش، خرما، گاو، گوسفند، شتر، طلا و نقره واجب است و اگر کسی مالک یکی از این 9 چیز باشد باید مقداری که در اسلام معین‌شده را به‌عنوان زکات مال خود بپردازد.

 رئیس شورای زکات استان گیلان افزود: در گیلان زکات واجب نداریم اما مردم نوع‌دوست استان همواره در پرداخت زکات مستحبی تلاش می‌کنند.

آیت‌الله فلاحتی با تأکید بر اینکه باید برای فرهنگ‌سازی پرداخت زکات برنامه‌ریزی مدون و درستی داشته باشیم، گفت: اگر مردم نسبت به اهمیت پرداخت زکات و همچنین آثار و برکات آن در زندگی دنیوی و اخروی اطلاعات کافی و کامل داشته باشند زکات خود را به‌موقع پرداخت می‌کنند.

وی درباره پرداخت زکات فطریه و نحوه جمع‌آوری آن گفت: کمیته امداد به‌عنوان دبیرخانه ستاد زکات مسئول جمع‌آوری و هزینه کرد زکات فطریه است و اگر مؤسسات خیریه و دیگر سازمان‌های مرتبط بخواهند زکات فطریه را جمع‌آوری کنند باید مبالغ جمع‌آوری‌شده و هزینه کردها را به اطلاع این نهاد برسانند.

امام‌جمعه رشت استفاده از میز خطابه‌های نماز جمعه و مساجد را یکی از راه‌های تأثیرگذار در فرهنگ‌سازی پرداخت زکات عنوان کرد و افزود: ائمه جمعه و جماعات و متولیان امر زکات در سراسر استان باید از این ظرفیت برای اطلاع‌رسانی و افزایش معلومات مردم نسبت به اهمیت پرداخت زکات بهره بگیرند.

 علیرضا محمدی، مدیرکل کمیته امداد استان گیلان با قرائت بیانیه رهبر انقلاب در همایش سالانه زکات خاطرنشان کرد: در راستای منویات رهبر انقلاب شورای زکات استان گیلان در سال‌های اخیر فعالیت ویژه‌ای در سطح استان داشته است.

وی از تشکیل و راه‌اندازی شورای زکات روستا در سراسر استان گیلان خبر داد و با تأکید بر اینکه این شورا برای نخستین بار در کشور توسط استان گیلان راه‌اندازی شده، افزود: هزار و 75 روستا در قالب شورای زکات در استان فعال هستند و زکات جمع‌آوری شده توسط شورای زکات برای رفع مشکلات  نیازمندان همان منطقه هزینه می‌شود .

مدیرکل کمیته امداد گیلان با اشاره به اینکه مردم گیلان در سال گذشته هفت میلیارد و 900 میلیون تومان زکات پرداخت کردند که دو میلیارد و 700 میلیون تومان زکات فطریه بوده، گفت: طبق برنامه سال 97 جمع‌آوری 12 میلیارد تومان زکات در گیلان در دستور کار این نهاد قرار دارد که هفت میلیارد و 400 میلیون تومان آن برای زکات فطریه پیش‌بینی‌شده است.

محمدی افزود: سال گذشته زکات جمع‌آوری‌شده برای تأمین 6 مورد جهیزیه نوعروسان، 657 مورد پرداخت هزینه درمانی، 171 مورد هزینه تحصیلی، 122 فقره احداث مسکن، 12 مورد آزادی زندانیان هزینه شد و 20 هزار و 589 نفر هم کمک‌معیشت از دریافت کردند.

وی با اشاره به قانون زکات و مصوبه شورای زکات استان گفت: هر موُسسه خیریه و یا سازمان ذی‌ربط برای جمع‌آوری زکات فطریه در سطح استان ابتدا باید مجوز دبیرخانه زکات در کمیته امداد استان و شهرستان‌ها را دریافت کند و مبالغ جمع‌آوری‌شده و هزینه کردها را هم باید به اطلاع این نهاد برسانند .

وی با اشاره به در پیش بودن عیدسعید فطر و جمع‌آوری زکات فطریه گفت: مردم نیکوکار گیلان می‌توانند زکات فطریه خود را از طریق پایگاه‌های کمیته امداد مستقر در سراسر استان و سطح مساجد برای کمک به نیازمندان اهداء کنند .

شایسته ذکر است، در این نشست هریک از اعضای حاضر در جلسه نظرات خود را درباره نحوه جمع‌آوری زکات بیان کردند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.