حبیب جهانساز روز پنجشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود : در سالجاری نسبت به سال قبل از نظر منابع آبی در دسترس، کمبود داریم و اگر کشاورزان در مدیریت این منابع همکاری لازم را نداشته باشند، این کمبود آب به روی زمین منتقل می شود.
وی گفت : کشاورزان شالیکار با لحاظ حداکثر صرفه جویی باید از تمام امکانات مثل آب چاه و چاهک ها و آب زهکش ها استفاده کنند تا این دوران حساس نیاز شدید شالیزارها به آب، سپری شود زیرا تا یکی دو هفته دیگر با رشد بوته های برنج و سایه اندازی آنها بر روی زمین، به مراتب میزان نیاز به آب کشاورزی نیز کاهش می یابد.
جهانساز ادامه داد: در حال حاضر آب سد سفید رود به صورت تناوبی (هشت روز جاری - چهار روز قطع ) در کانال ها رها می شود و کشاورزانی که زمین های آنها در سرآب قرار دارد، بایستی به نوعی آبیاری را انجام دهند تا آب به مزارع پایین دست هم برسد.
وی اظهار داشت: از 238 هزار هکتار شالیزار استان تاکنون بیش از 210 هزار هکتار نشاء شده که از این میزان بیش از یکصد هزار هکتار، با ماشین صورت گرفته است.
وی افزود : بر اساس برنامه زمان بندی شده ، کشاورزان باید حداکثر تا پنجم خردادماه جاری کار نشاء را به اتمام برسانند.
گیلان دارای 238 هزار هکتار شالیزار است که از این میزان، 180 هزار هکتار آن از طریق کانال های آبرسانی از آب سد سفیدرود آبیاری می شوند و بقیه نیز از آب بندان ها و رودخانه های داخلی استان استفاده می کنند.
آب گذاری کانال های آب رسانی مرکز، شرق و غرب گیلان برای آبیاری شالیزارهای استان از طریق رهاسازی آب سد سفیدرود، از هشتم اردیبهشت ماه گذشته آغاز شده است .
برای انجام کشت برنج در گیلان ابتدا 2 مرحله شخم (زمستانه و بهاره) از ابتدای دی ماه در زمین های شالیزاری تا اواخر فروردین ماه انجام می شود. پس از انجام 2 مرحله شخم، عملیات خزانه گیری از فروردین ماه آغاز می شود و از پنجم تا هفتم اردیبهشت ماه به بعد نیز زمان انتقال نشاء برنج به زمین های آب تخت شده است.
از این مرحله تا نیمه دوم تیرماه نیز زمان داشت برنج است و از این زمان تا نیمه شهریورماه ، کار برداشت محصول برنج انجام می شود.
هر سال از تبدیل یک میلیون و 200 هزار تن شلتوک برداشتی استان ، حدود 750 تا 850 هزار تن برنج سفید به دست می آید.
6070/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.