به گزارش خبرنگار ایرنا هادی نوری روز یکشنبه در جلسه کتابخانه های عمومی شهرستان لاهیجان درباره پرداخت نیم درصد قانونی سهم شهرداری های گیلان به کتابخانه ها افزود: نیم درصد درآمد شهرداری ها طبق قانون باید صرف امور کتابخانه ها شود تا با آن بتوانیم هزینه های جاری را پرداخت کنیم ولی تاکنون شهرداری ها در پرداخت این مبلغ کوتاهی کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته حدود 800 میلیون تومان از شهرداری های گیلان بابت نیم درصد اخذ شده و شهرداری لاهیجان حدود 15میلیون تومان و شهرداری رشت هم 500 میلیون تومان پرداخت کرده است.
نوری بر لزوم ساخت کتابخانه و فضای کتابخوانی تاکید و اضافه کرد: کتابخانه درحال ساخت باهنر شهر لاهیجان از منابع اداره کل کتابخانه های عمومی گیلان در سال جاری به اتمام می رسد.
وی گفت: باید قفسه گیلان شناسی در هر کتابخانه ای بوجود آید و این قفسه ها با پرداخت هایی که از سوی شهرداری ها و کمک های مردم خیر صورت می گیرد، مملو از کتاب شوند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان با اشاره به رشد استان در شاخص های کتاب و کتابخوانی نسبت به سال گذشته گفت: گیلان در نیم سال دوم پارسال، در همه شاخص های کتاب و کتابخوانی رشدی مثبت داشته که این رشد در اعضا هشت درصد، در امانت کتاب 23 درصد، نشست های فرهنگی 54 درصد، نشست کتابخوان 74 درصدی و در جذب بودجه هم شش برابر افزایش داشته است.
به گفته نوری، زیربنای کتابخانه های استان 2 هزار مترمربع و اعضای آن 59 هزار نفر هستند که تا پایان سال گذشته، بالغ بر 577 هزار جلد کتاب از کتابخانه های عمومی استان به امانت داده شده که از لحاظ منابع ، حدود یک میلیون و یکصد جلد کتاب در کل کتابخانه ها وجود دارد.
نوری شهر لاهیجان را پس از رشت از لحاظ رشد امانت کتاب دارای رتبه دوم عنوان و خاطرنشان کرد: مردم این شهرستان، اشتیاق فرهگی و کتابخوانی بالایی دارند و در نشر کتاب نیز شهرستانی پیشرو به شمار می رود.
نوری گفت: سامانه ای به نام سامان در سراسر ایران راه اندازی شده که همه کتابخانه ها به این سامانه وصل هستند و هرکس که عضو این سامانه باشد، می تواند بصورت آنلاین کتاب ها را مشاهده کند و این، شبکه ای دیجیتالی بین کتابخانه ها به منظور دسترسی آسانتر اعضا به منابع موجود است.
فرماندار شهرستان لاهیجان نیز در این جلسه گفت: در دنیای فناوری نوین، قشر عظیمی از جامعه درگیر کتاب و کتابخوانی شده اند و دراین شرایط وظیفه همه است که کتاب و کتابخوانی را ترویج دهیم.
امیر جانبازی افزود: مباحث فرهنگی را باید از خانواده شروع کرد و بیشتر از همه در سیستم آموزشی باید دانش آموزان با مقوله کتاب و کتابخوانی آشنا شوند و با اهدای جوایز کتاب و قلم، رویکرد کتابخوانی را در جامعه افزایش داد.
وی یادآور شد: برخی اماکن شهر لاهیجان ظرفیت بالایی برای ایجاد فضای کتابخوانی دارند و باید از این فضاها استفاده کرد و برای کسانی که به تفریح و تفرج به این شهر گردشگری می آیند، شرایط کتابخوانی مهیا باشد.
وی در خاتمه سخنانش بر ضرورت بهره گیری از ظرفیت خیران برای توسعه فضاهای کتابخوانی و ارتقاء سطح فرهنگی شهرستان تاکید کرد.
شهرستان لاهیجان با 2 بخش مرکزی و رودبنه، در 40 کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است.
6029/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.