معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان ضمن اعلام این خبر گفت: طی مدت سه روز حدود پنج هزار نفر از اشیاء یادشده بازدید کردند که این موضوع در حوزه بازدید از آثار تاریخی کم نظیر است.
ولی جهانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از اهداف به نمایش درآوردن جام مارلیک در موطن خویش، جلب نگاه مردمان این سرزمین به شکوه هویتشان بود که بمناسبت پاسداشت هفته موزه و میراث فرهنگی محقق شد.
وی اظهار کرد: طبق گفته بازدیدکنندگان، بسیاری از آنان حتی از وجود گنجینه رشت و محل آن اطلاع نداشتند اما شکوه اشیاء عصر آهن و اعلام نمایش آنها در گیلان، آنان را به سوی بازدید از موزه رشت سوق داده است.
جام مارلیک پس از حدود نیم قرن دوری در موطن خویش، گیلان و در گنجینه رشت رونمایی شد و مردمان این سرزمین توانستند از نزدیک، نشان هویتشان را در زادبوم خویش به تماشا بنشینند.
بازدید از 59 شیء زرین عصر آهن از جمله جام های زرین مارلیک و درخت زندگی در آستانه هفته پاسداشت موزه و میراث فرهنگی در معرض تماشای مردم قرار گرفته است. اشیاء یادشده شامل جام های مارلیک، درخت زندگی، افسانه زندگی بز کوهی، عقاب و قوچ، سر ببر زرین، گردنبند زرین با مهره های چهار پیچان و آویز به شکل خوشه انار، دکمه و سربند زرین و ... است که تا سیزدهم خردادماه برای مردمان گیلان به نمایش گذاشته می شود و پس از رشت، در کشور هلند به نمایش در می آیند.
40 هزار شیء تاریخی در موزه ایران باستان معروف به گنجینه رشت نگهداری می شود که بدلیل کمبود فضای مناسب بصورت دوره ای در معرض نمایش قرار می گیرند.
28 اردیبهشت ماه، در گاهشمار کشور به نام روز جهانی موزه و میراث فرهنگی ثبت شده و از آن روز، به مدت یک هفته برنامه هایی با مضمون پاسداشتی برای این عنوان طرح ریزی و اجرا می شود.
1881 / 2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.