جلال ملاجعفری روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا افزود: شالیکاران لاهیجان از کشت مکانیزه برنج و احداث خزانه گیری (توم بجار) ، از خزانه گیری باکسی که نوعی خزانه گیری مکانیزه محسوب می شود، استفاده کردند که در مقایسه با خزانه گیری دستی و سنتی ، بذر برنج به آب کمتری برای سبز شدن نیاز دارد.
وی خاطرنشان کرد: 219 دستگاه ماشین آلات نشاء کاری در سال جاری از خط اعتباری جهاد کشاورزی وارد شهرستان شده که پیش بینی می شود هشت هزار هکتار از اراضی شالیکاری لاهیجان بصورت مکانیزه کشت شود که این رقم در مقایسه با سال گذشته، از 12 و نیم درصد رشد برخوردار است.
به گفته ملاجعفری، بر اثر بارندگی و کاهش دمای چند روز اخیر به دلیل ساعت های آفتابی مناسب و مراقبت از خزانه ها توسط کشاورزان و رعایت شرایط خزانه گیری، با آموزش هایی که به کشاورزان داده شد؛ آسیبی به خزانه های برنج این شهرستان وارد نشده و تاکنون با احداث بموقع خزانه با تنش آبی و کم آبی در شالیکاری و خزانه گیری مواجه نبوده است.
مدیر جهاد کشاورزی لاهیجان یادآور شد: بارندگی های 2 روز اخیر با افزایش رطوبت خاک و جلوگیری از تبخیر سطحی آب تاثیر مثبتی در اراضی شالیزاری داشته اند.
اداره هواشناسی لاهیجان نیز میزان بارندگی های روز گذشته تا امروز را شش و 2 دهم میلیمتر در شهر لاهیجان اعلام کرد.
سطح زیرکشت برنج شهرستان لاهیجان 23 هزار و 816 هکتار و متوسط عملکرد شلتوک آن چهار هزار و 297 کیلوگرم در هکتار است. حدود 22 هزار هکتار از اراضی شالیزاری شهرستان لاهیجان از طریق شبکه های آبیاری سد سفیدرود و به صورت تلفیقی (آب بندان ها) استفاده می کنند.
حدود 28 هزار خانوار بهره بردار در شهرستان لاهیجان در بخش شالیکاری اشتغال دارند و این شالیکاران 10درصد از برنج استان گیلان را تولید می کنند.
6029 / 2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.