رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان گسترش فعالیت های سازمان زمین شناسی با توجه به اقلیم جغرافیایی استان گیلان را در کاهش مخاطرات بسیار ضروری دانست.

به گزارش ایلنا از رشت، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در سفر به گیلان  با رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان جهت تعمیق  و گسترش فعالیت های زمین شناسی دیدار کرد.

فرهاد دلق پوش در این دیدار افزایش فعالیت های سازمان زمین شناسی با توجه به اقلیم جغرافیایی استان گیلان را در کاهش مخاطرات بسیار ضروری دانست و گفت: وضعیت رسوبات سواحل دریای خزر، تالاب ها و معادن استان نیاز به مطالعات علمی و گسترده زمین شناختی دارد که باید به نحو درستی مورد بهره برداری قرار گیرند.

وی نمونه برداری از مناطق مختلف استان، مطالعات و آزمایشات منطقه ای را حساس برشمرد و اضافه نمود: حفظ اقلیم طبیعی استان و بهره برداری صحیح از منابع مستلزم داشته های علمی مناسب جهت جلوگیری از کاهش آسیب هاست.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان در ادامه گفت: پیدایش و شناسایی گسل ها را که حاصل یک سری فعل و انفعالات در زمین است و گیلان  نیز از وجود این گسل ها مستثنی نیست و تیم علمی و تحقیقاتی توانمندی باید مطالعات کاربردی آن را انجام دهند.

فرهاد دلق پوش در ادامه به نیاز پروژه های عمرانی به مصالح معدنی اشاره نمود و گفت: هم اکنون جهت تکمیل و اتصال راه آهن بین المللیآستراخان- آستارا به رشت(به طول 250 کیلومتر) که از آذربایجان به گیلان می آید و باعث جابجایی و ترانزیت 20 میلیون تن کالا در سال خواهد شد که نیاز شدید به مصالح معدنی دارد و برخی از تصمیمات کلان و محدودیت های ملی در بخش معدن در جهت پیشرفت پروژه های عمرانی ، باید مرتفع شود.

وی اتخاذ و رویه درست در برداشت مواد معدنی از جلگه ها و بستر رودخانه ای استان را بسیار حائز اهمیت دانست و از این نشست بعنوان تحول در بحث زمین شناسی استان یاد کرد و اظهار داشت:  باید مطالعات علمی دقیق  و سیاست واحدی را برای بهره برداری از مواد معدنی جلگه ای با پشتوانه تحقیقاتی برای استان انجام شود که همت کارشناسان فنی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی را می طلبد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور پس از گزارش و خیر مقدم رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان،  اظهار داشت: این سازمان تا کنون 36 همایش زمین شناسی برگزار کرده که امسال نیز همایش " علوم زمین" مصادف با روز زمین پاک در اردیبهشت ماه انجام میشود.

وی عنوان داشت: در حاشیه همایش پیش رو قرار است دو سند همکاری با سازمان محیط زیست و دیگری با مرکز پژوهشهای اقیانوس شناسی امضاء گردد که در نوع خود تاثیر بسزایی در استان گیلان ایجاد خواهد کرد.

مرضیه لک همچنین افزود: در یکی از بندهای این سند همکاری به بررسی دریاچه کاسپین می پردازد که برای اولین بار قرار است مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد و اطلاعات بسیار ارزشمندی در این حوزه به استان اضافه میشود که تاکنون انجام نشده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.