مقصود حسینی پیرکوهی روز دوشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : از ابتدای برداشت برگ سبز چای در سال زراعی 96 ، سه هزار و 47 تن برگ سبز چای به ارزش اقتصادی شش میلیارد و 157 میلیون تومان تحویل کارخانجات شهرستان شده است.
حسینی با اشاره به سهم دولت در مطالبات چایکاران گفت سهم دولت از مطالبات کشاورزان 60 درصد و سهم کارخانجات 40 درصد در سال زراعی امسال بوده است.
وی ادامه داد: خشکی هوا در سال جاری باعث شد برخی چایکاران یک نوبت کمتر برداشت داشته باشند و در واقع 20 درصد کاهش محصول داشتیم.
وی در مورد چای خشک تولیدی کارخانجات سیاهکل هم گفت : امسال 765 تن چای خشک در شهرستان تولید شد که بیشتر آن به فروش رفته و بقیه هم به صورت صادرات به استان های دیگر فرستاده می شود.
حسینی در ادامه افزود: برای بهزراعی و آباد و آماده کردن بوته های چای و حفظ و نگهداری بیشتر باغ های چای تاکنون به کشاورزان سیاهکلی 788 میلیون تومان وام پرداخت کرده ایم که این مبلغ از قیمت برگ سبز تحویلی آنها در سال زراعی آینده کسر خواهد شد.
وی با اشاره به توزیع کود شیمیایی برای باغ های چای یادآور شد: بنا بر نظر کارشناسان برای هر هکتار 10 کیسه کود یارانه ای تعلق می گیرد که البته اگر نیاز باشد، بیشتر هم به کشاورز تحویل داده می شود.
به گزارش ایرنا، برگ سبز چای به صورت معمول در سه نوبت بهاره و تابستانی و پاییزه برداشت می شود و مراحل آن از اردیبهشت ماه تا مهرماه ادامه دارد؛ کیفی ترین برگ سبز چای مربوط به چین بهاره است که بیشترین طرفدار را بین مصرف کنندگان دارد.
شهرستان سیاهکل در 55 کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است و یک هزار و 600 هکتار اراضی چایکاری دارد.

** توزیع 20 تن بذر هاشمی اصلاح شده در سیاهکل
رئیس اداره جهاد کشاورزی سیاهکل نیز از توزیع 20 تن بذر هاشمی اصلاح شده در این شهرستان خبر داد.
بهزاد کوهستانی اظهار داشت: این بذر هم اکنون بین کشاورزان در حال توزیع می باشد و نزدیک به 10 تن از آن را توزیع کرده ایم.
وی درمورد قیمت بذر هاشمی اصلاح شده افزود: قیمت این بذر بابت هر کیلوگرم هفت هزار و 500 تومان می است و عاری از علف هرز و بیماری های قارچی و مناسب تر و با کیفیت تر از سایر بذرهاست.
وی با اشاره به توزیع بذر هاشمی اصلاح شده در سال گذشته یاداور شد: هفت تن بذر هاشمی اصلاح شده توسط جهاد کشاورزی سیاهکل بین کشاورزان در سال 95 توزیع شد و حدود 140 هکتار از اراضی شالیکاری در سال گذشته زیر کشت این بذر رفته بود.
رئیس جهاد کشاورزی سیاهکل گفت: علاوه بر بذر هاشمی اصلاح شده ، ارقامی مانند بی نام ، جمشید جو، صدری و گیلانه هم طی سال گذشته در شهرستان سیاهکل کشت شده است .
وی به توزیع بذر گیلانه که ترکیبی از هاشمی و یک رقم مقاوم دیگر هست، اشاره و خاطرنشان کرد: این بذر از لحاظ کیفی مانند هاشمی می باشد و خوابیدگی ندارد و محصول آن از هاشمی بالاتر است.
در سال زراعی 96 در کشت اول حدود 10 هزار و 898 تن برنج سفید و در کشت دوم ، 505 تن برنج سفید در سیاهکل تولید شد. سطح زیر کشت برنج در این شهرستان ، چهار هزار و 430 هکتار است.
7297 / 2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.