رئیس شورای اسلامی شهر کلاچای بر ضرورت مشارکت گسترده و همگانی مردم در موضوع مدیریت پسماند و طرح تفکیک زباله از مبدا تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از رودسر، محمد پورحسین در سومین نشست طرح مدیریت پسماند که با حضور دوستداران و علاقمندان محیطزیست در محل شورای اسلامی این شهر برگزار شد؛ بحث ساماندهی زباله را به لحاظ اهمیت و حساسیت موضوع مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر بناست شرایط موجود تغییر کند مشارکت همگانی را میطلبد و همه باید در این زمینه احساس مسئولیت کرده و رویکرد انفعالی نداشته باشند.
رئیس شورای اسلامی شهر کلاچای وضعیت زباله را در شهرهای ساحلی گیلان که کلاچای نیز از آن مستثنی نیست نگران کننده دانست و تنها راه برون رفت از این وضعیت را تعامل و همکاری مردم عنوان و تصریح کرد : در چنین شرایطی است که می توانیم بر مشکلات موجود فایق آییم.
وی با اشاره به نگرانی ها و دغدغه های شورای شهر کلاچای در حوزه توسعه زیر ساختها بیان کرد : اگر بتوانیم در این دوره چهار ساله شورا قدم های موثر و سازنده برای حل مشکل زباله برداریم معتقدم کار بزرگی انجام داده ایم.
پورحسین همچنین راهاندازی کارخانه زبالهسوز در یکی از شهرهای شرق گیلان را به عنوان کمک بزرگی در فرایند مدیریت پسماند ذکر کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از پیشبینی چند نقطه شهر برای جمعآوری زبالههایخشک شهروندان در سال آینده خبر داد.
پورحسین همچنین بر ضرورت افزایش خودروهای حمل زباله در این شهر تاکید کرد و افزود: در سال آینده این مهم را با جدیت دنبال خواهیم کرد.
ماهان یوسف پور مدیر اجرایی طرح تفکیک زباله از مبدا شهرداری کلاچای هم در این نشست برگزاری این نشست ها را به عنوان گامی مهم و ارزشمند در راستای توسعه و ترویج فرهنگ تفکیک زباله از مبدا و مدیریت پسماند عنوان کرد و گفت:خوشبختانه گام های موثر و سازنده ای در این زمینه بویژه در حوزه آموزش برداشته شده و تا حصول به نتیجه مطلوب ادامه خواهیم داد منوط بر اینکه مردم همواره پای کار باشند.
وی ادامه داد: در دو نشست قبلی که در اسفند ماه جاری با اصحاب رسانه و تشکل های مردم نهاد انجام شد خروجی خوبی از آن حاصل شد و این سومین نشست بهره گیری از ظرفیت دلسوزان و دوستداران محیط زیست است که تجمیع این سه نشست مطمئنا ما را در اهداف و برنامه های مدیریت پسماند موفق خواهد کرد.
فرزاد قلی پور نایب رییس شورای اسلامی شهر کلاچای هم در این نشست برگزاری این نشست ها را به عنوان فرصتی ارزشمند و گرانبها در حوزه مدیریت پسماند عنوان و ابراز امیدواری کرد با مشارکت فراگیر شهروندان این مهم را به یک سرانجام مطلوب سوق دهیم.
گفتنی است در حال حاضر 80درصد از سطح شهر کلاچای مشمول طرح تفکیک زباله از مبدا قرار دارند و بیش از 400 خانوار در اجرای این طرح همکاری دارند.در حال حاضر فرایند آموزش طرح تفکیک زباله از مبدا در شهر کلاچای در واحدهای آموزشی منطقه با شتاب خوبی در حال انجام است. کار جمع آوری زبالههای خشک در شهر کلاچای روزهای یکشنبه و سه شنبه و اداره ها روزهای دوشنبه انجام میگیرد.
روزانه بطور متوسط حدود 10تن زباله در شهر کلاچای تولید میشود .