دبیر اجرایی این همایش روز چهارشنبه به ایرنا گفت: این همایش برای اولین بار تحت عنوان چای و دمنوش های گیاهی در پژوهشکده چای در لاهیجان برگزار شد که با ارسال 171 مقاله علمی به دبیرخانه ، 129 مقاله پذیرفته شده که 112 مقاله بصورت پوستر و 17 مقاله نیز بصورت شفاهی در این همایش 2 روزه طی صبح و عصر ارائه می شوند.
رضا آزادی افزود: از اوایل سال جاری ایده برگزاری همایش ملی چای و دمنوش های گیاهی توسط پژوهشکده چای به عنوان متولی دولتی تحقیقات در حوزه چای مطرح و انجمن علمی گیاهان دارویی کشور پیگیری شد و این همایش با شعار اقتصاد مقاومتی ، سلامت و امنیت غذایی مهمترین توجه را به چای ایرانی به عنوان دومین نوشیدنی ارزشمند پس از آب و دمنوش های گیاهی به عنوان فرآورده های غذای ، بهداشتی و دارویی در کشور اجرایی شد.
وی تصریح کرد: پس از نشست های کارشناسی متعدد پنج محور اصلی در زمینه علوم پایه ، کشاورزی و منابع طبیعی ، بهداشت و سلامت غذایی ، صنعت و تجاری سازی و فرهنگی و اجتماعی توسط صاحب نظران و کارشناسان برای این همایش تعیین شد که مقالات در این زمینه ها ارائه شود.
آزادی اظهار داشت: سازمان چای کشور، صندوق حمایت از توسعه صنعت چای ، دانشگاه گیلان ، دانشگاه علوم پزشکی گیلان ، پارک علم و فناوری و بنیاد نخبگان گیلان به عنوان مشارکت کننده این همایش همکاری دارند و دانشگاه ها و مراکز آموزشی و موسسات و مراکز تحقیقاتی کشوری و استانی و پژوهشکده های زیر مجموعه موسسه تحقیقات علوم باغبانی و موسسات وابسته به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با کمیته علمی این همایش برای ارزیابی و داوری مقالات همیاری و همکاری مناسبی داشتند.
معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز در این همایش گفت: 19موسسه تحقیقاتی تک مادری و تک محصولی نظیر پژوهشکده چای در زیر مجموعه این سازمان فعالیت می کنند و هر استان با توجه به پتانسیل های آن مرکز تحقیقات و مرکز آموزشی مخصوص به آن استان را دارد.
رسول زارع افزود: 45درصد فعالیت های تحقیقات و پژوهش های سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در زمینه کشاورزی انجام و تلاش می شود که پژوهش های بیرون از سازمان در این تشکیلات بیشتر شود.
وی خاطرنشان کرد: یک هزار و 200طرح تحقیقاتی طی سال در کشور اجرا می شود که 150دستاورد این پژوهش ها قابلیت ترویج در جامعه را دارند و قابل ترویج بین کشاورزان هستند.
وی تصریح کرد: قراردادهایی متعددی با دانشگاه ها از جمله دانشگاه تهران در زمینه توسعه دمنوش ها در ایران منعقد شده و این قراردادها در حال افزایش با سایر دانشگاه هاست تا تحقیقات در باره گیاهان دارویی بیشتر شود .
وی گفت: باید تلاش شود تا فناوری دمنوش ها در مراکز تحقیقاتی کشور با سرعت بیشتری بومی سازی شود و با توجه به اقلیم شکننده ای که در کشور وجود دارد، باید صنعتگران و پژوهشگران کمک کنند تا برندسازی درستی در این زمینه صورت گیرد و پژوهش های مشترک با بخش خصوصی در این زمینه انجام گیرد.
در حاشیه این همایش نمایشگاهی از دستاوردهای و فناوری های چای و دمنوش های گیاهی شامل صنایع و محصولات مرتبط توسط صاحبان صنایع و تولید کنندگان سراسر کشور به علاقمندان عرضه شده و این نمایشگاه تا سیزدهم بهمن ماه جاری برپاست.
در حاشیه این همایش، نمایشگاهی نیز از آخرین دستاوردهای بخش چای و صنایع جانبی آن در قالب 12 غرفه نظیر برگ چین و دستگاه هرس کن چای تشکیل شد.
استان های گیلان و مازندران حدود 25 تا 27 هزار هکتار باغ چای دارند که 90درصد این باغ ها در گیلان واقع شده و سازمان چای و پژوهشکده چای ، دو متولی مهم چای کشور، در شهرستان لاهیجان قرار دارند.
شهرستان لاهیجان در 40 کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است.
خبرنگار:فرهادنظرپور**انتشاردهنده:کبیری
6029/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.