سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی گیلان گفت: اطلس جامع باستانشناسی شهرستان های املش ،رودبار و رودسر تدوین شد.
به گزارش ایلنا از رشت، ولی جهانی با اشاره به نیاز روزافزون برای معرفی ریشههای فرهنگ شهری و روستایی در جوامع امروزی و عدم وجود اطلس باستانشناسی استان،تدوین این اطلس را یک ضرورت خواند و اظهار داشت: اطلس جامع باستانشناسی گیلان که در واقع در نوع خود اولین اطلس در کل کشور به شمار می آید؛ با دیدگاه کاملا علمی، پژوهشی و اجرایی با منابع استانی در حال اجراء می باشد.
وی با بیان اینکه بررسی، شناسایی و حفاظت کامل آثار باقیمانده از ادوار باستانی گیلان، با توجه به ابهاماتی که در باستانشناسی گیلان موجود است، یک مهم تلقی می شود؛اذعان کرد:برنامه جامع اطلس باستانشناسی استان با این فکر و هدف پیریزی شده که در قدم اول همه آثار باستانی و تاریخی شناسایی و حفاظت شوند و سپس بر مبنای آثار موجود و پراکندگی آنها، برنامهریزی پژوهشی به عمل آید و از تمرکز مطالعاتی در یک محل پرهیز شود.
جهانی خاطرنشان کرد:علاوه بر این با کمک اطلس باستانشناسی میتوان کلیه استعلامهای رسیده به اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان را در زمان کوتاه بدون صرف هزینه اضافی پاسخ داد.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری گیلان با اشاره به اینکه در تدوین اطلس باستان شناسی سه شهرستان املش،رودبار و رودسر بیش از 980 اثر تاریخی مستند سازی و تمامی اطلاعات مربوط به آن وارد سامانه و نرم افزار شده؛یادآور شد: نقشه GISاین تعداد اثر تاریخی نیز استخراج گردید.
این مسئول در پایان از روند اجرایی تدوین اطلس باستانشناسی شهرستان های تالش،آستارا و رضوانشهر در برنامه های اجرایی سال سال جاری خبر داد و گفت:بزودی از این دستاورد ارزشمند رونمایی می شود.