معاونان وزیر راه و شهرسازی، استاندار گیلان و مدیرکل راه و شهرسازی گیلان از راه آهن رشت–قزوین بازدید کردند.
به گزارش ایلنا از رشت، خادمی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در رأس هیاتی و با حضور حسننیا معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور، مصطفی سالاری استاندار گیلان و علی خاوری مدیر کل راه و شهرسازی از روند پیشرفت راه آهن رشت-قزوین بازدید کردند.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در جریان بازدید از این پروژه گفت: راه آهن رشت- قزوین یکی از مهم ترین و سختترین خط های ریلی کشور است که با حجم عملیاتی بالا در حال ساخت است.
وی با اشاره به سختگذر بودن بخشهایی از مسیر عبور راه آهن رشت- قزوین خاطرنشان کرد: از مجموع 164 کیلومتر این پروژه 28 کیلومتر آن از مسیر تونل و گالری و 8 کیلومتران از روی پل عبور میکند که از لحاظ حجم کاری جزء بزرگترین پروژههای ریلی کشور محسوب میشود.
مدیرعامل شرکتهای ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور یادآور شد: با هزینههای امروز میتوان گفت پروژه ریلی راهآهن قزوین به رشت بیش از ۳ هزار میلیارد تومان هزینه داشته و امسال هم ۳۰۰ میلیارد تومان تزریقشده که بیش از ۲۰۰میلیارد تومان آن را هزینه کردهایم تا وعده دولت در افتتاح آن عملی شود.
خادمی تصریح کرد: در محدوده ۵۵ کیلومتری اتوبان قزوین به رشت برای نصب تیرهای۱۰۰ متری برای عبور قطار نیازمند بسته شدن موقت اتوبان هستیم که کار بسیار فنی و پیچیدهای است و باید ترافیک نیز مدیریت شود تا مشکلی نداشته باشیم و از مسئولان استان انتظار همراهی داریم.
وی گفت: امسال مصمم هستیم تا قطار را به رشت برسانیم که از مجموع ۱۶۵ کیلومتر مسیر حدود ۱۸ کیلومتر آن باقیمانده ، که با رفع این مشکل و عبور از اتوبان دیگر دغدغه تکمیل پروژه را نداریم.
خادمی تصریح کرد: هر تیری که باید درروی پل عبوری از روی اتوبان قرار گیرد حدود ۲۵۰تُن وزن و هرکدام ۱۰۰ متر طول دارد و اگر از این گلوگاه عبور کنیم دغدغهای برای تکمیل نداریم.
وی با بیان اینکه با اتمام این پروژه آخرین مسیر ریلی شمال به جنوب متصل می گردد،تصریح کرد:با ادامه خط آهن قزوین-رشت به انزلی وآستارایکی از مهم ترین پروژه های ریلی شمال به جنوب تکمیل می گردد که این امر می تواند در ترانزیت کالا ومسافر نقش بارزی ایفا نماید.
وی عنوان کرد: تلاش کردهایم تمامی تجهیزات موردنیاز شبکه ریلی را از داخل تأمین کنیم تا هم اشتغال رونق بگیرد و هم از تولید کشور حمایت شود و این کار شاید گاهی زمان پروژه را کمی طولانی کند که ارزش دارد.
مسیر خط آهن قزوین – رشت ۱۶۴ کیلومتر است و ساخت آن از سال ۸۶آغاز شده؛ این مسیر در قالب هشت قطعه کار میشود و این خط ریلی قادر خواهد بود سالانه ۱۰ میلیون تن بار و سه میلیون مسافر را جابجا کند.