به گزارش سه شنبه شب ایرنا ، روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان با اعلام این خبر تلخ ، علت مرگ پلنگ معروف سجیدان رودسر را که آبان ماه پس از تیمار و بهبودی رهاسازی شده بود درگیری با یک جانور دیگر عنوان کرد .
بر اساس این گزارش در پی ارسال سیگنال های مکرر ، از گردنبند ردیاب پلنگ سجیدان معروف به (آرزو)، مبنی بر توقف و بی تحرکی حیوان ، صبح امروز کارشناسان حیات وحش حفاظت محیط زیست شهرستان رودسر، به عمق جنگلهای سیاهکلرود واقع در منطقه حفاظت شده سرولات و جواهردشت عزیمت نموده و با استفاده از ردیاب دستی نقطه ارسال سیگنال را یافته و با لاشه پلنگ روبرو شدند.
شواهد اولیه نشان می دهد که پلنگ در درگیری با یک جانور وحشی دیگر کشته شده و آثاری مبنی بر دخالت انسان مشاهده نشده است .
این گزارش می افزاید: علت دقیق مرگ پلنگ توسط کارشناسان و دامپزشکان مجرب در حال بررسی است.
این گونه با ارزش دی ماه سال گذشته با گرفتار شدن در تله سیمی روستاییان به شدت آسیب دیده بود به نحویکه پزشکان دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران از درمان آن عاجز بودند.
پلنگ آسیب دیده سجیدان رودسر پس از حدود 11 ماه تیمار، چهاردهم آبان امسال در طبیعت رهاسازی شد .
پلنگ ، جانوری از خانواده گربه‌سانان و کوچک‌ترین حیوان در میان سه گربه بزرگ است که شیر و ببر دو عضو دیگر آن هستند.
زیستگاه پلنگ در گذشته از آفریقای جنوبی تا شبه جزیره کره را در بر می‌گرفت و این جانور در سراسر آفریقا و جنوب آسیا پراکنده بود اما تخریب زیستگاه و شکار، قلمرو این حیوان را به شدت کاهش داد و امروزه بیشترین تراکم پلنگ‌ها در جنوب صحرای آفریقاست.
اتحادیه بین‌المللی حفاظت از محیط زیست این حیوان را با توجه به کاهش جمعیت و کاهش محدوده زندگی آن، در فهرست گونه‌های در مرز تهدید به انقراض قرار داده اما با همه این شرایط ، جمعیت پلنگ‌ها از دیگر گونه‌های خویشاوند خود یعنی شیر، ببر و جگوار بیشتر است و وضعیت حفاظتی بهتری دارد.
پلنگ از گونه های با ارزش و در انقراض محیط زیست گیلان است و پیش بینی شود 30 تا 35 قلاده از آن در جنگل های این استان زندگی کنند.
6030
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.