حبیب جهانساز روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : گرچه میزان بارش های آسمانی در سال جاری قابل توجه نبوده اما کشاورزان برخی مناطق گیلان که منابع آبی در اختیار دارند، کار اولین شخم زمستانه زمین های شالیزاری خود را آغاز کرده اند.
وی گفت : شالیکاران باید مقدمات کار را فراهم کنند تا با ورود به دی ماه و افزایش بارش های آسمانی، با استفاده از این آب ها ، کار شخم زمستانه زمین های خود را آغاز کنند.
جهانساز گفت : شخم زمستانه اولین گام در کشت علمی برنج است و دارای مزایای بیشماری است و برنجکاران گیلانی باید به این گام اول توجه کنند چرا که افزایش حاصلخیزی خاک، صرفه‌جویی در میزان مصرف آب و کاهش جمعیت برخی آفت‌های برنج و غنی‌سازی خاک از جمله مزایای شخم زمستانه مزارع برنج است.
وی افزود : شخم زمستانه موجب از بین رفتن پناهگاه زمستانی آفت‌ها به‌خصوص کرم ساقه خوار برنج می‌شود و علاوه بر این ، همچنین سبب ذخیره رطوبت، افزایش محصول، استفاده بهینه از نزولات جوی و سلامت محصول خواهد شد.
به گفته معاون سازمان جهاد کشاورزی گیلان، در فصل پاییز و زمستان و اصولاً پس از سرد شدن هوا، هم شالیکار زمان و فراغت دارد و هم این‌که به دلیل بارش‌های فصلی، آب کافی در اختیار است که فرایند شخم زنی را تسهیل می‌کند که این کار لاروها و حشراتی را که برای زمستان‌گذرانی به‌لایه عمقی تر خاک رفته‌اند، در معرض هوای سرد قرار می‌دهد و از بین می‌برد و یا آفات نباتی نظیر کرم ساقه خوار برنج با این روش مکانیکی کنترل می‌شوند.
جهانساز گفت : ممکن است بنابه شرایط جوی در فصل بهار شاهد بروز کم‌آبی باشیم، در حالی که شخم زمستانه می‌تواند پشتوانه‌ای برای تسهیل شخم بهاره محسوب شود و با اندک میزان آب در اختیار کشاورز شالیکار بتواند زمینش را برای انتقال نشا آماده کند.
استان گیلان دارای بیش از 230 هزار هکتار شالیزار است که هر ساله از کشت آنها حدود 750 تا 850 هزار تن برنج سفید به دست می آید.
خبرنگار : نصراله ابراهیمی ** انتشاردهنده:کبیری
6070/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.