به گزارش خبرنگار ایرنا، امیر دریادار حسین خانزادی روز سه شنبه در مراسم الحاق ناوچه موشک انداز سپر به ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در انزلی بیان کرد: دریا و فواید آن، فرصتی بزرگ و راهبردی برای همکاری با دوستان، حفظ منافع ملی، افزایش امتدادهای عمقی و افزایش مرز امکان تولید ملی را در اختیار قرار می دهد.
وی ادامه داد: استفاده مناسب از دریا و کنترل آن، متضمن تولید چرخه هایی است که ضمن فعال سازی ظرفیت های جغرافیای سیاسی و اقتصادی کشور، منزلت منطقه ای و جهانی ایجاد کرده و موجب شکل گرفتن زنجیره هایی می شود که قدرت، ثروت، تسلط و منزلت به واسطه آن افزایش می یابد.
فرمانده نداجا افزود: دریا نه تنها فرصت روان سازی و تاثیرگذاری جهانی را در اختیار قرار می دهد؛ بلکه حضور در عرصه هایی را میسر می سازد که به واسطه آن، نوع امنیت مرزی مصون از تجاوز را از طریق برقراری امنیت در مناطق دریایی تحت حاکمیت دریاهای مجاور و حضور اثربخش در مناطق دریایی مورد علاقه عرضه می دارد.
وی تصریح کرد: تاریخ گواه آن است که حضور در دریا و بهره گیری از منافع آن متناسب با وزن ژئوپلیتیک کشورها، مزیت های تمدن سازی را با ایجاد فاصله چند قرنی در اختیار کشورهایی قرار داده که توانسته اند زیست خود را با دریا پیوند زده و تمام حوزه های اقتصاد، فرهنگ، سیاست، دفاع، امنیت و جامعه را در نسبتی معنادار با دریا قرار دهند و دریا ، مهمترین درگاه ارتباطی آنان با جهان قرار گرفته است.
فرمانده نداجا اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از سه حوزه ژئوپلیتیک مهم دریایی و همسایگانی که با آنها مرز دریایی دارد، قرار گرفتن در مرکز بیضی انرژی جهان و تسلط بر تنگه هرمز به عنوان تنگه راهبردی انرژی جهان، دسترسی بلاواسطه به اقیانوس ها و دریاهای آزاد، مجاورت با خطوط مواصلاتی راهبردی تجارت جهانی شرق به غرب، فرصت های مناسبی برای تاثیرگذاری جهانی و پیوند زدن منافع و امنیت جمعی به منافع ملی برای شکوفایی اقتصادی و پیشرفت از طریق برقراری امنیت و صلح پایدار دارد.
به گفته دریادار خانزادی، در این شرایط نیروی دریایی به عنوان مظهر اقتدار ملت در دریا ، مکلف به برقراری امنیت و صلح پایدار از طریق حضور اثربخش در دریا و ایجاد بازدارندگی است تا بتواند مسئولیت خود را برای دستیابی به امنیت ملی در مناطق دریایی تحت حاکمیت، امنیت جمعی، منطقه ای در دریا و مشارکت در برقراری امنیت دریایی در ابعاد جهانی اجرا کند.
وی خاطرنشان کرد: ناو موشک اندار سپر به عنوان نماد قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران در دریا به ناوگان نیروی دریایی راهبردی ارتش ملحق شده و مکمل ظرفیت هایی است که در کنار سایر ناوهای ساخته شده به دست توانمند فرزندان ایران اسلامی در نداجا ، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و صنایع وابسته به آن بویژه سازمان صنایع دریایی، با برخورداری از قابلیت های جدیدتر، امکان برقراری تعامل معنی دار با دوستان و همسایگان در دریای خزر را فراهم می کند.
جدیدترین ناوچه موشک انداز ساخت داخل با نام سپر با شماره بدنه P234 ، چهارمین ناوچه ساخته شده از کلاس سینا در منطقه چهارم دریایی در انزلی است که ساخت آن 2 سال و نیم طول کشید.
این شناور از چهار پرتابگر موشک کروز از کلاس نور یا قادر‌ (با برد 120 تا 250 کیلومتر)، یک توپ 76 میلیمتری فجر27 بر روی سینه و یک توپ 40 میلیمتری بر روی پاشنه بهره می‌برد. با الحاق سپر به ناوگان شمال، تعداد شناورهای رزمی نداجا در دریای شمال به شش فروند می‌رسد.
منطقه چهارم دریایی امام رضا (ع) و ناوگان شمال در شهر ساحلی بندرانزلی مستقر است. انزلی در 40 کیلومتری شمال غرب مرکز استان گیلان واقع است.
خبرنگار:رضااکبری**انتشاردهنده:کبیری
7471/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.