به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی این انجمن ، رئیس کمیته 'عصب شناسی شناختی' انجمن علمی مغز و شناخت دانشگاه گیلان در آیین معارفه این انجمن در تالار حکمت دانشگاه گیلان گفت : طبق اطلاعات فعلی از ساختارهای مغز ' مجرمان بیمارند ' چراکه بررسی ساختار های مغزی افراد جامعه ستیز نشان داده است که این افراد از نظر بیولوژیک مستعد حرکت به سمت کار نادرست می باشند و می بایست تحت درمان بیولوژیک در کنار درمان روانی قرار گیرند.
امیر حسین ابراهیمی خاطرنشان کرد: علوم شناختی با همکاری عصب شناسی ، روانشناسی و هوش مصنوعی می تواند در کنار کاهش جرم و جنایت در تربیت افراد نوآور و نوع دوست در جامعه فعالیت و خدمات شایانی را ارائه نماید.
وی افزود: همچنین بر اساس کشفیات علوم اعصاب شناختی درمان بیماری های بیولوژیک مانند ام اس به همکاری روانشناسان بهبودی بیشتری را نشان می دهد.
ابراهیمی تصریح کرد:آنچه متخصصان این حوزه ها به عنوان اطلاعات پایه از ساختار و عملکرد مغز و نورون های بدن دارند تا به تولید محتوای مجازی و آموزشی برای انسان بپردازند، در حقیقت حاصل تلاش متخصصان عصب شناسی در علوم اعصاب شناختی است و همین موضوع این علم را بخشی از پایه های علوم شناختی قرار می دهد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به ماهیت بین رشته ای بودن علوم‌شناختی، تاسیس این انجمن با هدف هایی چون توسعه و ترویج علوم شناختی، ایجاد همگرایی بین رشته های مرتبط، ایجاد بستری مناسب جهت انجام تعاملات علمی، شناسایی تنگناها و ظرفیتهای علمی و کاربردی علوم شناختی همراه است .
ابراهیمی اظهار داشت : به همین منظور تعدادی از دانشجویان دانشکده های مختلف این دانشگاه دست در دست هم دادند و به ایجاد بستری مناسب برای برقراری تعاملات علمی دانشجویان و استفاده از تخصص های مختلف در یک هدف واحد اقدام کردند.
وی خاطرنشان کرد : هسته ی مرکزی این انجمن از5 نفر از فعالان علمی و فرهنگی دانشگاه گیلان تشکیل شده که با ایجاد کمیته های مختلف 'روانشناسی شناختی'،'علوم اعصاب شناختی'و'مدل سازی و هوش مصنوعی' جهت گیری های این نهاد‌ علمی را مشخص کردند.
وی افزود: طوبی حمیدی (دبیر انجمن) ، امیرحسین ابراهیمی(رئیس کمیته عصب شناسی شناختی)، آیدا اسماعیل‌ زاده و مهرزاد امیدوار(رئیس روانشناسی شناختی ، علی صادقی(رئیس کمیته مدل سازی و هوش مصنوعی )هسته اصلی این انجمن را تشکیل می دهند.
ابراهیمی خاطرنشان کرد:نکته ی قابل توجه در این امر این است که دانشگاه گیلان نخستین دانشگاه در بین دانشگاه های سراسر کشور می باشد که انجمنی تحت این عنوان زیر نظر ستاد توسعه علوم شناختی ریاست جمهوری تاسیس کرده و از این حیث پرچم دار انجمن های علمی دانشجویی سراسر کشور در این حوزه است.
طوبی حمیدی، دبیر انجمن مغز و شناخت نیز در این خصوص گفت: علوم شناختی از دسته علوم نوپا در دنیای علم بوده و با توجه به اهمیت و کاربرد این علم در حوزه های مختلفی چون نظامی، تجاری ، آموزشی، اجتماعی، سیاسی سیاستگزاری ها و سرمایه گزاری های بزرگی در دنیا را به خود اختصاص داده است.
وی همچنین هدف از ایجاد چنین انجمنی در سطح دانشگاهی را، استفاده از ظرفیت های نیروی جوان و دانشجویان رشته های مختلف، جهت‌دهی به این تخصص ها برای ارتقای علوم شناختی و در نهایت استفاده کاربردی از این علم در سطح جامعه برای ارتقای کیفیت زندگی افراد برشمرد.
آیدا اسماعیل زاده رییس کمیته ' روانشناسی شناختی' در خصوص انقلاب علوم شناختی پیرامون بحث آموزش و یادگیری گفت : آموزش و پروش شناختی اکنون در بسیاری از کشورها بکار گرفته شده که هدف اصلی آن به واقع تفاوت های فردی پرورش و شکوفایی توانایی های درونی افراد است.
وی تصریح کرد: این نوع آموزش و پرورش هم اکنون در مقطع ابتدایی بصورت کمی در کشور در حال پیاده سازی است اما آموزش و پرورش بدون شناخت ذهن و مغز مانند این است که هیچ تصوری از دست نداشته باشید و برای آن دستکش درست کنید.
علی صادقی رییس کمیته 'هوش مصنوعی و مدل سازی' با تاکید بر اینکه علوم شناختی یک میان رشته بسیار جذاب است با معرفی بعضی از خلاء های بازار ایران ابراز امیدواری کرد با تکیه بر دانش بومی بتوان این ابزارها را هر چه زودتر بومی سازی نمود.
وی بر لزوم همکاری نزدیک تر با سایر رشته ها و محدود نکردن علوم شناختی به چند مبحث تاکید کرد.
دکتر دانیال سمیعی دبیر کمیته ی علوم شناختی دانشگاه های آزاد گیلان درباره ی علوم شناختی اینطور بیان کرد که علوم شناختی از یک سوال اغاز میشود و آن این است که پشت این چشم ها آن هویت من چه کسی قرار گرفته و علوم شناختی به پاسخ این سوال می پردازد .
وی اظهار داشت: علوم شناختی مربوط به یک علم نیست و همه علوم می توانند در این علم شرکت داشته باشند و دستگاه هایی وجود دارند که برای درمان اختلالات روانشناختی استفاده می شوند از جمله BCI که می توانید با ذهن خودتان برخی لوازم را کنترل نمایید مثلا چراغ ها را خاموش کنید و یا حتی رانندگی کنید و خیلی فعالیت های دیگر و این ها همه در حوزه ی توسعه ی علوم شناختی قرار می گیرد.
دکتر زبردست (هیات علمی گروه روانشناسی دانشگاه گیلان) اظهار داشت :علوم شناختی یک علم بین رشته ای است که کمک به بهبود زندگی افراد می کند.
وی افزود: علوم مختلف دست به دست هم داده اند تا در نهایت به بهتر شدن زندگی افراد کمک کنند و روانشناسی هم یکی از رشته هایی است که بخشی از این کمک را انجام می دهد ، در حوزه ی فرایند های ذهنی گفته می شود که رفتار و فرایند های ذهنی از هم جدا نیستند و فرایند های ذهنی هستند که تعیین می کنند که چه رفتاری را انجام بدهند.
دکتر زبردست خاطرنشان کرد: در حوزه ی روانشناسی شناختی رویکرد درمانی وجود دارد که در واقع مسائل شناخت مانند حافظه یاداوری حل مسئله قضاوت را مورد برسی قرار می دهند.
وی خاطرنشان کرد: روانشناسان این را برسی می کنند که چرا یک فرد در مقابل فرد دیگر در یک شرایط مشابهه رفتارهای مختلفی انجام می دهد و مستعد مبتلا به بیماری ها روانی هستند و چه تفاوت هایی بین افراد از لحاظ روانشناسی وجود دارد که باعث این گونه بیماری ها می شود.
بر اساس آخرین آمار، بیش از 18 هزار دانشجو در دانشگاه گیلان تحصیل می کنند.
6030
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.