به گزارش ایرنا، شعار دولت یازدهم و در ادامه آن دولت دوازدهم اعتدال بود که یک وجه اعتدال به مفهوم عدالت جنسیتی در میان مردان و زنان جامعه ما است.
بانوان به عنوان نیمی از جمعیت کشور نقش موثری در هدایت جامعه دارند که تاثیر گذاری آنها از خانواده و مهمترین و کوچکترین نهاد اجتماعی شروع می شود.
زنان تا همین چند دهه قبل شاید در نتیجه وجود فرهنگ دیرینه مردسالاری مطلق در اکثر مناطق جهان ، کمتر فرصت می یافتند که توانمندی های خود را به اثبات برسانند .
اگر در روزگارانی نه چندان دور بانوان فقط نقش زاد و ولد و مسئولیت امور خانه را برعهده داشتند ، امروزه علاوه بر تربیت فرزندان و مدیریت در منزل در عرصه های مختلف در دنیا نقش آفرینی می کنند و در این میان زنان توانمند ایرانی در این میدان کم نیستند.
از پزشک و مهندس و ریاضیدان و ورزشکار گرفته تا فضانورد و سیاستمدار صحنه های مختلف را در نوردیده و در قامت مدیریتی همچون بخشدار ، فرماندار ، وزیر و معاون رئیس جمهور ظاهر شده اند.
اگرچه برخی از مسئولیت ها همچون معاونت رئیس جمهوی و وزارت در دولت های گذشته به بانوان رسیده بود اما پرچم اولین فرمانداران ، بخشداران و معاونان فرماندار بعد از انقلاب برای نخستین بار درکشور در زمان دولت یازدهم به دست بانوان ایرانی سپرده شد که حکایت از اراده دولت تدبیر و امید و حرکت در این مسیر را داشته باشد.
در گیلان نیز در زمینه مدیریت بانوان اتفاقات خوبی افتاده و اولین بخشدار و نخستین معاون فرماندار زن در این دوره منصوب شدند؛ اما انتظارات بانوان و جوانان از دولت دوازدهم که در صحنه عمل اهمیت به این قشرها را بیش از پیش نشان داده ، بیش از این است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان نیز در همین رابطه به ایرنا گفت: طی دولت یازدهم دو مدیرکل، یک معاون فرماندار ، یک بخشدار ،هفت معاون مدیرکل و دو شهردار زن پست های مدیریتی را در استان برعهده داشتند .
فاطمه رفیعی افزود: تاپایان دولت یازدهم، همچنین نزدیک به 245 نفر از مدیران میانی ،رئیسان اداره و مشاوران مدیران در گیلان از بانوان بودند.
وی با بیان اینکه 60 درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی جوان استان، بانوان هستند،گفت: گیلان ظرفیت های خوبی را برای واگذاری مسئولیت های سطوح مدیریتی به بانوان دارد.
وی با اشاره به ابلاغیه استاندار جدید گیلان مبنی بر بکارگیری بانوان و جوانان درپست های مدیریتی این نامه را نویدبخش دانست و تصریح کرد: با آمدن دکتر سالاری و نامه امیدبخش ایشان منتظر حرکت های نوید بخشی در این زمینه هستیم و با عزمی که از ایشان سراغ داریم ، امیدواریم حضور هر چه بیشتر بانوان را در عرصه های مختلف مدیریتی ببینیم.
** جوانان و بانوان توانمند در پست های مدیریتی در شهرستان رشت در حال شناسایی
فرماندار شهرستان رشت نیز گفت: بدنبال دستور استاندار مبنی بر بکارگیری جوانان و بانوان در مناصب مدیریتی و در راستای سیاست های دولت تدبیر و امید و تاکیداتی که رئیس جمهوری در این مورد داشتند ، در فرمانداری رشت کارگروه مختص این موضوع با مشارکت بخشداران شش گانه شهرستان را تشکیل دادیم.
سیروس شفقی افزود: در مرحله اول در حال استخراج وضعیت جوانان و بانوانی که اکنون در وضعیت موجود در مناصب مدیریتی چه در دستگاه های اجرایی شهرستان و چه بخش ها حضور دارند ، هستیم.
وی اظهار کرد: بدنبال آن استخراج، بطور یقین با توجه به داده هایی که بدست خواهیم آورد به شناسایی نیروهای مستعد و توانمند که در این دستگاه های اجرایی در حال فعالیت هستند، می پردازیم.
فرماندار رشت ادامه داد: در مرحله دوم با شناسایی این افراد مستعد و توانمند در راستای اجرایی شدن مدیریت آینده آنها در بخش های مختلف با جدیت اقدام خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد با توجه به تاکیدات استاندار بیش از پیش شاهد حضور بانوان در عرصه های مختلف مدیریتی خواهیم بود.
**تشکیل کارگروه شناسایی بانوان و جوانان توانمند در گیلان
معاون سیاسی امنیتی استاندار گیلان نیز اظهار کرد: کارگروهی برای شناسایی و بکارگیری بانوان و جوانان در مدیریت ها تشکیل شده است.
محمد احمدی پور ، ظرفیت و سهم اجتماعی بانوان را در بخش های مختلف مدیریتی بیش از میزان کنونی دانست و افزود: با دستور استاندار محترم مطمئنا شاهد اتفاق های خوبی در این بخش خواهیم بود.
***با دستور استاندار ، فصل نوینی برای بانوان و جوانان در مناصب مدیریتی در بخش های مختلف گشوده شد
مصطفی سالاری پنجم مهرماه یک روز پس از معارفه خود بعنوان استاندار گیلان در اجرای سیاست‌ها و مواضع رئیس جمهور مبنی بر بهره‌گیری بیش از پیش از ظرفیت بانوان و جوانان در سطوح مختلف مدیریتی و تربیت مدیران آینده، طرح بکارگیری جوانان و بانوان در مناصب مدیریتی را برای اجرا در سطح استان و شهرستان‌ها ابلاغ کرد.
در این دستورالعمل که خطاب به فرمانداران و مدیران کل دستگاههای اجرایی ابلاغ شده ،آمده است:
*مدیران دستگاه‌های اجرایی استان، ظرف مدت دو ماه از ابلاغ طرح، حداقل یک نفر از معاونان خود و دو تا سه نفر از رئیسان ادارات تابعه شهرستانی را (با توجه به شرایط منابع انسانی آن دستگاه بنا به تشخیص کارگروه) از بین «بانوان» یا «جوانان کمتر از 40سال سن»، برگزینند.
*کارگروهی مرکب از افراد مشروحه‌ زیر، تحقق این طرح را راهبری، پیگیری و نظارت می‌نماید؛
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری (رئیس کارگروه)، مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری (دبیر کارگروه)، مدیرکل دفتر بانوان، مشاور استاندار در امور جوانان و بالاترین مقام دستگاه اجرایی مربوطه
* فرمانداران، نهایت همکاری را در تحقق موضوع در سطح شهرستان معمول نمایند و با تشکیل کارگروه متناظر شهرستانی، زمینه‌ی اختصاص حداقل یک معاونت از معاونت‌های هر یک از دستگاه‌های اجرایی شهرستانی (اعم از ادارات دولتی و شهرداری‌ها)، یک سوم رئیسان ادارات و واحدهای مستقر در بخش‌های تابعه شهرستان‌ها را به «بانوان» و همچنین «جوانان با حداکثر 35 سال سن»، فراهم آورند.
* تحقق موضوع در موعد مقرر و احراز برخورداری بانوان و جوانان مشمول توانمندی لازم و شرایط مدنظر، پس از اخذ نظر و مشورت با کارگروه مربوطه در سطح استانی، بر عهده مدیرکل یا مدیرعامل دستگاه اجرایی و در سطح شهرستان و بخش بر عهده رئیس اداره شهرستان (با نظارت مدیر استانی)، خواهد بود.
*در مواردی که بنا به شرایط و موارد خاص و استثنایی، امکان بکارگیری «بانوان» یا «جوانان» واجد شرایط در سطوح مذکور ممکن نباشد، امکان پذیر نبودن اجرای این موضوع بایستی به تأیید کارگروه مربوطه برسد.
به نظر می رسد با دستور مستقیم استاندار گیلان موضوع مدیریت بانوان و جوانان در دولت دوازدهم جدی تر گرفته شده است و فصل نوینی برای بانوان و جوانان در مناصب مدیریتی کشور گشوده شده است.
استان گیلان دارای دو و نیم میلیون نفر جمعیت است که نیمی از آنان را بانوان تشکیل می دهند. بانوان گیلانی همواره در عرصه های مختلف اجتماعی ، فرهنگی ، علمی در کشور پیشرو بوده اند .
گزارش از: مریم سلیمانی**انتشار دهنده:بابایی
7296 /6030
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.