فرماندار رشت با اعلام اینکه21 میلیارد تومان اعتبار برای آب روستایی و اصلاح شبکهها پیش بینی شده است گفت:باید تذکری جدی به سازمان آب و فاضلاب روستایی و شهری بدهیم زیرا برای رفع مشکلات آبی استان به تعهدات خودشان پایبند نیستند.
به گزارش ایلنا از رشت، سیروس شفقی فرماندار رشت در همایش روز روستا که پیش از ظهر امروز - شنبه 22مهرماه جاری -در فرمانداری این شهرستان برگزار شد با اشاره به ۱۵ مهرماه روز روستا، دهیاریها را آخرین حلقه اجرایی بین دولت و مردم دانست و زحمات و تلاش شبانهروزی دهیاران در خصوص به اجرا درآوردن مصوبات و سیاستهای دولت را ستودنی دانست.
فرماندار شهرستان رشت با تأکید بر اینکه هیچ روستانشینی نباید دغدغه معیشتی، رفاهی و بهداشتی داشته باشد، گفت: باید شرایطی را فراهم کرد که مردم با مهاجرت معکوس به روستاها ترغیب شوند.
شفقی با اشاره به اینکه روستاها در مسائلی چون پسماند و جمعآوری زباله، جذب مشارکت، برخورد با تخلفات ساختمانی و تعریض معابر نیاز به تلاش بیشتری دارند، تصریح کرد: شرایط نامطلوب آب شرب روستایی و ضعف برق، راه روستایی از مشکلات موجود در روستاها است لذا باید تذکری جدی به سازمان آب و فاضلاب روستایی و شهری دهیم زیرا باوجود چندین مورد جلسه جهت رفع این مشکلات به تعهدات خودشان پایبند نبوده و مشکلات را برطرف نکردهاند.
وی با اشاره به اینکه ۶۷ درصد نرخ برخورداری آبشور شهرستان در مقایسه با ۷۶ درصد همین نرخ در استان و ۸۱ درصد در مقایسه با نرم کشوری خبر از عقبماندگی محسوسی میدهد که باید درصدد رفع آن مشکل بود.
شفقی از پیشبینی تخصیص ۲۱ میلیارد تومان اعتبار برای آب روستایی و اصلاح شبکهها خبر داد و افزود: سه هزار تیر برق با کمک دهیاران جابجا شده که باوجود حدود ۲۳۰ کیلومتر کابل خود نگهدار، شبکه برقی مورد تعویض قرارگرفته است.
وی با اشاره به اینکه شهرستان رشت مقام اول شبکه ضعف برق در کشور را دارد، خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم روستاها را به لحاظ صنعت، کشاورزی و گردشگری رونق دهیم، شاهد روند تولید اقتصاد روستاها خواهیم بود که این همان اقتصاد مقاومتی مدنظر رهبری معظم نظام است که باید آن را در روستاها هدفمند کرد.
شفقی با تأکید بر اینکه اگر امروز سخن از سیاستها و برنامههای اقتصاد مقاومتی گفته میشود مسیر اجرایی آن از روستاها میگذرد، گفت: دهداران ظرفیتهای معمول را در روستاها شناسایی کرده و از حمایتهای دولت هم بهرهمند شوند تا بتوانیم با تلاش مضاعف در بخشهای مختلف بهرهگیریهای مدنظر را شاهد باشیم.
وی بابیان اینکه با توجه به همه تلاشهای انجامشده خلأهای قانونی برای رفع بسیاری از مشکلات روستاها وجود دارد، گفت: من معتقدم اگر پروژههای اجرایی را به دهداران بسپاریم با هزینه کمتر و زمان کمتر شاهد نتیجه مطلوبتری خواهیم بود.