اشتغال و داشتن در آمد مناسب امروزه یکی از مهمترین دغدغه های افراد است ولی بسیاری از مردم تصور می کنند برای داشتن درآمدی مناسب باید سرمایه زیادی داشته باشند . اگرچه نمی توان نقش سرمایه را در بسیاری از مشاغل با درآمدهای بالا نفی کرد اما گاهی با پشتکار، خلاقیت و ابتکاراتی می توان کارهای جالب و بزرگی را انجام داد که ناخودآگاه نگاه ها را به کارت معطوف کرده و درآمدت را به میزان چشمگیری افزایش دهد.
در یک سفر اتفاقی از امامزاده اسحاق ، شاهد ابتکار جالب جوانی بودم که توانسته بود با خلاقیت به کسب و کار خود رونق بدهد.
مسیرت که به امامزاده اسحاق منتهی شود ، طبیعتی بدیع و چشم نواز و هوایی دل انگیز با رایحه درختان و گیاهان روحت را نوازش می دهد .
مسیر کوهستانی است؛ اما تا چشم کار می کند، پوشیده شده از درختان و گیاهانی که از یک سمت جاده به ارتفاعات منتهی می شود و از سمت دیگر جاده تمامی دامنه کوه را همچون مخملی سبز پوشانده است
امامزاده اسحاق بر بلندا و فراز کوهی قرار دارد که برای رسیدن به آن از طریق ماشین باید مسیر جاده را که تا نزدیک قله می رسد بالا رفت؛ به ایستگاه اخر مسیر که می رسی؛ خانه هایی برای اقامت کسبه و گردشگران بنا شده تا ضمن بازدید از این مکان دیدنی ، اگر عزم اقامت کردند، این مهم تسهیل شده باشد؛ چرا که به گفته کسبه؛ زمستان با سوز سرما و برف کسی یارای ماندن در آن نیست و همه سکونتگاه ها خالی می شود.
وجود بازار هم که امری معمول است هر جا انسان بساطش را پهن می کند؛ ناگزیر برای تهیه مایحتاجش بازار شکل می گیرد.
آنروز بازار بدلیل گرمای ظهر تابستان آنطوری که انتظار می رفت ، شلوغ نبود ؛اما یکباره در جایی از آن در گوشه ای منتهی به طبیعت چیزی شبیه تنور توجهم را جلب کرد ؛ استوانه ای ساخته شده از گل؛ ساز و کار جالبی داشت.
اگر به شمال سفر کرده باشید ، بعید است که از بلال های خوشمزه آن بی تفاوت گذر کرده باشید؛ اما پخت این بلال ها در این وسیله فرق داشت اگرچه به ظاهر از آتش استفاده می شد ، اما با بخار آب پخته می شد.
بهنام سلطانخواه این جوان گیلانی خلاق به خبرنگار ایرنا گفت: یکی از موضوعاتی که در حال حاضر بر ضرر و تاثیر آن بر سلامت تاکید می شود ،سوختگی های حاصل از پخت محصولاتی همچون بلال است؛ از اینرو تصمیم گرفتم تا وسیله پخت سالم و آب پز بلال را فراهم آورم تا ضمن سرعت در عرضه محصولات ، خوراکی سالم را به مشتریان عرضه کنم.
وی با بیان اینکه برای ساخت این وسیله پخت بلال چندین ماه وقت صرف کرده است، افزود: در این وسیله با آتش و ذغال ، ذرت ها را بدون پوست کندن در محفظه هایی فلزی قرار می دهیم.
وی تصریح کرد: با سازو کاری که در این وسیله طراحی شده این ذرت ها با بخار آب پخته می شوند و هر زمانی که کسی خواست آماده ، گرم و سالم به مشتری عرضه می شود.
وی گفت: در مدت یکماهی که از ساخت این وسیله گذشته، رونق کسب و کارش بطرز چشمگیری ملموس بوده و با استقبال بالای گردشگران روبرو شده است.
البته در کنار مردان و جوانان ، بانوان توانمندی نیز هستند که با پشتکار و با استفاده از توانمندی های خود مشکلات زیادی را پشت سر نهاده و اکنون نه تنها برای خود بلکه دهها بانوان دیگر را اموزش می دهند و برای آنها اشتغالزایی می کنند.
رقیه خورسندی یکی از این بانوان است که با وجود بار سنگین مسئولئیت و مشکلات؛ با همت و دستان توانمند خود توانسته آثار خوبی را از لحاظ هنری و اقتصادی برای استان به جا بگذارد.
وی که از نوجوانی بدلیل علاقه به هنر فرشبافی، آن را بطور کامل فرا گرفته در روزهای پس از ازدواج که مشکلات، عرصه را برای او تنگ کرده به عنوان سرپرست خانوار هنرش را دستمایه تامین و گذران زندگی اش قرار داده و در تارو پود نخ های ابریشمی برده و با بافت فرش های زیبا به نمایش می گذارد.
خانم خورسندی این بانوی پرتلاش و خستگی ناپذیر که روزی بدلیل مشکلات زندگی و مالی تحت پوشش کمیته امداد قرار گرفته بود، در اسفند94در جشنواره گره زرین به عنوان برترین بافنده فرشهای تمام ابریشمی در کشور از گیلان انتخاب شد و اکنون علاوه برکارآفرینی برای بانوان دیگر ، فرش هایش هم به خارج از کشور صادر می شود.
وی به خبرنگار ایرنا می گوید: در طول حدود23 سال سابقه کاری تولیدات زیادی در این زمینه داشته و بافندگانی اموزش داده که وارد کار شده اند و هرکدام زیر نظر وی تولیدات خوبی را عرضه می کنند.
خورسندی با بیان اینکه درحال حاضر تنهاتولید کننده زن و کار آفرین در زمینه تولید فرشهای تمام ابریشمی می باشم ، گفت: گیلان دارای استعداد های زیادی درهمه زمینه ها اعم از تولید و بافت وزمینه های مرتبط با آن را دارد.
وی با اشاره به اینکه هم اینک به عنوان استاد کار درجه یک کشور در سازمان منطقه آزاد انزلی بومی های منطقه و روستاییان را آموزش می دهد، افزود: طی یکسال و نیم گذشته به حدود 60 نفر ، آموزش های تخصصی را ارائه داده که به مهارت و توانمندی کافی رسیده و وارد بازار کار شده اند.
به گفته خورسندی؛ با حمایت منطقه آزاد انزلی درحال برداشتن گامهای بسیارمهم درترویج این هنرکهن دراستان گیلان هستم .
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با بیان اینکه در عصرحاضر کسب و کارهای خانگی به عنوان راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان محسوب می شود، گفت: باتوجه به مزایایی که برای این مشاغل برشمرده می شود از جمله استفاده از نیروی کار سایر اعضاء خانواده ، اشتغال افراد معلول و و کم توان جسمی- حرکتی ، ایجاد توازن بین مسئولیت خانوادگی زنان و اشتغال آنان و امکان انتقال تجارب از طریق آموزش غیر رسمی بین اعضای خانواده زمینه توسعه اشتغال فراهم می شود.
محمود ایزددوست در گفت و گو با ایرنا ، شناسایی و توسعه ظرفیت های کسب و کار خانگی در جهت توسعه فرصت های شغلی، کاهش هزینه های تولید و خدمات برای حضور فعال و مستمر در بازار رقابت و افزایش بهره وری سرمایه و صرفه جویی در هزینه های جانبی را از جمله اهداف اشتغال از طریق مشاغل خانگی عنوان کرد.
وی یکی از اهداف طرح را ساماندهی مشاغل خانگی از طریق صدور مجوزها در قالب طرح های پشتیبان خواند و افزود : در همین راستا ،سال گذشته از چهار دستگاه اجرایی، 72 طرح به دبیرخانه کارگروه اشتغال معرفی شده که 66 طرح در کارگروه تایید شده و برای 59 طرح مجوز صادر شده است.
ایزد دوست تصریح کرد: بر همین اساس با توجه به اعلام سهمیه استانی ازتسهیلات مشاغل خانگی 33 میلیارد تومان بین دستگاه های اجرایی استان توزیع شد.
به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان ؛ امسال نیز 23 میلیارد و 200 تومان سهمیه برای استان از تسهیلات مشاغل خانگی و خرد پیش بینی شده است.
خبرنگار: سلیمانی**انتشار دهنده: بابایی
7296 /6030
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.