رئیس سازمان چای کشور با تاکید بر اینکه ایران تنها کشوری است که در آن حتی از یک گرم سم در فرآیند تولید چای استفاده نمی‌شود، گفت: چای ایرانی سالم ترین چای دنیاست.

محمدولی روزبهان صبح امروز در جریان بازدید از تحریریه خبرگزاری ایلنا در گیلان، در گفت وگو با سرپرست و خبرنگاران این خبرگزاری در استان ضمن تبریک روز خبرنگار اظهار داشت: در حال حاضر حدود 25 هزار هکتار باغ چای در کشور وجود دارد و ۲۱ هزار هکتار این میزان فعال هستند و تولید برگ سبز در آن ها انجام می شود.

افزایش چشمگیر تولید چای در دولت تدبیر و امید
رئیس سازمان چای کشور با تصریح بر اینکه مساحت باغات فعال در کشور طی سال های گذشته به مراتب کمتر و حدود ۱۷ هزار هکتار بود، بیان داشت: با اقدامات حمایتی دولت که از اواخر سال ۹۲ و ۹۳ آغاز کرد این میزان افزایش پیدا کرد و با ادامه حمایت ها در دولت دوازدهم این روند روبه رشد ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه مجموع چای مصرفی در کشور در حال حاضر حدود۱۱۰ هزار تن است گفت: در سالجاری میزان تولید ما به عدد ۳۱۵۰۰تن رسید که افزایش ۶۰ درصدی را نسبت به سال ۹۴ نشان می دهد.

روزبهان با تاکید بر اینکه این عدد نمی‌تواند میزان  چای تولیدی در کشور باشد، افزود: چون در سال گذشته بارندگی‌های فراوان و شدیدی داشتیم و چای به صورت دیم کشت می‌شود، می‌توان گفت در سال گذشته شرایط گلخانه ای را داشتیم و همین عامل موجب افزایش تولید چای در کشور شد.

این مقام مسئول اذعان داشت: ضریب خودکفایی کشور در تولید چای  ۲۸ درصد است که ۱۶ درصد در سال ۹۲ و ۱۳ درصد در سال ۹۳ بوده است.

چای ایرانی سالم ترین چای دنیاست
روزبهان سالم بودن را یکی از ویژگی های برجسته و مهم چای ایرانی عنوان کرد و اظهار داشت: سالم بودن چای ایرانی به جهت عدم استفاده از سموم شیمیایی و شرایط اقلیمی مناسب در کشور است.

وی با تاکید بر اینکه مناطق چای کاری ما دارای برف های زمستانه قابل توجه است و همین امر سبب می شود 99 درصد آفات بوته چای از بین بروند خاطرنشان کرد:وجود آفات در باغات چای ایران بسیار پایین است و در صورت نیاز تنها از روش های ارگانیک برای رفع آفات استفاده می شود.

رئیس سازمان چای کشور با تاکید بر اینکه ایران تنها کشوری است که در آن حتی  از یک گرم سم در فرآیند تولید برگ سبز چای استفاده نمی شود گفت:چای ایران سالم ترین چای دنیا در بعد استفاده است.

لزوم کنترل قاچاق چای در کشور
وی در ادامه با اشاره به اینکه در سال های 73 تا 77 بیش از 30 هزار هکتار باغ چای در کشور وجود داشت خاطرنشان کرد: این میزان بنا به دلایلی مختلف از جمله عدم حمایت مناسبت دولت ها از صنعت چای در گذشته به 17 هزار هکتار کاهش یافت که نشان دهنده رهاسازی باغات چای یا تبدیل کاربری آن است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه سالیانه ۱۱۰ هزار تن چای خشک در کشور مصرف می شود ابراز داشت: حدود ۳۰ هزار تن از این مقدار در داخل تولید می شود و حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار تن بصورت رسمی وارد کشور می شود پس طبعاً این فاصله نشان دهنده قاچاق چای به کشور است.

رئیس سازمان چای با مقایسه تعرفه 20 درصدی واردات چای در کشور و میزان 146 درصدی آن در کشور ترکیه خاطرنشان کرد:کشور ترکیه اقدامات بسیار جدی در بحث قاچاق چای انجام داده و قوانین سخت گیرانه ای در این خصوص وضع کرده است که موجب رونق صنعت چای در آن کشور شده است.

انتظار برخی از مصرف کنندگان چای غیر واقعی است

روزبهان با بیان اینکه در سالهای اخیر با تاکیدی که مقام معظم رهبری داشتند و اقداماتی که دستگاه های مسئول انجام دادند ما شاهد کاهش قاچاق چای در کشور هستیم  گفت:در سال های اخیر شاهد استقبال قابل توجه مصرف کنندگان از چای ایرانی بوده ایم که رسانه ها در این مهم و در شناساندن چای سالم به مردم نقش مهمی ایفا کردند.

رئیس سازمان چای کشور با اشاره به انتظارات غیرواقعی برخی از مصرف کنندگان از چای و عدم آگاهی مردم نسبت به طعم و عطر چای طبیعی اظهار داشت:برخی از مردم گمان می کنند چای دارای رنگ دهی و عطر بسیار زیاد است در حالی که چای هایی با این مشخصات طبیعی نبوده و حاوی مقادیر زیادی رنگ و مواد عطر دهنده است.

افزایش اشتغال جوانان با خرید چای ایرانی

روزبهان با تاکید بر اینکه با روندی که دولت در پیش گرفته شاهد رشد و رونق صنعت چای در کشور هستیم خاطرنشان کرد: خواهش من از مردم این است که این چای خوب کیفی بدون سم را زودتر مورد استفاده قرار دهند .

وی اظهار داشت: هرچند ما در فروش محصولات مشکل نداریم اما هر چقدر رونق بیشتر و خرید بیشتر به وجود بیاید ما بجای اینکه اشتغال را به کشورهای دیگر هدیه کنیم می‌توانیم اشتغال و ثروت را به فرزندان خودمان هدیه کنیم.

رئیس سازمان چای کشور با اشاره به احیای ۴ هزار هکتار از باغات چای و اینکه در این میزان باغ چای حداقل ۴ هزار نفر مشغول کار هستند تاکید کرد:با استقبال بیشتر مصرف کننده و توجه بیشتر تولید کننده قطعا دولت  حمایت های خود را افزایش خواهد داد.

پرداخت متوسط 66 درصد بهای برگ سبز چای تا کنون

روزبهان با اشاره به اینکه ما در سال جاری تا به الان در حدود ۸۲ هزار تن برگ سبز چای خریداری کردیم که حدود ۱۷ الی ۱۸ هزار تن چای خشک تا کنون از آن استحصال شده گفت: این مقدار چای تولید شده از ارزش ریالی معادل ۱۶۲ میلیارد تومان برخوردار است است.

وی با تصریح بر اینکه به طور متوسط تا به الان ۶۶ درصد بهای خرید برگ سبز چای  به کشاورزان پرداخت شده است خاطرنشان کرد:در بعضی مناطق تا 31 تیر هم پرداخت داشته ایم  و حداقل پرداختی تا 31 اردیبهشت بوده است.

رئیس سازمان چای کشور با اشاره به اینکه اقدامات دولت منجر افزایش تولید چای و افزایش اشتغال در این صنعت شده در خصوص افزایش میزان مساحت زیر کشت چای در کشور ابراز داشت:چای یک محصول یک ساله نیست که مثل برنج در یکسال بکاریم و برداشت کنیم و یک پروسه ۷ ساله دارد تا به اوج تولید برسد قاعدتاً ابتدا چایکاران باید چندین سال از منافع آن بهره مند شوند تا انگیزه برای توسعه باغات جدید ایجاد شود.

 وی با تقدیر از مسئولین و بالاخص دکتر نوبخت،حمایت های وی را از صنعت چای ویژه و تاثیر گذار عنوان کرد و افزود:نوبخت ۱۰۰ درصد تلاش  خود رای برای احیای این صنعت بکار گرفته  و در کنار وی استاندار گیلان،آیت الله قربانی و برخی از نمایندگان استان کمک های شایانی در جهت پیشرفت این صنعت داشته اند.

روزبهان در پایان با تقدیر از عملکرد خبرگزاری ایلنا و موفق و موثق خواندن این خبرگزاری با اهدای لوح یادبود از سرپرست این خبرگزاری در گیلان تقدیر کرد.

photo_2017-08-12_13-30-20photo_2017-08-12_13-30-23

photo_2017-08-12_13-30-31روزبهان 7

روزبهان 6

روزبهان 3

photo_2017-08-12_13-30-54

photo_2017-08-12_13-31-39

photo_2017-08-12_13-30-50photo_2017-08-12_13-32-05

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.