رئیس مجلس تصریح کرد: به طور حتم باید با پشتوانه دینی برای جوانان روشن کنیم که وظایف درست آنها برای استفاده مفید از عمر، توجه به حوزه کارآفرینی است در آن زمان است که کشور توسعه و تحول پیدا میکند.
به گزارش ایلنا از رشت، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز در سفر یک روزه به استان گیلان و شهر رشت، با آیت الله قربانی نماینده ولی فقیه در استان گیلان دیدار و گفتوگو کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در این دیدار گفت: یکی از توفیقات ما در سفر به استان گیلان، دیدار با آیت الله قربانی بود که خوشبختانه این توفیق حاصل شد البته ما از دیرباز نسبت به این عالم بزرگوار ارادت داشتهایم و پیش از پیروزی انقلاب نیز از آثار و کتب ایشان استفاده میکردیم.
ایران و جهان اسلام از آثار آیتالله قربانی بهره میبرند
وی ادامه داد: یکی از توفیقات مردم گیلان این است که از وجود آیتالله قربانی به عنوان یک فرد شاخص در حوزه اسلامی استفاده میکنند و این مسئله یک نعمت بزرگی برای مردم استان و کل کشور محسوب میشود زیرا آیتالله قربانی در طول عمر پربرکت خود بیش از ۷۰ جلد کتاب در حوزه معارف دینی نوشتهاند و در شرایط کنونی کل ایران و جهان اسلام از آثار ایشان بهره میبرند.
لاریجانی گفت: به خاطر دارم که در نوروز سال ۵۶ شهید مطهری سفری به استان گیلان داشتند و در این سفر دیداری با آیتالله قربانی صورت گرفت. پس از سفر شهید مطهری از فضل و کمالات آیت الله قربانی و همچنین کتب ایشان در حوزه تمدن اسلامی تعریف بسیار کردند لذا این مسئله نشان میدهد که آیت الله قربانی از ظرفیت بسیار بالایی درحوزه دینی برخوردار هستند.
مهمترین مسئله کشور توجه به توسعه اقتصادی
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در شرایط کنونی مهمترین مسئله کشور توجه به توسعه اقتصادی است، گفت: به طور حتم مابقی امور و مسائل حاشیهای بوده البته نمیگویم که امور دیگر ارزشی برای کار کردن و توجه ندارد اما مهمترین اصل و مسئله کشور توجه به تولید، اشتغال و مسئله کارآفرینی است و این موضوع بارها از سوی رهبر معظم انقلاب مورد تأکید قرار گرفته به طوری که ایشان در ابتدای سالها محور اقتصادی را مورد تأکید قرار دادهاند.
کشمکشهای سیاسی اذهان را از مسائل اصلی دور میکند
وی تصریح کرد: این موضوع یک حقیقت جدی است که تا زمانی که شرایط اقتصادی کشور دچار تحول بنیادین نشود نمیتوانیم به اهداف دیگر دست یابیم از این رو به توجه به اولویتهای کنونی، پرهیز از کشمکشهای سیاسی ضروری است زیرا این مسائل اذهان را از مسائل اصلی دور میکند.
توجه مناسب برنامه ششم توسعه به اقتصاد مقاومتی
لاریجانی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای تحقق مسئله اقتصادی مقاومتی در کشور گفت: خوشبختانه در برنامه ششم توجه خوبی به مسئله اقتصاد مقاومتی شد و در شرایط کنونی مجلس و دولت باید وقت خود را برای تحقق آن صرف کنند از طرف دیگر با توجه به نزدیک بودن آغاز به کار دولت دوازدهم، نیروهای عملیاتی برای انجام امور در دولت انتخاب شوند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در شرایط کنونی همگرایی خوبی میان مجلس و دولت برای انجام امور وجود دارد، ادامه داد: از طرف دیگر استان گیلان از نمایندگان خوبی برخوردار است که میتوان از ظرفیتهای آنها برای توسعه استان استفاده کرد.
فرهنگ کار و کارآفرینی با قانونگذاری و تصویب بخشنامه صورت نمیگیرد
وی افزود: در شرایط کنونی مهمترین مسئله برای کشور این است که فرهنگ کار و کارآفرینی در نهان مردم ایجاد شود و قطعاً این مسئله با قانونگذاری و تصویب بخشنامه صورت نمیگیرد از این رو زمانی که فرهنگ کار در بطن جامعه به وجود بیاید آن وقت قانونها و مصوبات اثرگذار خواهند شد.
از دستگاههای دولتی تولید ایجاد نمیشود
لاریجانی با اشاره به رویکرد دیگر کشورها در حوزه کار و کارآفرینی گفت: به طور مثال در کشور ژاپن مردم افتخار می کنند که بیش از حد مجاز کار کرده و آنها بازنشستگی را برای خود یک غصه میدانند که قطعاً ما از این رویکرد بسیار فاصله داریم به طوری که جوانان ما تنها به دنبال استخدام و پست در دستگاههای دولتی هستند که این مسئله بسیار روشن است که از دستگاههای دولتی تولید ایجاد نمیشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توجه به فرهنگ تولید و کار برای کشور ثروت ایجاد میکند و با اشاره به جایگاه آیتالله قربانی نماینده ولی فقیه در استان گیلان افزود: قلم و نفوذ کلام شما روی مردم و روحانیت تأثیرگذار است و قطعاً شما میتوانید که یک حرکت فرهنگی در این حوزه ایجاد کنید زیرا در شرایط کنونی حرکت فرهنگی در رسانه ملی صبغه سیاسی دارد.
توجه به حوزه کارآفرینی باعث توسعه و تحول کشور میشود
وی تصریح کرد: به طور حتم باید با پشتوانه دینی برای جوانان روشن کنیم که وظایف درست آنها برای استفاده مفید از عمر، توجه به حوزه کارآفرینی است در آن زمان است که کشور توسعه و تحول پیدا میکند.
تحول نظام تولید و صادرات، رمز توسعه اقتصادی کشورها
لاریجانی گفت: اکثر کشورهایی که در ۲۰ سال اخیر به توسعه اقتصادی دست یافتهاند در گام نخست نظام تولید و صادرات خود را متحول کردهاند به طور مثال کشور کره جنوبی مساحتی به اندازه دو استان گیلان و مازندران دارد، این کشور در ۴۰ سال پیش دچار وضع فرسوده اقتصادی بود و ۵۰ درصد از مردم آن در فقر مطلق بودند اما امروز این کشور سالانه حدود ۵۵۰ میلیارد دلار محصولات خود را به کشورهای دیگر صادر میکند؛ بنابراین در شرایط کنونی کلید توسعه کشور ترویج فرهنگ کار است و مردم باید برای تولید و کارآفرینی ترغیب شوند.