رضا علیزاده روز شنبه و در آخرین روز از هفته صنایع دستی، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هنرهای سنتی و صنایع دستی بومی استان برای ماندگاری نیازمند حمایت همه اقشار جامعه است از این رو نهادینه سازی فرهنگ هدیه با صنایع دستی، می تواند یکی از راه های ماندگاری رنگ و اصالت این میراث گرانبهای سرزمینمان باشد.
وی فروش چهار میلیارد و 850 میلیون تومانی اقلام صنایع دستی گیلان در نوروز 96 را سند افتخاری در مسیر تعالی تولیدات سنتی استان ذکر کرد و از رشد 70درصدی میزان درآمد حاصل از فروش این محصولات نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.
علیزاده خارج شدن از پوسته فعالیت های تکراری را بخش مهم فعالیت این اداره کل در سال های اخیر دانست و گفت: ایجاد خانه صنایع دستی و برپایی مراکز خلاقیت و اجرای طرح روستاهای بدون بیکار از دیگر افتخارات این اداره کل بوده که با سرلوحه قرار دادن بندهای اقتصاد مقاومتی، مسیر بالندگی صنایع دستی و احیای دوباره هنرهای بومی و سنتی استان را هموار ساخته است.
وی در راستای رفع معضل واردات در حوزه صنایع دستی و به چرخش درآوردن چرخه های تولید صنایع دستی داخلی اظهار کرد: ضروری است تا نوآوری در تولید و بازاریابی به شیوه نوین را در نقطه توجه برای صادرات این کالاها قرار دهیم.
علیزاده ادامه داد: یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی، استفاده از تمامی ظرفیت های دولتی و مردمی در راستای مقاوم سازی اقتصاد کشور است که در این بین، صنایع دستی نقش ویژه ای دارد.
وی ایجاد بازارچه های عرضه محصولات صنایع دستی، رفع مشکلات بیمه ای هنرمندان این حوزه، حمایت های تسهیلاتی، اختصاص زمین برای ساخت مجتمع های صنایع دستی و نیز حمایت های گمرکی را مهمترین نیاز فعالان حوزه هنرهای سنتی و صنایع دستی دانست و افزود: تحقق این نیازمندی ها با تعامل و تامل جمعی مرتفع می شود.
از 90 رشته صنایع دستی گیلان 71 رشته فعال است و تاکنون شش هزار و 298 هنرمند هنرهای سنتی و صنایع دستی استان بیمه شده اند.
تاکنون 64 محصول از اقلام صنایع دستی گیلان نشان مرغوبیت و همچنین شش کالا نشان یونسکو دریافت کرده‌اند که این خود افتخاری در حوزه فرهنگ و هنر استان است.
همچنین چادرشب و گلیم گیلان نشان جغرافیایی کسب کرده و تاکنون هشت استاندارد ملی نیز در چهار رشته در حوزه تولید رشتی دوزی، مرواربافی، چادرشب بافی و سفال سنتی گیلان دریافت شده است.
رشتی دوزی ، لباس محلی ، چادرشب بافی ، خراطی ، چوب تراشی ، گره چینی ، نازک کاری ، منبت و معرق چوب ، حصیربافی ، بامبوبافی ، مرواربافی ، سفالگری ، کاشی معرق ، مینای خانه بندی ، چلنگری ، قلمزنی ، گلیم بافی ، جاجیم بافی ، شال بافی ، نمد مالی ، جوراب بافی ، عروسک بافی ، قلاب بافی و …برخی از هنرهای سنتی و صنایع دستی گیلان است.
بالغ بر 21 هزار هنرمند صنایع دستی استان در بیش از 80 رشته فعالیت می‌کنند.
خبرنگار: ضامن**انتشاردهنده: کبیری
1881/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.