به گزارش ایرنا، اوراد ارغوان حکایت زایش داستان است ، نسیم نویسنده در بخشی از کتاب ، داستان خلق رمان را این گونه روایت می کند : دوباره موریانه ها آمده اند اگر از شرشان خلاص نشوم مغزم را خواهند خورد انگار خلاصی ندارم از شرشان .
شالی از کشو دراور بیرون می آورم و چند دور ، دور پیشانی می گردانم و درست روی شقیقه راست ، دو سرش را گره می زنم .
انگار به درختی دخیل بسته ام ، دخیل به ارغوان . معجزه من خودم هستم . میز کوچک را می کشم کنار پنجره و لپ تاپ را رویش باز می کنم .
کتاب که توسط نشر نشانه به بازار آمده طی آیینی با حضور کیهان خانجانی نویسنده سپید رود زیر سی و سه پل و مدرس داستان کانون داستان چهارشنبه ، و وحید پاک طینت از داستان نویسان معاصر به مخاطبان معرفی شد.
*نوشتن راهکار جاودانگی
کیهان خانجانی نویسنده گیلانی که توسلی در کارگاه داستان وی با شیوه نوین داستان نویسی آشنا شده در آیین رونمایی کتاب اوراد ارغوان از زبان پارسی بعنوان عاملی برای یکپارچه نگاه داشتن ایران برغم فراز و نشیب های تاریخی سخن گفت و نویسندگان را پاسداران زبان خواند.
خانجانی گفت : راوی اوراد ارغوان زنی است که می خواهد تعریفی از یک دغدغه هستی شناسی یعنی همان جاودانگی پیدا کند .
وی با بیان این که جستجوی جاودانگی شکلهای مختلف دارد اظهار کرد خلق یک کتاب ، شکلی از جاودانگی است .
به اعتقاد خانجانی ، راوی داستان اوراد ارغوان به این نتیجه می رسد بازگویی قصه های پدر بزرگها و مادر بزرگها و مادران و پدران برای نسل بعد شکلی از جاودانگی است .
وی با اشاره به این که تاریخ ما مذکر است گفت :با چنین تاریخی اگر زن بخواهد جاودانه شود بی شک همچون مهشید امیرشاهی، شهرنوش پارسی پور، غزاله علیزاده، آذر نفیسی، فرشته ساری، مهسا محبعلی، شیوا ارسطویی و مرضیه ستوده هزینه های بالایی باید بپردازد.
وی با بیان این که نوشتن یک امر مکتوب است گفت :انگار زنان طلب تاریخی خود را می جویند و به طور جدی وارد امر مکتوب شده اند .
این نویسنده و مدرس داستان نویسی با بیان این که نویسنده به دنبال مطلوبیت است نه موفقیت افزود : هیچ لذتی برای نویسنده بالاتر از گذاشتن نقطه پایان داستانش نیست .
این همان زایمان و انقلاب طبیعی تاریخ است، این همان راهکار جاودانگی است، این همان شهرزادگی یا راهی برای نجات است .
خانجانی با تاکید بر اهمیت تاریخ متذکر شد: تاریخ در سینه پدربزرگها و مادر بزرگها است و بخش عمده ای از آن در حال از بین رفتن است و ما نباید به آسانی از آن بگذریم.
*زنان پیشرو در تجدد خواهی
وحید پاک طینت نویسنده کتابهای ' حلقه کنفی ' ، ' خنده شغال ' ، ' مجموعه رمان ' که زنان در آثارش نقش محوری دارند به عنوان سخنران مدعو به بررسی اجمالی زن در داستان زنان ایران پرداخت.
وی اظهار کرد : به اعتقاد من ما ادبیات زنانه و مردانه نداریم بلکه نگاه زنانه و مردانه داریم .
پاک طینت با بیان این که ما هم زمان زن درون یا مرد درون داریم افزود : ما بعنوان نویسنده اگر بتوانیم به یک امتزاج از این دو برسیم به یک شناخت درونی رسیده ایم و می توانیم دنیا را از هر دو نگاه ببینیم .
وی خاطرنشان کرد : این که در اساطیر یونان باستان انسان کامل را از نظر جنسیتی، توامان هم مرد و هم زن تصور می کردند، شاید اشاره ای به این موضوع باشد.
پاک طینت با اشاره به افراشته شدن پرچم تجدد خواهی در ایران از زمان مشروطیت ، ادبیات را نشانه بارز کنش های اجتماعی زنان در این زمینه دانست.
نسیم توسلی نویسنده رمان اوراد ارغوان متولد 1363 است.
خبرنگار: گیتی بابایی ** انتشار : نصراله ابراهیمی
6030/6070
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.