حدود پنج سالی است که با بیماری سرطان دسته و پنجه نرم می کند، بیماری اش با خونریزی بینی آغاز شد، بعد از مشاهده چندین بار خونریزی در فاصله چندین ماه در مدت حدود یک سال به پزشک مراجعه می کند که بعد از آزمایشات مختلف و بررسی های لازم ، به او می گویند که به سرطان حنجره مبتلا شده است.
با تشخیص بموقع و با داشتن انگیزه و امید بالا بعد از گذراندن روزهای سخت شیمی - درمانی، اکنون با این بیماری مقابله کرده و مانند هر فرد دیگر البته با کار و فعالیت کمتر در کنار خانواده زندگی می کند و پزشک این بیمار اذعان می کند که شیمی درمانی جواب داده و سرطان شکست خورده است.
سرطان پایان راه و به معنی مرگ نیست، تشخیص بموقع البته با توکل بر خدا، پزشک ماهر، امید و انگیزه بیمار برای زنده ماندن و کمک خانواده راه نجات از این بیماری به ظاهر هولناک است.

*تشخیص بموقع سرطان ، منجر به درمان موفقیت آمیز
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان بیان کرد: تشخیص هر چه سریعتر سرطان در مراحل اولیه با آزمایشات مختلف نقش مهمی در درمان موفقیت آمیز این بیماری دارد.
سید محمود رضوانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در تعریف بیماری سرطان اظهار داشت: رشد و تکثیر بی رویه و خارج از کنترل تعدادی از سلول های بدن را سرطان می نامند و این بیماری نتیجه رشد کنترل نشده و افسار گسیخته سلول هاست.
وی با بیان این که اگر به علائم سرطان توجه نشود، بیماری گسترش می یابد و درمان نیز به راحتی امکان پذیر نیست، تصریح کرد: کاهش وزن، بی اشتهایی، سرفه یا گرفتگی صدا بطور مداوم، تهوع یا سرفه خون آلود، تغییر در عادات طبیعی روده مانند اسهال یا یبوست بطور دائم و وجود هرگونه خون در ادرار یا مدفوع از جمله علائم این بیماری است.
رضوانی با بیان اینکه سرطان امروز، با سرطان 20 سال گذشته تفاوت دارد ، اظهار کرد: سرطان 20 سال گذشته مساوی با مرگ بود اما سرطان امروز الزاماً مساوی با مرگ نیست بلکه امکانات درمانی بسیاری وجود دارد که البته تشخیص بموقع نقش اصلی در درمان دارد.
وی با تاکید بر اینکه غربالگری در تشخیص زودرس و درمان قطعی بیماری سرطان نقش مهمی دارد، خاطرنشان کرد: بر اساس توصیه منابع علمی، همه افراد بالای 50 سال بایستی از نظر سرطان روده بزرگ غربالگری شوند.
وی خاطرنشان کرد: بر این اساس، همه خانم ها از 40 سالگی به بعد با ماموگرافی برای سرطان پستان و آقایان بعد از 50 سالگی از نظر سرطان پروستات بایستی غربالگری شوند.
وی با بیان اینکه بیمه ها پوشش مناسب برای هزینه های غربالگری سرطان انجام نمی دهند، یادآور شد: به این دلیل و به خاطر هزینه ها، مردم غربالگری مهم برای سرطان را انجام نمی دهند.

* آمار سرطان در گیلان، پایین تر از میانگین کشوری
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنین اضافه کرد: بر اساس آمار و اطلاعات، سرطان در این استان از میانگین کشوری پایین تر است.
وی بیان داشت: در مورد برخی از سرطان ها از جمله معده، سرطان روده بزرگ ، پستان و مثانه ممکن است از میانگین کشوری بالاتر باشیم اما در مجموع آمار سرطان در گیلان، از میانگین کشوری پایین تر است.
رضوانی تصریح کرد: بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی از مراکز پاتولوژی گیلان اعم از خصوصی و دولتی، دو هزار و 642 مورد سرطان در استان ثبت شده که معادل 106 نفر به ازای هر یکصد هزار نفر جمعیت است که از میانگین کشوری (140 نفر در یکصد هزار نفر جمعیت) پایین تر است.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان خاطرنشان کرد: از مجموع آمار ثبت شده سرطان در این استان، 5 / 54 درصد مرد و 5 / 45 درصد زن هستند.
وی سرطان معده، پستان، روده بزرگ و پوست را به ترتیب از سرطان های شایع در استان گیلان عنوان و بیان کرد: در بروز همه سرطان ها چند عامل خطر مشترک وجود دارد.
رضوانی بیان داشت: مسن شدن جمعیت ( موضوع سالمندی در گیلان) ، نداشتن فعالیت های فیزیکی مناسب، عادت غذایی نادرست، مصرف دخانیات و چاقی از جمله دلایل بروز بیماری سرطان است.
وی عادت غذایی نامناسب را مهمترین عامل در بروز سرطان دانست و اضافه کرد: آن چیزی که در استان گیلان در مورد سرطان معده خیلی مهم است، اینکه فرآورده های نمک سودشده و دودی با انواع ترشیجات و زیتون بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
به گفته رضوانی، استفاده از چای و مواد غذایی داغ نیز در بروز سرطان مری نقش دارد.

* ماهانه هزار و 250 بیمار سرطانی در گیلان خدمات می گیرند
مسئول بیماری های خاص دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان نیز اظهار کرد: ماهانه یک هزار و 250 بیمار سرطانی استان از این دانشگاه خدمات دریافت می کنند.
محمدرضا حسین زاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هزینه های دریافت خدمات از مراکز دولتی و داروهای ایرانی به بیماران سرطانی پرداخت می شود.
وی اظهار داشت: بیماران سرطانی بین هشت تا 12 بار دوره شیمی درمانی را باید بگذرانند و در صورت نیاز 30 بار بایستی رادیوتراپی شوند.
حسین زاده با بیان اینکه سرطان جزو بیماری های خاص به شمار نمی رود و بیماری صعب العلاج محسوب می شود، تشخیص زودهنگام بیماری سرطان را در درمان آن بسیار مهم دانست و یادآور شد: با تشخیص بموقع در مراحل اولیه سرطان ، می توان از گسترش این بیماری جلوگیری کرد و هزینه های درمانی را کاهش داد.
وی همچنین بر ضرورت اطلاع رسانی از سوی رسانه ها در رابطه با راه های پیشگیری از بیماری صعب العلاج سرطان و رعایت آن از سوی مردم تاکید کرد.

*راه های پیشگیری از سرطان را جدی بگیریم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گیلان نیز با تاکید بر تاثیر سبک زندگی سالم بر پیشگیری از بیماری سرطان گفت: شاید معرفی سبک خاصی از زندگی که به ‌طور کامل و صد درصد به دور از سرطان باشد امکان پذیر نباشد، اما می‌ توان طوری زندگی کرد که احتمال ابتلا به سرطان را به شدت کاهش داد یا محدود کرد.
شاهرخ یوسف زاده چابک در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بروز اغلب سرطان‌ ها وابسته به ژن‌هاست، اما شیوه و سبک زندگی در اغلب موارد حتی اهمیت بیشتری دارد.
وی با بیان اینکه سبک زندگی سالم شامل ورزش منظم، داشتن تغذیه سالم، مناسب و پرهیز از رفتارهای پر خطر است، افزود: داشتن رژیم غذایی مناسب نیز در پیشگیری از بروز سرطان مهم است .
وی رژیم های سرشار از میوه جات و سبزیجات را بسیار حائز اهمیت دانست و خاطرنشان کرد: محدودیت مصرف نمک، اسید های چرب ترانس و غذاهای فست فود توصیه می شود.
یوسف زاده انجام حرکات ورزشی را نیز در طول ایام هفته مهم دانست و اظهار کرد: ورزش منظم موجب تنظیم وزن می شود و از ایجاد بسیاری بیماری ها از جمله سرطان پیشگیری می کند.
وی با بیان اینکه بسیاری از سرطان ها تنها با معاینه پزشکی و آزمایشات تکمیلی تشخیص داده می شوند، یادآور شد: غربالگری روشی برای تشخیص زودرس بیماری در افراد بدون نشانه با هدف کاهش میزان گسترش بیماری و مرگ ومیر ناشی از آن است.
وی بیان داشت: بسیاری از سرطان ها از جمله پستان، سرطان دهانه رحم ،روده بزرگ و پروستات از جمله سرطان هایی که در صورت تشخیص زودرس، قابل درمان است.
گزارش از: شادی خورشیدی سدهی ** انتشاردهنده: کبیری
7286/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.