سفالگری از نخستین صنایع بشر است که انسان اولیه از هزاران سال قبل به این هنر دست یافت و ظروف سفالی شاید از قدیمی‌ ترین ساخته‌های دست بشر باشد ، آن زمان که به فکر ذخیرهٔ آب و غذا افتاد و به خاصیت چسبندگی و شکل گیری گل رس پی برد، سفالگری شکل گرفت.
با گذشت زمان و گسترش زندگی، سفالگری هم تکامل یافت، انسان‌ ها بر ظرف های گلی نقش و نگار کشیدند و با رنگ های گوناگون آراستند و اکنون این هنر و صنعت در نقاطی از ایران از جمله روستای خاله سرای شهرستان تالش در غرب استان گیلان رواج دارد.
حسین فضلی، هنرمند ساکن این روستا و صاحب کارگاه و فروشگاه عرضه ظروف سفالی، به خبرنگار ایرنا گفت : عشق و علاقه در این شغل حرف اول را می زند و اگر این علاقه همراه پشتکار باشد، چرخ اقتصاد زندگی نیز خواهد چرخید.
وی بیان می کند: مشتریان من از نقاط مختلف استان گیلان جهت خرید ظروف سفالی و قطعات تزئینی به خاله سرا می آیند و باید برای جلب نظر آنها، تنوع تولید نیز داشته باشم.
وی ادامه می دهد: در این حرفه تجربه اندوخته و پوست انداخته ام و خانواده ام نیز مرا همراهی و کمک می کنند و درآمد ما بسیار خوب و رضایت بخش است.
این هنرمند سفالگر می گوید: البته اجناس مشابه خارجی نیز در بازار وجود دارد که کیفیت کار ما را ندارند و مشتریان ما همیشه این موضوع را یادآوری و به آن اقرار می کنند و علاقه زیادی به نمونه های خارجی ندارند.
فضلی اظهار می کند: الهام از طبیعت منطقه تالش برای نقش و نگار سفال ها از ویژگی های این هنر است و سفال های مزین به نقش حیوانات، طبیعت و مناظر زیبا نظر مشتری ها را جلب می کند.
او می گوید: رونق و فراگیری این هنر مستلزم توجه مسئولان است و من تنها تولید کننده این آثار در غرب استان گیلان هستم و محرومیت این هنر باید با همت و حمایت مسئولان امر رفع شود.
سفالگر روستای خاله سرای تالش ادامه می دهد: حمایت از هنرمندان برای رونق هنر های ریشه دار و قدیمی در جامعه ضروری است و در سال های اخیر، رغبت عمومی به صنایع دستی بیشتر شده است و امید به رونق دوباره صنعت و هنر سفالگری وجود دارد.
فضلی می گوید: راز ماندگاری این هنر در بازاریابی و ارزیابی نیاز مشتریان است و در بسیاری از شهرستان های استان گیلان به لحاظ حضور زیاد گردشگران، امکان احیای این هنر و صنعت وجود دارد.
در روستای عنبران شهرستان آستارا نیز تعدادی هنرمند سفالگر به این شغل مبادرت می ورزند و رواج کار سفالگری از منظر اقتصاد مقاومتی، توجه به تولید داخلی و اشتغالزایی نیز مهم است و با توجه به علاقه مردم به ظروف سفالی، با شکل گیری کارگاه های سفالگری رغبت جوانان جویای کار به اشتغال در این حرفه نیز افزایش خواهد یافت.
شهرستان تالش با بیش از 190 هزار نفر جمعیت و شهرستان آستارا با 86 هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان قرار دارند و صنایع دستی از هنرهای رایج در این شهرستان هاست.
خبرنگار: مهرعلی گواهی ** انتشار : نصراله ابراهیمی
7293 / 7124/6070
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.