رئیس اداره حفاظت از محیط زیست رضوانشهر روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا، با تأیید این موضوع گفت: اکیپی از نیروهای محیط زیست شهرستان به منطقه اعزام و با مشاهده این لاشه ها، گزارشی تهیه کرده اند.
عارف شادکام ادامه داد: در نمونه برداری های انجام گرفته، به نتیجه خاصی نرسیده ایم اما آنچه آشکار است اینکه دامنه این بیماری در مناطق اسالم و پره سر گسترش یافته و فقط گونه های گراز مبتلا شده اند.
تعدادی از اهالی بومی و ساکنان روستاهای نظرمحله، کلاب و خالیار واقع در حاشیه جنگل های پره سر نیز در گفت وگو با ایرنا بیان می کنند: مرگ و میر حیوانات جنگلی به این صورت، امری غیرعادی و مشکوک است و اگر نوعی مسمومیت باشد، چرا در سایر گونه ها و حتی حیوانات اهلی که در جنگل مشغول چرا هستند، دیده نمی شود؟
این افراد می افزایند: لاشه تعداد زیادی از گرازهای تلف شده در سطح جنگل پراکنده است و براثر گذشت ایام، بخش زیادی از این لاشه ها متلاشی شده اند و بیم آن داریم که نوعی بیماری واگیردار و کشنده باشد که سلامت مردم این مناطق را به خطر بیندازد.
گراز یا خوک وحشی اورآسیا، نوعی خوک است که نیای بیشتر خوک‌های اهلی محسوب می شود. بدن گراز متراکم است، سر بزرگ و پاها به نسبت کوتاه است، خز او از موهای زبر و ضخیم و بلندی است که در پشت سر و گردن تا شانه و تا وسط بدن بلندتر است.
این حیوان تقریباً هر چیزی را که قابل خوردن باشد، می‌خورد. در اکثر مناطق گرازها در مناطقی که پوشش گیاهی متراکم باشد، یافت می‌شوند و بر این اساس، جنگل های منطقه پره سر و رضوانشهر در غرب استان گیلان، مکانی مناسب برای زیست این حیوان است.
شهرستان رضوانشهر با دو بخش مرکزی و رضوانشهر، حدود 55 هزار هکتار جنگل و 12 هزار هکتار مرتع دارد و در 70 کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع است.
7293 / 2007
خبرنگار: مهرعلی گواهی ** انتشاردهنده: کبیری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.