ایرج شیارکار روز شنبه در اداره جهاد کشاورزی آستارا اظهار کرد: کشت مکانیزه علاوه بر مزایای بهداشتی باعث صرفه جویی در وقت و افزایش محصول می شود و شالیکاران در نشاء دستی برنج و استفاده از کود و سمپاش، فاصله یک و نیم متر از همدیگر را رعایت و از دستکش، عینک و ماسک استفاده کنند.
وی افزود: در سال گذشته ۲ هزار هکتار از شالیزارها با استفاده از حدود ۱۰۰ دستگاه نشاء کشت شد و پیش بینی می شود امسال با توجه به شیوع کرونا این نوع کشت در آستارا افزایش یابد.
مدیر جهاد کشاورزی آستارا گفت: کشاورزان برای جلوگیری از ترافیک در روزهای آخر نشاء، از تاخیر در کشت خودداری و قبل و بعد از استفاده از بیل، داس و ماشین آلات کشاورزی و هنگام تردد در انبار از محلول ضدعفونی استفاده کنند.
ویروس کرونا جزو خانواده بزرگی از ویروسها است و از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل میشود و در معمولیترین حالت، باعث سرماخوردگی میشود اما در مواردی باعث سندروم حاد تنفسی یا همان "سارس" میشود که نشانههای ابتلا به آن تب، سرفه و تنگی نفس است.
این ویروس که شیوع آن از اواخر دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در چین شروع شد، علاوه بر ۳۰ استان و منطقه چین، به بیش از ۲۰۰ کشور از جمله آمریکا، استرالیا، تایلند، مالزی، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، سوئد، اسپانیا، فرانسه، امارات متحده عربی و ایران نیز سرایت کرده است.
۶ هزار بهره بردار کشاورزی که اغلب شالیکار هستند، در آستارا به کشت و زرع مشغول هستند و در سال گذشته ۱۴ هزار و ۹۰۰ تن شلتوک در این شهرستان برداشت و هشت هزار و ۲۰۰ تن برنج تولید شد.
شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان و مرز جمهوری آذربایجان واقع شده است.