فرزاد رشیدی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ثبت جهانی روستای قاسم آباد رودسر با محوریت چادرشب بافی در سال گذشته، اظهار کرد: این اتفاق یکی از مهمترین رویدادها برای حوزه صنایع دستی استان گیلان بوده است.
رشیدی با بیان اینکه گردشگری به عنوان یکی از راههای توسعه اقتصادی بدون تکیه به منبع نفت است، گفت: امروز هنرهای سنتی و صنایع دستی گیلان میتواند به عنوان عاملی برای توسعه بخشی در حوزه گردشگری به یکی از گونههای تخصصی تبدیل شود.
وی افزود: در سال گذشته ۱۶ فیلم کوتاه در راستای ترویج صنایع دستی و معرفی محصولات هنرمندان این حوزه در فضای مجازی بهمنظور تسهیل در فروش و افزایش تولید تهیه شده است.
رشیدی برگزاری ۱۲ تور آشناسازی ویژه راهنمایان گردشگری را از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه هنرهای سنتی و صنایعدستی استان گیلان عنوان و تصریح کرد: بیش از ۲۴ هزار هنرمند صنایعدستی در بیش از ۸۰ رشته در گیلان فعالیت میکنند و ۶۴ محصول از اقلام صنایعدستی گیلان نشان مرغوبیت و شش کالا نشان یونسکو دریافت کردهاند.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی گیلان رشتی دوزی، لباس محلی، چادرشب بافی، خراطی، چوب تراشی، گره چینی، نازک کاری، منبت و معرق چوب، حصیربافی، بامبوبافی، مرواربافی، سفالگری، کاشی معرق، مینای خانه بندی، چلنگری، قلمزنی، گلیم بافی، جاجیم بافی، شال بافی، نمد مالی، جوراب بافی، عروسک بافی و قلاب بافی از هنرهای سنتی و صنایع دستی گیلان عنوان کرد.
وی ادامه داد: در سال گذشته دو هزار و ۱۸۶ پروانه تولید انفرادی و پروانه تولید کارگاهی هنرهای سنتی و صنایع دستی در گیلان صادر شده است.