ارسلان زارع عصر سه شنبه در نشست شورای مدیریت منابع استان اظهار داشت: گیلان  از جمله استان‌های برخوردار از لحاظ آب و شرایط خوب اقلیمی جغرافیایی و تولیدات به ویژه در بخش کشاورزی است که باید با مصرف بهینه و جلوگیری از هدر رفت آن به ویژه در بخش کشاورزی ،قدر این نعمت الهی را دانست .

وی بارش نزولات جوی و آسمانی را برای آغاز سال زراعی جدید مطلوب خواند و تصریح کرد:  بر اساس آمار ارائه شده هواشناسی و گزارش آب منطقه ای ؛ نگرانی از تامین آب کشاورزی تا پایان سال زراعی و آب آشامیدنی بیش از یک میلیون مشترک شهری و روستایی نداریم.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه امسال به عنوان "جهش تولید" نامگذاری شده باید از ظرفیت‌های تولیدی در همه بخش‌ها به ویژه کشاورزی در زمینه های تولید و  اشتغال افزایش قابل توجهی داشته باشیم.

زارع، جهش تولید را مستلزم تلاش مضاعف ، برنامه‌ریزی منسجم و هماهنگی خوب و به کارگیری همه ظرفیت ها دانست و گفت:  آسیب‌ها برای تحقق این مهم باید شناسایی و مشکلات بررسی و برای آنها راهکار ارائه شود.

وی با بیان اینکه هر چند آمار مبتلایان به بیماری کرونا در استان کاهش یافته اما همچنان به عنوان یک تهدید باید مورد توجه  باشد و فرمانداران و رئیسان سازمان جهاد کشاورزی  باید توصیه های خود مراقبتی و بهداشتی را به کشاورزان به طور مستمر داشته باشند.

استاندار گیلان با تاکید بر اینکه برای کاهش آسیب  این بیماری باید تجمعات نیروی انسانی را کم کنیم گفت: کشاورزی را بدلیل فصلی بودن نمی توان تعطیل کرد ، لذا  برای کاهش تجمعات انسانی باید استفاده از ماشین آلات را افزایش دهیم و سطح زیر کشت مکانیزاسیون به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که برای کاشت، داشت و برداشت کشاورزی به ویژه در تولید محصول برنج  از ۶۰ به ۷۰ درصد برسد.

زارع در ادامه با اشاره به گزارش آب منطقه‌ای از وضعیت سدهای موجود در استان گفت: امسال آبگیری  نسبت به سال گذشته بیشتر بوده از این رو، رها سازی اولیه اتفاق افتاده و امسال  نسبت به ۱۰ سال گذشته دو ماه و نسبت به سال گذشته نیز ۱۰ روز  زودتر رهاسازی آب انجام خواهد شد و امیدواریم افزایش کیفیت و کمیت محصول کشاورزان را شاهد باشیم.

استاندار گیلان میزان شخم اولیه در استان را ۷۸ درصد عنوان و تصریح کرد:  نیاز است که شهرستان‌هایی که شخم اولیه در زمین های کشاورزی آنها از میانگین استان  پایین‌تراست از فرصت بارش روزهای اخیر استفاده کنند.

وی  با تاکید بر ضرورت تقویت شخم زدن با استفاده از فرصت بارش های بهاری گفت: این امر می تواند ۲۰۰ میلیون متر مکعب صرفه جویی در آب را به همراه داشته باشد.

وی مجموع نیاز آب کشاورزی استان را حدود و سه و نیم میلیارد متر مکعب عنوان و بیان کرد: دو و نیم میلیارد متر مکعب آب مورد نیاز از طریق سدها تأمین می‌شود.

استاندار گیلان  با اشاره به قانونی شدن شیوه نامه آب بندان ها خاطر نشان کرد: فرمانداران برای استفاده بهینه و بیشتر از این شیوه نامه اهتمام داشته باشند.

زارع همچنین بر تلاش برای برقدار کردن چاههای کشاورزی تاکید و تصریح کرد:در حال حاضر  برای تامین سوخت موتورها و ایستگاههای پمپاژ کشاورزی فرمانداران بکوشند تا در سامانه ها ثبت نام انجام شود؛ ضمن آنکه باید از سوخت های فسیلی جدا شویم و به سمت برقی کردن چاههای کشاورزی برویم.

استاندار گیلان با بیان اینکه براساس گزارش هواشناسی پراکنش بارش در استان مطلوب است، گفت: این مطلوبیت می تواند کمک کننده باشد که در مجموع آبی که در پشت سدها داریم اگرچه حوضه آبریز کاهش داریم اما نسبت به بلند مدت دارای افزایش  ۶ درصدی  هستیم.

وی از اجرای ۱۲۵ میلیارد تومان پروژه در بخش کشاورزی و ۷۰ میلیارد تومان پروژه در بخش آب منطقه ای طی سال گذشته در استان خبر داد و گفت: سال گذشته جهاد کشاورزی  گیلان باصرف ۹۳ میلیارد تومان اعتبار  مکانیزاسیون کشاورزی استان را از رتبه سیزدهم به رتبه اول ارتقاء داد.

وی توسعه مکانیزاسیون در کشاورزی را ضروری دانست و با بیان اینکه بانک کشاورزی با اعطای تسهیلات در این حوزه به‌صورت ویژه عمل کند خاطرنشان کرد: پروژه ایستگاه پمپاژ منطقه اوشمک نیز این قابلیت را دارد که آب موردنیاز حدود ۸۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی این منطقه را تامین کند که باید سریعاً به بهره‌برداری برسد.

زارع همچنین بر لزوم تسریع در اجرای پروژه های عمرانی برای ذخیره سازی و استفاده بهینه از آب همچون سد های لاستیکی تاکید و خاطرنشان کرد: باید از چشمه ها ، آب بندان ها و دیگر ظرفیت های آبی استان استفاده بهینه داشته باشیم .

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.