جان احمد آقایی در جلسه ستاد مدیریت مقابله با کرونا در استان افزود : معتقدم اگر با این نگاه دانشگاه و مدارس بازگشایی شوند اتفاق ناگواری خواهد افتاد، زیرا این محیط فرصت مناسبی را برای شیوع بیش از پیش این ویروس فراهم می آورد.
وی با بیان اینکه بر اساس بیانات مقام معظم رهبری نظر پزشکان که لازم الاجرا و به دستور رئیس قوه قضاییه فصلالخطاب است، تصریح کرد: این بازگشایی سبب می شود تا زنجیره شیوع این ویروس قطع نشده و بستری برای ابتلا گسترده دانش آموزان و دانشجویان و اساتید به بیماری شود.
وی دانش آموزان و دانشجویان را آینده سازان کشور دانست و گفت : باید از منابع انسانی صیانت کنیم ضمن آنکه استادان دانشگاه، سرمایه های کشور و پشتوانه علمی مدیریتی هستند و باید تمام تلاش ما بر حفظ آنها باشد.
وی اظهار کرد: اگر مدارس و دانشگاه از طریق فضای مجازی مدیریت شود، هیچ آسیبی به نظام آموزشی در این ایام وارد نمی گردد، از این رو نباید به راحتی با جان نوجوانان و جوانانمان بازی کنیم.
آقایی ادامه داد: در این میان متولیان آموزشی نیز باید برای استفاده مطلوب از فضای مجازی برنامهریزی دقیق و هوشمندانه داشته باشند تا این ظرفیت و امکان خلاء های تحصیلی را در این شرایط پر کند ضمن آنکه تداوم تعطیلی دانشگاه ها و مدارس در طول چند هفته آتی منجر به قطع زنجیره شیوع کرونا می شود.
آقایی با اشاره به دو دیدگاه سختگیرانه در محدود سازی ترددها و ارتباطات که مبتنی بر نظرات تخصصی است و نیز دیدگاه خوشبینانه و عادی گرایانه که آزادسازی جامعه با توجه به برخی واقعیت های اجتماعی را لحاظ میکند برای مقابله با شیوع کرونا در شرایط کنونی گفت: آنچه که خردمندان بر آن تاکید دارند آنکه باید بر اساس آموزه های دینی و اهم و مهم کردن امور در شرایط کنونی اقدام و حرکت نمود.
وی گفت: آنچه که در دین اسلام مورد تاکید و اولویت است، جان انسانهاست چنانکه احیای جان یک نفر برابر با احیای همه نفس هاست لذا مصوبات ستاد ملی کرونا به سبب فرمان مقام معظم رهبری بر اساس اصل ۵۷ قانون اساسی برای هر سه قوه و ملت ایران لازم الاجرا است.
وی عنوان کرد: در این میان باید اطلاعات صحیح از وضعیت موجود این بیماری و ویروس به ستاد ملی کرونا ارائه شود تا بر اساس واقعیت های استانی و ملی روز تصمیم گیری شود.
وی گفت: مشارکت بسیار خوب مردم ومدیران استانی درگیلان و اهتمام جدی و روحیه جهادی کادر درمانی و کمکهای خیران سبب شده که وضعیت این استان هم اکنون نسبت به هفته های نخست بهتر شود و تعداد بیمارن و مبتلایان به این ویروس روند کاهشی داشته باشد.
وی ادامه داد: اما این نتیجه نباید موجب غرور و بی توجهی ما شود و با این خوش بینی و خوش باوری غلط از قدرت شیوع و قتل عام این ویروس غفلت کنیم زیرا اطمینان سازی در این زمینه در جامعه امری خطرناک است از آنرو که این ویروس طبق نظر کارشناسان ناشناخته است و این استان هم به طور جدی با آن درگیر است و زمانی می توانیم امیدوار باشیم از شر این ویروس و بیماری رهایی یافته ایم که نه تنها در استان بلکه در کشورمان هیچ موردی از این بیماری دیگر مشاهده نشود.
وی بیان کرد: همانطور که با تاکید مسئولان بلند مرتبه کشور و خواهش جهادگران مقابله با این ویروس بسیاری از مردم در خانه ماندند و با این رویکرد پیشگیری توانستیم در گیلان سیر نزولی بیماری را تا حدی شاهد باشیم، باید با بیان واقعیت ها و حقایق استانی به ستاد ملی در جهت غنای تصمیمات آن ستاد حرکت کنیم و در سایه همدلی با استعانت از خداوند و با توجه با صبوری و توجه به نکات و توصیه پزشکان و دلسوزان از این بحران هم عبور کنیم.
معاون دادگستری گیلان در ادامه این جلسه با قدردانی از کادر درمانی و فعالان عرصه سلامت اعم از بخش خصوصی و دولتی، سپاه، شهرداریها، رسانه ها و همه آنانی که به صورت مستقیم و شجاعانه در این زمینه فداکارانه خدمت میکنند، گفت: در این استان به جای تعریف و تمجید باید واقعیتها را بیان نمود که این امر خود در تصمیم گیریهای استانی و ملی تاثیرگذار است.
وی تصریح کرد : در چنین بحرانهایی باید به آموزه های دینی و سیره معصومین تمسک جوییم چنانکه پیامبر اکرم صلی الله در بحث طاعون تاکید داشتند که در شهر بمانید و از آنجا خارج نشوید و کسی هم وارد نشود مردم صبوری پیشه کنند و این صبوری اجر خداوند متعال را دارد که به شدت متناسب با بحران کنونی ماست.
وی اضافه کرد : همچنین ائمه معصومین (ع) بر وفاق، همدلی و استعانت به خداوند متعال تاکید دارند که نیاز ضروری امروز جامعه ما در مقابله با این بحران هستیم.