خبرگزاری مهر- گروه استانها- مریم ساحلی: زندگی ایرانیان از دیرباز با شعر درهم آمیخته است. زمزمه اشعار در خلوت و جلوت همواره با عطر شکوفههای احساس و شور تماشای جهان به گونهای دیگر، همراه بوده است.
و اما این روزها که برای کاهش شیوع بیماری کرونا در خانه مانده ایم و از تماشای طراوت بهار در طبیعت سر سبز گیلان بازمانده ایم، میتوان دل را روانه سرزمین شعر کرد. همچنین این ایام فرصت مناسبی برای آشنایی با شاعران گیلانی و اشعاری است که آنها سروده اند.
«مرضیه فرمانی» یکی از این شاعران و ترانه سراهای جوان گیلانی است. فرمانی دانش آموخته کارشناسی ادبیات عرب و کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی است و دبیری کانون شعر و ادب حوزه هنری گیلان، دبیری انجمن شعر و ترانه رشت، عضویت در هیئت رئیسه انجمن شعر اداره ارشاد رشت، کسب موفقیتهای متعدد در جشنوارهها و کنگرههای ملی از جمله مواردی است که در کارنامه هنری او به چشم میخورد.
آشنایی با آثار
مجموعه شعرهای «نا شناسنامه»، «شرحه»، «فروپاشی» (شایسته تقدیر جایزه کتاب سال جوانان کشور)، مجموعه شعر نوجوان با عنوان «احسان ماندگار» و همچنین مجموعه شعر آئینی «ماه در مه» تاکنون از این شاعر جوان گیلانی منتشر شده است.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره آخرین دفتر شعرش گفت: «ماه در مه» دربرگیرنده اشعار آئینی است که در قالبهای غزل، ترکیب بند، ترجیع بند و چهار پاره سروده شده و شامل اشعار عاشورایی، رضوی و شعرهایی برای دیگر ائمه اطهار (ع) است. این اثر با شمارگان ۱۲۵۰ نسخه در ۶۴ صفحه سال گذشته از سوی نشر سوره مهر منتشر شده است.
فرمانی در ادامه به مجموعه دیگری از سرودههایش که در دست انتشار است نیز اشاره کرد و افزود: «به فرمان عشق» گزیده غزلی است که شامل ۵۰ غزل با موضوع عاشقانه و آزاد میشود. این مجموعه به امید خدا در سال ۹۹ توسط نشر شاعران پارسی زبان در ایران و هند منتشر خواهد شد.
اتفاقات خوب با مطالعه کتاب
وی با اشاره به اینکه نوروز امسال که به اجبار قرنطینه در خانه ماندیم فرصت خوبی برای پرداختن به مطالعه و انجام فعالیتهایی بوده که مدتها بخاطر مشغله فرصت انجام آنها را نداشتیم، ادامه داد: قطعاً مطالعه در این روزها یکی از مفیدترین کارهایی است که میتوان به آن پرداخت. تشویق کودکان به مطالعه که از در خانه ماندن کلافه هستند هم موضوعی است که باید به آن توجه داشت.
فرمانی در حوزه ترویج کتابخوانی اتفاقات خوبی در روزهای قرنطینه افتاد. بسیاری از ناشران تخفیفهای مناسبی برای فروش کتابهایشان در نظر گرفتند تا مردم با شرایط بهتری به کتابها دسترسی داشته باشند. همچنین نسخه الکترونیکی کتابها، دسترسی و تهیه کتابها را آسانتر کرد. حتی خیلی ازکتاب ها در فروشگاههای اینترنتی رایگان عرضه میشد. به نظرم این اتفاق خوبی ست که مخاطب را ترغیب میکند که برای کتابخوانی بهانهای نداشته باشد. علاوه بر این پادکستهایی که این روزها رونق زیادی گرفته اند نیز فرهنگ کتابخوانی را به خوبی ترویج داده اند.
توجه به انتخاب آن چه میشنویم
فرمانی که در زمینه ترانه سرایی نیز فعالیت دارد و با مرکز موسیقی حوزه هنری، رسانه ملی و مؤسسات فرهنگی هنری همکاری میکند به خبرنگار مهر گفت: گوش دادن به موسیقی نیز یکی از کارهایی است که این روزها در خلوت قرنطینه میتوان انجام داد.
وی تأکید کرد: اما این نکته حتماً باید مورد توجه قرار گیرد که بخش اعظمی از بار یک اثر موسیقیایی بر دوش متن (شعر، ترانه) آن اثر است و مخاطب باید آگاه باشد که حتماً در انتخاب آنچه که قرار است به آن گوش کند دقت کافی داشته باشد و با وسواس بیشتری انتخاب کند.
فرمانی با بیان اینکه شنیدن یک موسیقی فاخر بسیار تأثیرگذار خواهد بود، بیان کرد: امیدوارم این روزهای سخت بخیر و نیکی برای همه مردم جهان به ویژه ایرانیان بگذرد و بتوانیم دوباره روزهایی سرشار از سلامت و طراوت در کنار هم داشته باشیم.
ترانه «پلاک کاری» از دفتر موسیقی و سرود صدا و سیما، ترانه «پابرهنه» و سرود «آخرین وحی» کاری از مؤسسه فرهنگی و هنری کسا، قطعه «مدال مقدس» کاری از مرکز موسیقی و سرود حوزه هنری کل (برگزیده جشنواره ملی نماهنگ فجر)، ترانههای «خواب بد، بارونای پاییزی، جاده، ادامه بده، جای خالیت» و بسیاری از ترانههای دیگر با صدای علی ارشدی، ترانه «بی خوابی» با صدای توحید کاظمی، ترانه «زائر حرم» به سفارش آستان قدس رضوی، قطعه «نامهها». «اعجاز» با صدای وحید تاج و آهنگسازی آزاد میرزاپور و هومن مهدویان، قطعه «هم نفس» با آهنگسازی آزاد میرزاپور و بیش از ۱۰ عنوان همکاری با گروه موسیقی و سرود رهپویان حرم بخشی از کارهای «مرضیه فرمانی» شاعر و ترانه سرایی جوان گیلانی است.