به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد منتصر کوهساری پیش از ظهر پنجشنبه در حاشیه بازدید از بندر انزلی در جمع خبرنگاران با قدردانی از اقدامات انجام شده از سوی مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان در زمینه تأمین مایحتاج مردم با توجه به شیوع ویروس کرونا، اظهار کرد: بنادر در شرایط امروز کشور نقش آفرینی بزرگی انجام داده اند.

وی همچنین به تأمین اقلام اولیه بهداشتی اعم از ماسک، دستکش و مواد ضد عفونی کننده برای همکاران بندری در شرکت‌ها و ترمینال اپراتورها اشاره کرد و گفت: خوشبختانه با توجه به بازدیدی که امروز انجام شد شاهد آن بودیم که این اقلام تأمین شده و کارکنان به صورت شیفت بندی برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در حال فعالیت در زمینه تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی کشور در این روزها بوده‌اند.

معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه هدف اصلی از این بازدید بررسی امکانات و تجهیزات موجود در بندر انزلی و همچنین تسریع تأمین تجهیزاتی که قرار بوده برای این بندر تأمین شود، است، افزود: بخشی از این تجهیزات توسط بخش خصوصی و بخش دیگر نیز توسط سازمان بنادر و دریانوردی تأمین خواهد شد.

ظرفیت ۳۰ میلیون تنی بنادر شمالی

وی با بیان اینکه ما ظرفیت بزرگی در حوزه بنادر به ویژه بنادر شمالی کشور داریم، تصریح کرد: بنادر شمالی همانند بندرانزلی، امیرآباد، نوشهر و آستارا ظرفیت ۳۰ میلیون تن کالا را دارند باید از این ظرفیت به خوبی استفاده شود در تلاشیم که تا با جلب مشارکت‌های بخش خصوصی و ترمینال اپراتورها، نگاه بنادر شمالی را به سمت بیرون از مرزهای کشور به ویژه حاشیه خزر جلب کرده تا بتوانیم زیرساخت‌های در آنجا ایجاد کنیم که در ابتدا زمینه ترانزیت به این کشورها فراهم شود و قیمت تمام شده پایین‌تری برای ترانزیت کالا داشته باشیم.

منتصر کوهساری در ادامه با اشاره به ایجاد زمینه صادرات به کشورهای منطقه دومین اولویت عنوان و تاکید کرد: تأمین نیازهای داخلی، کاهش قیمت تمام شده سبب فعال سازی بیشتر بنادر و بهر گیری از ظرفیت خالی بنادر شمالی، کاهش قیمت تمام شده، رضایت مشتری، افزایش اشتغال و حفظ اشتغال موجود نیز به این واسطه فراهم شود.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از اقدامات سازمان بنادر و دریانوردی برگزاری همایشی با حضور کشورهای ایران، هند و روسیه به میزبانی اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان و بندر انزلی است، افزود: بندر چابهار با حضور هندی‌ها در حال فعالیت است نیاز داریم که راه‌اندازی کریدور شمال به جنوب را تسریع بخشیده و بتوانیم با حضور این کشورها و بنادری در حاشیه دریای خزر ترانزیت ایجاد کنیم.

معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه یکی از چالش‌های حوزه بنادر دو سر کردن بار است تا قیمت تمام شده برای کانیتر کاهش یابد، گفت: برگزاری این همایش در دستور کار سازمان بنادر و دریانوردی که برنامه ریزی و انجام خواهد تا بتوانیم تا زمینه رونق عملیات تخلیه و بارگیری بنادر کشور فراهم شده و زمینه توسعه و بازرگانی سه کشور مذکور نیز اتفاق افتاد.

وی به ظرفیت‌های بندر انزلی نیز اشاره کرد و گفت: دو دستگاه موبایل ساحلی ۲۵ تنی و دو دستگاه مکنده غلات ۳۰۰ تنی برای این بندر در نظر گرفته شده که برخی از آنها به مجتمع بندری انزلی حمل و مابقی نیز بعد از تعطیلات انجام خواهد شد تا به موجب آن شاهد تسریع عملیات تخلیه و بارگیری فله را در این بندر نیز باشیم.

نقش مهم بنادر و دریانوردی در جهش تولید

کوهساری با بیان اینکه در حال حاضر با پیگیری‌های به جد مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان شاهد اجرای پروژه‌های سرمایه‌گذاری در بندر انزلی هستیم که می‌تواند به افزایش رونق این بندر کمک کند، اظهار کرد: برای اسکله‌های جدید مجتمع بندری انزلی نیز تجهیزاتی از منابع سازمانی پیش بینی شده که در دستور کار قرار دارد که امسال مصوب و ابلاغ خواهد شد.

وی در ادامه به نام گذاری سال ۹۸ به عنوان سال «جهش تولید» از سوی مقام معظم رهبری نیز اشاره و با بیان اینکه بنادر در پیشانی قرار دارند، گفت: بیش از ۹۰ درصد کالاهای جهان از طریق بنادر جابجا شده و ارتزاق بسیاری از مردم جهان وابسته به همین کالاها است و ایران نیز از این قاعده مستثنی نبوده و بیش از ۹۰ درصد کالاهای آن نیز از طریق دریا جابجا می‌شود.

معاون امور بندری و اقتصادی بنادر و دریانوردی با بیان اینکه باید زمینه سرمایه‌گذاری در بخش‌های فرآوری و ایجاد ارزش افزوده برای کالاها در بنادر و یا حاشیه آنها فراهم شود، گفت: ایجاد این بسترهای در جهش تولید بسیار مؤثر است.

وی بر لزوم تسریع در تخلیه و بارگیری کالاها و فرآوری آن در بنادر، افزود: فراهم آوردن این شرایط سبب ایجاد اشتغال و حفظ اشتغال موجود می‌شود.

عضو هیأت عامل، معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به صادرات کالا و تأثیرات آن بر اقتصاد دریا محور گفت: صادرات به کشورهای دیگر و ایجاد بازار برای کالاهای داخلی و واردات مواد اولیه برای کارخانجات در کوتاه‌ترین زمان و با سرعت و حجم بیشتر گامی مؤثر در زمینه جهش تولید برداریم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1391342
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.