مسئول واحد بیماری های شبکه بهداشت و درمان آستارا روز پنجشنبه در این کارگاه آموزشی در سالن اجتماعات شبکه بهداشت و درمان این شهرستان گفت: علما به دلیل ارتباط با اقشار مختلف مردم ، نقش ویژه ای در ترویج پیشگیری از بیماری کرونا خواهند داشت.

یاسر شیرزاد اظهار کرد: از سال ۲۰۰۵ مطالعه درباره بیمارهایی نظیر کرونا بیشتر شد و خفاش به عنوان حامل این بیماری شناخته شد و آب ریزش بینی، سرفه، گلو درد، تب خفیف و احساس بیماری از علائم آن است.

وی بیان کرد: روند انتقال ویروس کرونا خیلی سریع و دوره نهفتگی  آن ۲ تا ۱۴ روز است و شاید فردی از فرودگاه  وارد کشور شود و به رغم منفی بودن تست های اولیه، علائم بیماری او در روزهای بعد رویت شود.

وی افزود: تماس مستقیم، بوسیدن، بغل کردن، غذا خوردن مشترک، دست دادن و رعایت نکردن فاصله یک متر با فرد آلوده از راه های انتقال ویروس کروناست و رعایت بهداشت فردی و ۲۰ ثانیه شستشوی دست ها با آب و صابون باید ادامه داشته باشد.

ویروس کرونا جزو خانواده بزرگی از ویروس‌ها است که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل می‌شود و در معمولی‌ترین حالت، باعث سرماخوردگی می‌شود اما در مواردی باعث سندروم حاد تنفسی یا همان "سارس" می‌شود که نشانه‌های ابتلا به آن تب، سرفه و تنگی نفس است.

این ویروس که شیوع آن از اواخر دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در چین شروع شد، علاوه بر ۳۰ استان و منطقه چین، به شماری دیگر از کشورها از جمله آمریکا، استرالیا، تایلند، مالزی، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، سوئد، اسپانیا، فرانسه و امارات متحده عربی نیز سرایت کرده است.

دوره نهفتگی نسبتا طولانی این بیماری تنفسی مرگ‌ بار از چند روز تا دو هفته متغیر است و همین امر موجب می‌شود مبتلایان تا پیش از بروز علایمی چون تب و تنگی نفس به مراکز درمانی مراجعه نکنند.

شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان، با جمهوری آذربایجان سه مرز زمینی، دریایی و ریلی دارد و سالانه نزدیک به ۸۰۰ هزار مسافر داخلی و خارجی از مرز آن تردد می‌کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.