در شرایطی که گیلان از مناطق درگیر ویروس کرونا است و مکان های گردشگری برای پیشگیری از شیوع بیماری تعطیل شده آمارها حاکی از افزایش ۲۰ درصدی ورود مسافر به این استان سبز پر بحران است.

استانی که زمستان امسال سریالی از بلایای طبیعی از تندباد و آتش سوزی جنگلها و برف سنگین و زمین لرزه خفیف را پشت سر گذاشت و حالا درگیر کرونا است.

گیلان که به دلیل محرومیت های سالیان و فقدان مدیریت مناسب بحران حتی قادر به خدمات رسانی مناسب به دو و نیم میلیون نفر جمعیت خود نیست ، با ورود مسافران دچار مشکلات مضاعف می شود.

وضعیتی که در بحران برف اخیر پیش آمد و نه تنها مسافران در جاده های برفی گرفتار شده و آسیب دیدند بلکه مسئولان استان و تجهیزات اندک نیز باید برای نجات آنان گسیل می شدند.

این شرایط موجبات ناراحتی مردم مهمان دوست گیلان را فراهم آورده و از هم میهنان خود تقاضا دارند که در این وضعیت برای حفظ سلامت و آسایش خودشان و مردم این خطه ، از سفر به این استان خودداری کنند.

در فضای مجازی هشتگ سفر ممنوع و پیامهایی با این عنوان که " هموطن عزیز به گیلان سفر نکنید" منتشر و در آن عنوان شده استان گیلان دومین جبهه مقابله با ویروس کرونا است . با سفر شما به گیلان هم جان مردم این استان در خطر است هم جان شما ، داروخانه های گیلان و مراکز بهداشتی جوابگوی مردم گیلان نیست شما مشکلات ما را چندین برابر نکنید . لطفا در خانه های خود بمانید.  

برخی افراد در فضاهای مجازی به ویژه اینستاگرام از اقوام و دوستان خود خواسته اند که با بازنشر این درخواست در فضای مجازی،  از سفرهای بی مورد به گیلان بکاهند.

یکی از کاربران نوشته تعطیل شدید که در کنترل بیماری موثر باشید آنوقت راه افتادید توی جاده ها به سفر و تو بازارها به خرید؟

از سفرهای غیرضروری بپرهیزید

نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در استان گیلان از مردم تهران و سایر شهرها خواست در شرایط کنونی شیوع کرونا از سفر به این استان خودداری کنند.

مهدی شادنوش روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت ایرنا بیان کرد: با توجه به شرایط کنونی و وجود ویروس کرونا در استان گیلان از مردم تهران و سایر شهرها می‌خواهیم که از سفر به این استان بپرهیزند.

وی ادامه داد: اکنون سفر به استان گیلان برای مردم سایر شهرها اصلا مناسب نیست و بهتر است از سفرهای غیر ضروری به این استان که درگیر ویروس کرونا است، خودداری شود.

نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت در استان گیلان درباره انتقال کیت‌ها و دستگاه تشخیصی ویروس کرونا به این استان گفت: اقدامات مربوط به انتقال کیت‌ها و دستگاه تشخیصی ویروس کرونا در حال انجام است و دو ویروس شناس از گیلان برای دریافت آموزش‌های لازم در حال آموزش هستند.

شادنوش اظهار کرد: مردم باید در شرایط کنونی به نظام سلامت کمک کنند تا ویروس کرونا مهار شود. برخی درباره قرنطینه صحبت می‌کنند، اما با توجه به شرایط بومی ایران نمی‌توان قرنطینه را انجام داد و باید قرنطینه به صورت خود اختیاری اتفاق بیافتد و مردم از رفت و آمد بی مورد و غیرضروری خودداری کنند. این موضوع نه تنها برای گروه‌های پرخطر مثل سالمندان و افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند، بلکه برای همه افراد باید انجام شود تا از انتقال ویروس جلوگیری شود. اگر افراد به ویروس کرونا آلوده شوند، این ویروس را به شهرهای دیگر هم منتقل می‌کنند. در نتیجه باید همکاری بیشتری اتفاق بیفتد تا زنجیره انتقال ویروس متوقف شود.

افرادی که استرس زیاد دارند یا کار سنگین می‌کنند، بیشتر در معرض خطر  این بیماری هستند.در افراد بالای ۶۰ سال یا کسانی که دچار بیماری زمینه‌ای مانند فشار خون، دیابت، بیماری‌های قلبی، نقص ایمنی هستند و همچنین مبتلایان به سرطان، مرگ و میر افزایش می‌یابد.
 

فعالیتهای جایگزین برای گذران روزهای بیکاری 

در این شرایط به جای سفر رفتن می شود با حفظ آرامش فعالیتهای خوب و بی خطری مثل کتاب خواندن ، تماشای فیلم ، گوش دادن به موسیقی ، نقاشی ، بافتنی ، دوخت و دوز، انجام کارهای دستی و هنری ، ورزش در خانه ، یادگیری زبان های خارجی و خلق اوقاتی خوش با فرزند و خانواده در داخل منزل را برای گذر از این ایام تجربه کرد.

حضور نابه جا و غیرضروری  در جامعه و محیط های عمومی  می تواند باعث انتشار ویروس بیماری  ، بیماری یک فرد با سیستم ایمنی ضعیف ،  یک فقیر بدون دفترچه بیمه، یک بیمار قلبی و عروقی ، افزایش فشار روی کادر درمانی و بیمار شدن و در نتیجه ناکارامد شدن سیستم بهداشت و درمان کشور شود.

در صورت ابتلا به کرونا همین اندک درمان حمایتی را از خودتان و ساکنان گیلان سلب می کنید .

کرونا چیست و چگونه از آن دوری کنیم 

ویروس کرونا از طریق تماس با قطرات تنفسی و مدفوع افراد آلوده، ذرات هواویز و ناقل‌های بی‌جان انتقال می‌یابد. این ویروس‌ها معمولاً از طریق قطرات تنفسی ناشی از عطسه یا سرفه انتشار می‌یابند که می‌تواند ویروس را به هرکسی که در تماس نزدیک با فرد آلوده است، منتقل کند. کرونا ویروس‌ها همچنین علائمی چون آنفولانزا ایجاد می‌کنند: بیماری ممکن است از تب و سرفه آغاز شده و به التهاب ریه یا بدتر از آن برسد.

با شستشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون، تزریق واکسن آنفولانزا، فاصله گرفتن از افراد بیمار و مشکوک و استراحت در صورت بیمار شدن، می‌توان از شیوع بیشتر ویروس کرونا جلوگیری کرد. به علاوه به خاطر داشته باشید که استفاده از ماسک‌های تنفسی تنها در صورتی موثر است که توسط افراد آلوده مورد استفاده قرار گیرد.

 ویروس کرونا خیلی کشنده نیست اما  امکان شیوع این ویروس در بین افراد خیلی بیشتر از کرونا ویروس‌های عامل سارس و مرس است و اغلب افراد به نوع خفیف آن مبتلا می‌شوند، چراکه اغلب افراد سیستم ایمنی عادی دارند.
 مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا در افراد مبتلا بین ۲ تا ۳ درصد است. عفونت با این ویروس در افراد پرخطر معمولا شدیدتر است و این موضوع به دلیل ضعف سیستم ایمنی یا ضعف شرایط بدنی افراد فوق می‌باشد و توصیه می‌شود این افراد در اماکن عمومی و پرازدحام حضور پیدا نکنند.
 بررسی آمار بیش از ۲ هزار نفری که براثر این بیماری، فوت کردند؛ نشان می‌دهد که آنان عمدتا دارای بیماری زمینه‌ای اولیه بودند و با ابتلا به این بیماری تنفسی جدید، دچار مشکلات شدید شده و جان خود را از دست دادند.
 بیماران قلبی و عروقی، ریوی مزمن و افراد مبتلا به دیابت و همچنین زنان باردار به عنوان گروه‌های پرخطر، در معرض خطر بیشتر این بیماری قرار دارند.
 اکثرا کرونا ویروس، بخش فوقانی دستگاه تنفس و حتی در مواردی بخش تحتانی دستگاه تنفس را درگیر می‌کند. اگر سیستم ایمنی بدن این افراد قوی باشد، بیماری کنترل خواهد شد.

اکثر کارشناسان بهداشت عمومی بر این باورند که کرونا از طریق قطرات تنفسی که در حین عطسه یا سرفه کردن با شدت از بدن فرد آلوده خارج می‌شوند، انتشار می‌یابد. این قطرات معمولا به اندازه کافی سنگین هستند تا بلافاصله روی زمین یا سطوح پیرامون بنشینند. اگر این قطرات از طریق دست‌های نشسته‌ای که با سطح آلوده تماس داشته‌اند به دهان، بینی یا چشم کسی که در آن نزدیکی است برسند، عفونت ایجاد می‌شود.

بر همین اساس، سازمان بهداشت جهانی (WHO) افراد را به پرهیز از تماس نزدیک با هر کسی که تب، سرفه یا سایر علائم تنفسی دارد، توصیه می‌کند. این بدان معناست که باید دستکم یک متر از فرد بیماری که این علائم را دارد، فاصله گرفته و از دست دادن، در آغوش گرفتن و بوسیدن این افراد خودداری کنید.

نوشیدن آب بهداشتی ، پرهیز از خوردن غذای خام، شستن مکرر دستها، ضدعفونی کردن سرویس‌های بهداشتی و جلوگیری از آلوده شدن آب و مواد غذایی توسط مبتلایان، توصیه می شود.

گیلان با دو و نیم میلیون نفر جمعیت از کانون های گردشگری شمال کشور است که با توجه به نزدیکی به تهران  هر ساله میلیون ها مسافر در تعطیلات رسمی به ویژه نوروز و تابستان به این استان سفر می کنند. 

گیلان بعد از قم دومین کانون انتشار ویروس در کشور شناخته شد.بر اساس آمار رسمی ارائه شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تاکنون ۴ مورد ابتلای به کرونا در گیلان اثبات شده که دو نفر از آنها جان باخته  و دو نفر بهبود یافته اند . بیش از ۷۰ مورد مشکوک نیز آزمایش گرفته شده و نمونه برای تشخیص به تهران ارسال شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.