معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان در  حاشیه این آیین به خبرنگار ایرنا گفت : تاکنون اقدامات خوبی برای تالاب های امیرکلایه، بوجاق در کیاشهر، تالاب انزلی، جوکندان تالش و استیل آستارا انجام شده و سال گذشته با توجه به اولویت سازمان حفاظت محیط زیست، حقابه تالاب امیرکلایه توسط یکی از دانشگاه ها و مراکز علمی ذیصلاح مورد مطالعه قرار گرفت تا با اجرای طرح هایی از کاهش آب این تالاب جلوگیری شود.

 منصور سربازی افزود: سه تالاب بین المللی بوجاق، امیرکلایه و انزلی در گیلان با مساحت ۳۴ هزارهکتار عضو کنوانسیون بین المللی رامسر است که براساس برنامه ششم توسعه کشور باید نسبت به احیای این تالاب ها توسط محیط زیست برنامه ریزی شود.

 وی عنوان کرد : ۳۶ تالاب کشور در لیست خطر و قرمز قرار گرفته اند و باید با برنامه ریزی نسبت به احیای آنها اقدام شود تا منجر به خارج شدن ایران از کنوانسیون رامسر نگردد.

وی اظهارداشت: از سه تالاب بین المللی گیلان فقط تالاب انزلی در لیست خطر قرار دارد و دو تالاب امیرکلایه و بوجاق جزء این لیست قرمز نیستند.

وی یادآورشد : در سال گذشته با اعتبارات ملی طرح مطالعه تالاب های امیرکلایه و بوجاق درگیلان آغاز شد تا با دیواره سازی و اصلاح خروجی آب از نشست آب جلوگیری و آب کف تثبیت شود.

 وی گفت : هم اکنون با مشارکت ذینفعان و تمامی جوامع محلی و دستگاه هایی ذیصلاح و با نظارت سازمان محیط زیست کشور برای بوجاق و امیرکلایه سندی در حال تنظیم است که به مرحله اجرایی خواهد رسید.

معاون فنی محیط زیست گیلان گفت: همچنین مطالعه آسیب شناسی تالاب انزلی انجام شده و کمیته مدیریت این تالاب به ریاست استاندارو دبیری اداره کل محیط زیست تشکیل شده که کلیه مشکلات توسط مشاور ذیصلاح تعیین و در زیرکمیته ها مطرح و به تایید  کمیته می رسد و سپس هر سال برای احیا و اصلاح تالاب ها اعتبارات استانی و ملی توسط سازمان های مربوطه اختصاص می یابد.

سربازی فاضلاب های شهری و روستایی، برداشت های بی رویه آب از تالاب ها، رشد و هجوم  گیاهان غیربومی در تالاب های گیلان مانند گیاهیان سنبل آبی، آزولا، کاهوی آبی و رسوبات بالادست  را  از جمله عمده ترین تهدیدات تالاب های گیلان بر شمرد.

وی ادامه داد: بیش از یکصدهزار ساعت کلاس های آموزشی برای افزایش آگاهی و اطلاعات زیست محیطی دانش آموزان و مربیان  در زمینه های ارتقای بینش زیست محیطی و پرنده نگری در تالاب امیرکلایه برگزار شده است تا مردم و دانش آموزان بتوانند به اهمیت این موهبت های الهی بیشتر آشنا شوند و در حفظ آن نقش داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: امسال تالاب زریوارکردستان از تالاب هایی بود که در دولت تدبیر و امید در کنوانسیون رامسر به ثبت رسید که به همین مناسبت همایش بزرگی در سنندج برگزارشده است.

کنوانسیون رامسر اولین کنوانسیون بین دولتها محسوب می شود که در ۱۳بهمن سال ۱۳۴۹در رامسر تشکیل شد که هم اکنون مقر آن در ژنو قرار دارد که  ۱۸کشور در آن سال به این کنوانسیون دعوت شدند و معاهده ای   بنام حفاظت از تالاب ها به عنوان زیستگاه پرندگان آبزی تصویب کردند که به کنوانسیون رامسر مشهور است.

از ۴۲نوع تالاب شناخته شده در جهان ۴۱نوع آن در کشور ما وجود دارد و در گیلان سه تالاب انزلی، بوجاق کیاشهر و امیرکلایه لاهیجان در کنوانسیون رامسر ثبت بین المللی شده اند که علاوه بر کارکردهای تعریف شده از نظرزیستی دارای تنوع بسیار بالایی هستند که ۲۵۰گونه پرنده، ۵۰گونه ماهی و ۲۰گونه پستاندارو بیش از ۲۰۰گونه گیاه ارزش تالاب های گیلان را دو چندان کرده است.

هر ساله در راستای ارج نهادن به تالاب ها به عنوان موهبتی خداوندی در دوم فوریه در تمام دنیا جشن ها وهمایش های برگزار می شود دوستداران طبیعت گیلان نیز که به همین مناسبت جشنی در تالاب امیرکلایه لاهیجان برگزار کردند.

در این  برنامه  علاوه بر سخنرانی، مسابقه نقاشی در صحنه توسط دانش آموزان روستاهای اطراف برگزارشد که به  ۸۰ نفر از آنها جوایزی اهدا شد و با اجرای برنامه پرنده نگری درجایگاه های چوبی که به تازگی در این منطقه احداث شده است این مراسم به پایان رسید.

روز جهانی تالاب‌ها در دوم فوریه سال ۱۹۷۱ برابر با ۱۳بهمن سال ۱۳۴۹در شهر رامسر ایران در کنوانسیون رامسر به امضا رسید واین روز برای اولین بار در سال ۱۹۹۷ جشن گرفته شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.