فرهاد دلق پوش روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از سه شرکت تولیدی صنعت سلولزی در نشست خبری در جمع رسانه های گروهی استان در رشت گفت : در حال حاضر از لحاظ تعداد پرداخت در رتبه هفتم و از نظر مبلغ پرداختی رتبه پانزدهم کشور را داریم .
وی با بیان اینکه طی سال گذشته ۸۴۳ میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید در استان پرداخت شده است، تصریح کرد: سال گذشته از نظر پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی رتبه اول را داشتیم .
دلق پوش با اشاره به برگزاری کارگروه های مختلف برای رونق تولید در استان خاطر نشان کرد: پارسال بیش از ۳۵۷ واحد را در استان احیاء کردیم و در حوزه رونق تولید جایگاه خوبی در کشور دارا هستیم.
وی تصریح کرد: طی دو سال گذشته واحدهای تولیدی مختلفی از جمله لیران برک، کاشی خزر و ایران پوپلین را در استان احیا و از تعطیلی دوباره آنها جلوگیری کردیم.
گیلان رتبه نخست صنایع سلولزی را در کشور دارد
دلق پوش با اشاره به جایگاه صنایع سلولزی استان افزود : گیلان ازنظرصنعت سلولزی در کشور جایگاه اول را دارد .
وی یکی از دغدغه های سازمان صنعت ، معدن و تجارتگیلان را تامین مواد اولیه عنوان و تصریح کرد: سالانه سه میلیون مترمکعب صنایع سلولزی در گیلان تولید می شود که نیاز آن به مواد اولیه حدود پنج میلیون مترمکعب است و در خوش بینانه ترین حالت ، حدود ۹۰۰ هزار متر مکعب آن از کشت های صنعتی موجود استان تامین می شود.
رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت گیلان در ادامه گفت : برای تامین مابقی مواد اولیه این واحدهای تولیدی از محل واردات چوب با پوست اقدام می شود و ظرفیت حمل ونقل زمینی ، دریایی و ریلی را برای واردات چوب به استان هم برنامه ریزی شده است.
وی ادامه داد: علاوه بر واردات چوب ظرفیت کشت های زودبازده و صنعتی نیز در استان وجود دارد که درصدد هستیم تا حرکتی در این زمینه داشته باشیم.
دلق پوش اضافه کرد: بخش خصوصی ما نیز آمادگی دارد، سرمایه اولیه و نهال مورد نیاز را در اختیار کشت کنندگان قراردهد و با آنها از همین زمان قرار داد ببندند.
وی گفت: دولت تعرفه واردات چوب را کاهش داده اما برای تسهیل در صادرات صنایع سلولزی، باید کشو رهای مقصد نیز تعرفه های گمرکی شان را کاهش دهند .
وی با بیان اینکه اولویت دولت حمایت از صنایع است، گفت: در صنعت سلولزی نیز باید تحرک بیشتری داشته باشیم و اهتمام بر آن است تا تولید استان را ظرف یکسال به پنج میلیون متر مکعب برسانیم.
دلق پوش با اشاره به مواهب الهی بسیار گیلان گفت: یکی از سرمایه های استان سرمایه انسانی است که سرمایه های بالقوه دیگر استان را درکنار هم قرار می دهد تا بالفعل شود و در زندگی عموم مردم تاثیر گذار است.
وی خاطر نشان کرد : در شرایط کنونی اقتصادی کشور ظرفیت هم افزایی و همدلی باید تقویت شود و برای نیل به مقصد هدف گذاری شده اهتمام همگانی محقق گردد.
وی یا اشاره به واحد صنعتی سلولزی گفت: این واحد سلولزی برای بیش از ۷۵۰ نفر اشتغالزایی مستقیم ایجاد کرده اندو برای اولین بار در کشور کارتن هفت لایه تولید می کنند.
بازار به طور مستمر کنترل و نظارت می شود
رئیس سازمان صمت گیلان با اشاره به تشدید نظارت بر بازار، واحدهای تولیدی و خدماتی و صنفی گفت: از زمان اصلاح قیمت بنزین تا کنون ؛ از ۱۸۲ مورد شکایت دریافت شده از سامانه سازمان صمت در استان به ۵۳ مورد رسیدگی شده و مابقی نیز در حال رسیدگی است.
وی خاطر نشان کرد: گیلان در زمینه کالایی بهترین شرایط را دارد و هیچ کمبود کالایی نداریم.
دو هزار و ۹۴۸ واحد صنعتی و ۱۱۰ هزار واحد صنفی در گیلان فعال است.
پیش از این نشست خبری ؛ اصحاب رسانه به همراه مسئولان سازمان صنعت ، معدهن و تجارت از سه واحد صنعت سلولزی که از محل مواد بازیافتی؛ کارتن و مقوا تولید می کردند، بازدید کردند.