عباس اهرابی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گسترش توتستان ها و پرداخت تسهیلات ارزان به مددجویان این بخش را از برنامه های این نهاد عنوان کرد.
وی با بیان اینکه توانمندسازی خانوادههای تحت حمایت با ایجاد اشتغال پایدار از اولویتهای کاری این نهاد است، خاطرنشان کرد:توسعه و ترویج پرورش کرم ابریشم در بین خانوارهای تحت حمایت باهدف ایجاد شغل و افزایش درآمدهای جانبی برای آنها یکی از برنامههای مهم معاونت اشتغال است.
وی با اشاره به ظرفیت خوب گیلان برای توسعه صنعت نوغانداری افزود : دوره پرورش کرم ابریشم ۴۵ روزه است که در زمان کوتاه بازدهی بالایی دارد و می تواند در کنار کشاورزی به عنوان شغل دوم خانواده ها محسوب شود .
اهرابی اظهار داشت: طی هفت ماه امسال، راهبران شغلی ۵۰۶ مددجوی را شناسایی کرده و در حال انجام اجرای طرح اشتغال هستند.
وی همچنین از همکاری کمیته امداد با سایر دستگاهها و نهادهای متولی آموزش برای ارائه آموزشهای شغلی و مهارتی به مددجویان خبر داد و گفت: مددجویان کمیته امداد گیلان میتوانند به صورت رایگان از این آموزشها برخوردار شوند و سپس برای ایجاد کسب و کار مورد نظر خود اقدام کنند.
اهرابی با اشاره به اینکه در حال حاضر ظرفیت بسیار خوبی برای اشتغالزایی در مناطق روستایی استان وجود دارد ، تصریح کرد: مددجویان روستایی برای ارتقای وضعیت معیشت میتوانند در زمینههای کشاورزی، دامپروری، شیلات و صنایعدستی طرحهای اشتغالزایی را اجرایی کنند.
بر اساس اطلاعات موجود؛ نوغانداری از صنایع سنتی و قدیمی منطقه آسیا و ایران است و در بیش از دو دهه گذشته با فراز و نشیبهای فراوانی همراه بوده و اوج شکوفایی تولید پیله و ابریشم در کشور سال ۱۳۷۹ است.
در کنار صنعت نوغانداری، ابریشم بافی به عنوان صنعت وابسته و مکمل به نوغانداری مطرح است و با تولید نخهای ابریشمی، زمینه ساز تولید دستبافته های سنتی و هنری در قالب فرشها و تابلوفرش ها میشود و ارزش افزوده و سود خوبی دارد.
سهم ایران از سبد تولید ابریشم دنیا کمتر از یک درصد است و رتبه هشتم دنیا را دارد؛ البته این میزان تولید ابریشم ایران برابر با تولید پیله ابریشم در ۱۲ کشور است اما با وجود فاصله گرفتن این صنعت از رونق سال ۱۳۷۹، در پنج سال اخیر با همت و تدبیر دولت در حال رشد و توسعه است.
تخمهای کوچک و سیاه رنگ نوغان ظرف ۴۵ روز به پیلههای ارزشمند ابریشم تبدیل میشوند و به عنوان فعالیت اقتصادی جانبی کشاورزی در فصل بهار، رونق بخش معیشت هزاران خانواده است.
۲۲ استان کشور در صنعت نوغانداری فعالیت دارند اما گیلان قطب تولید پیله تر ابریشم و شهرستان رشت مرکز توسعه نوغانداری کشور است و خراسان رضوی علاوه بر برخورداری از رتبه دوم تولید پیله تر ابریشم، با تولید ۸۵ درصد نخ ابریشم کشور، پایتخت ابریشم ایران به شمار میرود.
در حال حاضر ، ۱۱۵ هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد گیلان هستند.