به گزارش روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان، داوران مرحله اول این جایزه ادبی این شاعر و نویسنده مطرح کشور، اسامی داستان های برگزیده را اعلام کردند.
براساس این گزارش، پس از پایان یافتن مهلت ارسال آثار و تمدید آن حدود ۱۰۱داستان توسط دبیرخانه جشنواره ادبی بیژن نجدی وصول و ۲۰ داستان واجد شرایط تشخیص داده شد و جهت داوری نهایی و انتخاب نفرات اول تا سوم در اختیار داوران مرحله دوم قرار گرفت. شهلا شهابیان دبیر اجرایی سومین جایزه ادبی بیژن نجدی و شیوا پورنگ داستاننویس، شبنم سعیدی نمایشنامهنویس و رها فتاحی داستاننویس داوران مرحل اول این دوره بودند.
داستان یک ماجرای مرزی نوشته اسماعیل سالاری ، ردپای روی برف نوشته جواد عسگری، ماه در بندر انزلی طلوع می کند نوشته راضیه مهدی زاده ، سالار مردگان نوشته سجاد سیار فر ، بوی خاک بوی یار نوشته شراره توانا ، جفت نوشته صادق رحیم پور دهکا، سفید آب نوشته فاطمه قدرتی ، بافته نوشته فاطمه ندیمی ثابت ، آن طرف پنجره روز تر است نوشته فرزانه نامجو ، هیچکس به آن زن زنگ نمی زند نوشته مجید مصطفوی، انجمن مخفی نوشته محمد رضا عباسپور نادری ، همزاد نوشته مرتضی امینی پور، آهنگ ها بوی سرب میدهند نوشته مریم احمدی جلالی مقدم ، دختران درخت نوشته مریم حبیبی ، کویر نوشته مصطفی معصومی، شهری با کفش ورنی نوشته نبی الله صالحی نژاد ، انگار چیزی جا مانده باشد نوشته نجمه یوسف زاده ،دست شیطان نوشته نسیبه توفیقی، باز ماندهایم نوشته نسیم نیک وش ، زری تمام درزها را می دوخت نوشته مائده فلاح ازداستان های منتخب این دوره هستند.
روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان به نقل از دبیر سومین دوره ادبی بیژن نجدی اعلام کرد، بزودی نتیجه نهایی و زمان مراسم اختتامیه سومین دوره جایزه ادبی بیژن نجدی اعلام خواهد شد.
بیژن نجدی ۲۴ آبان ۱۳۲۰ از پدر و مادری گیلانی در خاش زاهدان متولد شد . پس از اخذ دیپلم در سال ۱۳۳۹ وارد دانشسرای عالی تهران شد و در سال۱۳۴۳ از همان دانشکده در رشته ریاضی فارغالتحصیل و به عنوان دبیر در لاهیجان مشغول به تدریس شد. پدرش از افسران مبارزی بود که در قیام افسران خراسان نقش داشت و در مسیر رفتن به گنبد کاووس به دست تعدادی ژاندارم کشته شد. از سال ۱۳۴۵ فعالیت ادبی خود را آغازکرد.
بیژن نجدی در چهارم شهریور ۱۳۷۶ در اثر ابتلا به سرطان ریه درگذشت.
نجدی در زمان زندگی خود تنها مجموعه داستان «یوزپلنگانی که با من دویدهاند» را در سال ۷۳منتشر ساخت که در سال ۷۴ جایزه قلم زرین جایزه گردون را به خود اختصاص داد. بقیه آثارش پس از درگذشتش توسط همسرش به چاپ رسید. مجموعه داستان «دوباره از همان خیابانها» در سال ۷۹ نیز برگزیده نویسندگان و منتقدان مطبوعات شد. نجدی همچنین در کارنامه ادبی خود، تندیس یادمان بنیاد شعر فراپویان به خاطر برگزیده اشعار دهه ۷۰ و لوح افتخار به پاس جانسرودهها در پاس داشت آیینهای ملی و میهنی را دارد. از وی اشعار گیلکی کمی نیز باقیماندهاست.
همچنین پس از مرگ وی داستانهای «تاریکی در پوتین»، «سپرده در زمین»، «گیاهی در قرنطینه» و «استخری پر از کابوس» از مجموعه داستانهای «یوزپلنگانی که با من دویدهاند» و نیز داستانهای «مرثیهای برای چمن» و «بیمارستان، نه قطار» از مجموعه «دوباره از همان خیابانها» به فیلم درآمده است.
بیژن نجدی در نوشتن و سرودن پرکار، اما در انتشار دادن کمتر فعال و پیگیر بود، اما همان ۱۰داستان کوتاهی که نخستین کتاب منتشر شدۀ او را تشکیل دادند (یوزپلنگانی که با من دویده اند) کافی بودند تا جامعۀ ادبی ایران قدر او را بداند، کمیت را به جای کیفیت نگیرد، و خصلت متمایز و ممتاز داستان های او را تشخیص دهد. نجدی قرار بود به دیگر نوشته هایش هم سروسامانی بدهد و آن ها را آمادۀ انتشار سازد، اما متأسفانه دست تقدیر تحقق این امر را در حیات او میسر نساخت. در کتاب حاضر برخی از داستان های بازمانده از او، که به همت همسر همدل وی آمادۀ نشر شده، گرد آمده اند. داستان های ناتمام بازمانده از او نیز در مجموعۀ دیگری با نام «داستان های ناتمام» انتشار یافته است.