به گزارش روابط عمومی دانشگاه گیلان به نقل از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و سرپرست این پایگاه گفت: شرکت کلاریویت آنالتیکز ( ISI ) هرساله برای معرفی پراستنادترین پژوهشگران دنیا ( Highly Cited Researchers ) اقدام می کند، این فهرست شامل گروهی از پژوهشگران علوم و علوم اجتماعی است که در طول یک دهه گذشته با انتشار مقالاتشان توانسته اند بیشترین تعداد استنادها را دریافت کنند.
دکتر محمد جواد دهقانی افزود : پژوهشگران بر اساس فعالیتشان در ۲۱ رشته موضوعی انتخاب شده اند، ضمن اینکه پژوهشگرانی که در چند رشته به صورت همزمان ( Cross-Field ) فعالیت میکردند نیز در قالب یک رشته جداگانه طبقه بندی شدهاند.
وی خاطر نشان کرد: برای قرار گرفتن در فهرست پژوهشگران برتر، تمامی فعالیت های علمی ۱۰ ساله اخیر در سطح بین المللی از جمله تعداد مقالات، تعداد استنادها، تعداد مقالات پر استناد، تعداد استناد به مقالات پر استناد مورد بررسی قرار گرفته و همچنین مسائلی شامل رعایت اصول اخلاقی در پژوهش، رعایت میزان خوداستنادی در حد قابل قبول و نیز مقالات باز پسگیری شده در انتخاب یک پژوهشگر از فهرست پژوهشگران برتر موثر میباشد.
وی گفت : بر این اساس، حدود شش هزار و ۲۰۰ نفر در سال ۲۰۱۹ میلادی به عنوان پژوهشگر پراستناد انتخاب شدهاند.
بر اساس آخرین آمار هم اکنون دانشگاه گیلان با ۱۰ دانشکده و یک واحد پردیس و دو پژوهشکده( حوضه آبی دریای خزر و گیلان شناسی) با ۵۸۴ عضو هیات علمی،حدود ۱۷ هزار دانشجو به عنوان بزرگترین مراکز آموزش عالی در منطقه شمال کشور مشغول فعالیت های آموزشی و پژوهشی است و سالانه حدود چهار هزار و ۵۰۰ دانشجو را در ۵۴۴ رشته – گرایش در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری برای دوره های روزانه ، شبانه ، پردیس و مجازی پذیرش می کند.
این دانشگاه با اعضای اتحادیه دانشگاه های دولتی کشورهای حاشیه دریای خزر، برخی از دانشگاه های کشورهای جنوب شرق آسیا و اتحادیه اروپا ارتباطات علمی و تبادل استاد و دانشجو دارد.
قرار گرفتن در جمع دانشگاه های برتر سه نظام بین المللی و رتبه بندی جهانی تایمز ،لیدن، شانگهای و دسته دانشگاه های یک درصد برتر دنیا و۱۰ دانشگاه برتر جامع کشور جزئی از توانمندی های دانشگاه گیلان است.